Pratik Krep Tarifim

5.8.13

Herkese merhaba :)
Tam sahurluk diyebileceğim bu lezzeti birkaç zaman önce yapmıştım.Gerçekten de tadına doyulmuyor-kalorisi biraz fazla olsa da onu görmezden gelerek yiyoruz:). Sevilen lezzet krep tarifini diğer tarifleri de aldığım ve halihazırda üyesi olup içerisinde bir tarif defterini bulundurduğum Nefis Yemek Tarifleri'nden edinmiş bulunmaktayım. Facebook'ta da sayfası bulunan bu siteye üye olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
*
Hem günlük menüler yayınlıyor, hem de ilginç paylaşımlar yakalayabiliyorsunuz. Şahsen ben Face'den daha çok takip ediyorum:)) Yalnız krep için bir önerim var sizlere: Mutlaka seramik tavada yapın krebinizi, hiç yapışmıyor. Ben teflon tavada daha önce bir sürü kez denedim, rezil oldu canım kreplerim:) Siz aynı hayata düşmeyin !!


İşte Krep Malzemelerimiz:


2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
Bir tutam tuz


Yapımı:


Öncelikle derin bir kaba iki yumurtayı kırıyoruz.


Ardından bir bardak sütümüzü ilave ediyoruz.


1 bardak suyumuzu da döküyoruz:


Çırpıcımızla çırpıyoruz.


Özlenince yavaş yavaş unu ekliyoruz ekledikçe de çırpmaya devam edip unu yediriyoruz.


Ben margarini ya da tereyağını krepte koku verdiği için tercih etmiyorum. Çok az bir miktar sıvı yağı fırça yardımıyla tavamıza sürüyoruz.


Krep hamurundan kepçe miktarında alıp tavamıza yayıyoruz. 



Hamurun üzerini koyu renk bürüyünce spatula yardımıyla çeviriyoruz.
Önlü arkalı kızartıyoruz.


Afiyetle servis edip bir güzel yiyoruz:))


AFİYET OLSUN:)))

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️

                                                       










You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. krebe bayılırımmmm, daha doğrusu kim bayılmaz ki? Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))