Mini Pastas Tarifi
30.1.14
Herkese merhabalar...
Bugün de sizlerle güzel bir Hasibe fikri paylaşacağımdan dolayı sevinçliyim...Evet bu fikir ve isim A'dan Z'ye bana aittir...Mimarı benim yani :) Durup dururken aklıma geldi desem inanır mısınız bilmem? Limonlu kekimi ikinci yaptığımda aceleye geldiğinden pek de istediğim gibi olmadı malesef...Eşim zaten sevmediğinden ben de tamamını yemekte zorlandım biraz. Buna bir formül bulmak lazım dedim ve ta taaa... İşte bu orijinal fikir ortaya çıktı...Gerçi ben eminim hamarat hanımlarımızdan birisi çıkıp bunu da yapmıştır ama ben hiçbir yerden esinlenmeden bir anda aklıma geldiğinden benim eserim diyeceğim... Neyse çok konuştum, çok okumayı sevmeyenler amma da yazmışın diyecekler şimdi bana :) E o zaman hadi başlayalım, şu ismi de cismi de ilginç Hasibe usulü pastaları yapmaya...
Bugün de sizlerle güzel bir Hasibe fikri paylaşacağımdan dolayı sevinçliyim...Evet bu fikir ve isim A'dan Z'ye bana aittir...Mimarı benim yani :) Durup dururken aklıma geldi desem inanır mısınız bilmem? Limonlu kekimi ikinci yaptığımda aceleye geldiğinden pek de istediğim gibi olmadı malesef...Eşim zaten sevmediğinden ben de tamamını yemekte zorlandım biraz. Buna bir formül bulmak lazım dedim ve ta taaa... İşte bu orijinal fikir ortaya çıktı...Gerçi ben eminim hamarat hanımlarımızdan birisi çıkıp bunu da yapmıştır ama ben hiçbir yerden esinlenmeden bir anda aklıma geldiğinden benim eserim diyeceğim... Neyse çok konuştum, çok okumayı sevmeyenler amma da yazmışın diyecekler şimdi bana :) E o zaman hadi başlayalım, şu ismi de cismi de ilginç Hasibe usulü pastaları yapmaya...
Malzemelerimiz:
1 adet taze ya da bayat şurada anlattığım limonlu kek
1 paket Dr. Oetker Creme Ole
1 adet muz
Kesmek için yuvarlak orta boy bir kap
Bıçak
Yapalım:
Öncelikle kekimizi pişirip soğutuyoruz.
Kesmek için ben oda spreylerinin kapaklarından kullandım. İçini öncelikle iyice yıkadım tabi. Siz de bu ölçülerde ya da istediğiniz ölçülerde bir kap kullanabilirsiniz:)
Kekimizin orta kısımlarından iki adet parça çıkarıyoruz.
Kekimizin kalan kısmını ise nasıl kullanabileceğimizi yazının sonunda vereceğim:) Az Sonra!
Kekimizi kaldırıp iki yuvarlak parçayı bir tepsi içerisinde bıçakla iki ayrı parçaya ayırıyoruz. Tam ortasından!
Ardından muzları ince ince dilimliyoruz.
Ardından bol sütle Creme Ole'mizi hazırlıyoruz. Ben çilekli kullandım. Yalnız çırparken mutlaka mikser kullanın, elde çırpılınca biraz sıvı oluyor, benimkinde olduğu gibi.
İki parçaya ayırdığımız keklerimizin alt kısımlarını bir kaba alıp üstüne Creme Ole'mizi yayıyoruz.
Daha sonra üzerine ince dilimlediğimiz muzları sıralıyoruz.
Kapaklarını kapatıyoruz :)
Üzerine kalan Creme Ole'mizden sürüyoruz.
Tamamladıktan sonra üstünü süslemek amacıyla keklerimizin üst kısımlarına bıçak yardımıyla nazikçe birer kesik açıyoruz.
Artık üstlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kalan kekimiz için bir öneri !
Benim Creme Ole'm de kalmıştı. Bu yüzden keki ufaladım ve ikisini buluşturdum. Limon ve çilek uyumuna bayılacaksınız. Dilerseniz içine damla çikolatalardan da atabilirsiniz:))
Görüntüsü pek hoşunuza gitmeyebilir ama bence tadı için değer:)) Evet pastamız bu kadar arkadaşlar...Değişik versiyonlarını da yapabilirsiniz:)) Artık hayal gücünüze ve malzeme gücünüze kalmış bir şey. Ancak bu tarif hem ekonomik hem de pratik. Denemenizi tavsiye ederim. Özellikle de benim gibi kekiniz biraz ama çok değil birazcık fazla kızardıysa :p
Herkese selamlar ve sevgiler...
Takipte Kalın
hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler,
Hasibe ♥️
4 yorum oku / yaz
Eline sağlık, ben kekleri en çok kakao ve çiikolata ile buluşturmayı seviyorum :)
YanıtlaSilevet kesinlikle o da çok iyi fikir :)) Islak keklerin bu kadar favori olması da kekin çikolata ve kakao ile olan uyumundan olsa gerek :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ya, ellerine sağlık, bunu hazır kek ile de deneyebilirsin :) Süper olur valla...
YanıtlaSilÇok değerlendirmeli bir yemek olmuş bu, kalan pudingi de böyle değerlendirebiliriz :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilFikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))