Dizi Yorumu: Girlboss

16.12.17

Herkese merhaba!

Yeni yazıdan selamlar, yine blog yine ben :) Hoş geldiniz bu arada, soğuk kış günlerinde sizler de benim gibi bilgisayar başından kalkmayanlardansanız kesinlikle sizlere bu kış günleri için biçilmiş kaftan bir dizi önerisi yapacağım ^^ Malum kış aylarında evde film/dizi keyfi gibisi yoktur ^^

Canı son dönemde televizyonlardaki saçma programların artması ve deli gibi çoğalmasıyla birlikte çok daha fazla sıkılmaya başlayan birisi olarak elbette deli gibi film/dizi izlemelere daldım ve arayışlara girdim. Bu esnada uzun zamandır birçok kişiden methini duyduğum ve deli gibi sevilen ve önerilen bir dizi olan Girlboss'u izlemeye başladım ve çok net söyleyeyim bir buçuk günde bitirdim, kasmış olsaydım bir günde de biterdi bence, çünkü kendisi 1 sezonluk bir dizi olur ^^


Girlboss, bence hayatımda izlediğim en tatlı mini dizilerden biriydi ve ben şimdi kendisini sizlere tanıtmak istiyorum. Dizinin afişleri, konusu olay, bence her dişinin bir göz atması gereken bir yapım. Beni en çok etkileyen şeylerden birisi de gerçek bir yaşam hikayesinden uyarlanmış olması. Gerçekten ama gerçekten çok etkileyici, dizinin detaylarına geçmek istiyorum hemen :)
*
Detay demişken efsane konuya bakalım: Sophia Amoruso yirmili yaşlarda uçarı bir genç kızdır. Annesi çok küçükken evi terk ettikten sonra babasıyla yaşar. Evden ve okuldan ayrılan Sophia mutsuz bir gençlikten sonra çocukluk ve gençlik arasında sıkışıp kalmış ancak yetişkin de olamamıştır. Babasıyla arası iyi olmayan Sophia uzun süre bir işte kalmayı başaramaz ve evin kirasını zar zor öder. Günün birinde ikinci el bir vintage dükkanında şahane bir ceket bulur ve bunu etiket fiyatının altına satın almayı başarır. Daha sonra eBay isimli bir site keşfeder ve sitede bu ceketi satışa koyar. Satış hiç beklemediği kadar fiyat arttırımıyla sona erer ve Sophia nihayet kendine uygun bir iş bulduğunu düşünür. Kendi dükkanına bir isim verir ve ucuza bulduğu kıyafetleri kendi çektiği fotoğraflarla sitede satmaya başlar. Ancak her şey umduğu kadar kolay ve eğlenceli olacak ve Sophia kendi işinin patronu olabilecek midir? Bu zorlu yolda onu ne gibi engeller bekliyordur?


Aynı isimli bir kitaptan uyarlanan dizi gerçekten muazzamdı, ben burada sizlerle diziyi paylaşmak istiyorum. Ancak kitap kesinlikle alınacaklar listemin en başında, bu harikayı bir de kitaptan yeniden okumak istiyorum. Film fragmanı, afişleri ve her şeyi ama her şeyiyle tam benlik bir yapım olmuş, o kadar sevdim ki anlatamam. Son bölümlerde Sophia'nın özel hayatının biraz çok fazla yer kapladığını düşünüp az bir şey sıkılsam da yine de çok ama çok sevdiğim bir dizi oldu.
*
Britt Robertson, diziyi tek başına omuzlamış, oyunculuğu muazzamdı, ve dizideki diğer her şey de öyle. Çok aksiyonlu ve heyecanlı dizi severler için ideal bir tercih değil ama tek sezonluk çıtır çerez dizi arayışında olanlara bu tavsiyeyi hemen vermek istiyorum.


Dizi boyunca kız resmen hayalimizdeki hayatı yaşıyor diyemeyeceğim, çünkü bizler Sophia'nın en zor günlerine tanıklık edip yükselişe geçene kadarki marka serüvenini izliyoruz. O nedenle zengin olduktan sonraki hayatı vs. için bence bir sezon daha yapılabilirmiş, tek sezon bence çok yetersizdi. Film benim için her şeyiyle muazzamdı, konusu -ki kendi markasını oluşturmayı hedefleyen herkes gibi- benim için de inanılmazdı. eBay'de başlayan ve kendi markanı oluşturmanla sonuçlanan bir başarı hikayesi, gerçi bence kıyafetlerin üretimini kendisi yapmadığı için tam olarak kendi markası sayılmaz ama yine de kendi bulduğu ve beğendiği kıyafetleri sattığı için bir nebze idare eder. Sophia ucuza bulduğu enfes parçaları kendi görselleri ve fiyatıyla online bir site üzerinden satıyor ki bu da bence tamamen ticaret kafası ama yine de Sophia'nın kendi yolunu bulmasına yardım ettiği için bu da kabul edilebilir. Sonuçta Sophia bunları kimseden yardım almadan- sadece en sonda birkaç arkadaşından yardım alıyor- kendi başına yapıyor ve bunların tüm sonuçlarıyla kendisi mücadele ediyor. Tam bir başarı hikayesi ve azim hikayesi diyebiliriz, bence herkes izlemeli ve feyiz alabilmeli.


Dizi tek sezon, 13 bölümden oluşuyor. Bölümler ortalama 28'er -29'ar dakikadan oluşuyor. Sıkmadan ve yormadan eğlenceli bir macera sunuyor ve komedi-drama dallarında izleyiciyle buluşuyor.
*
Sophia'nın biraz da bence şansı olduğu aşikar, çünkü hikayemiz 1990'lu yıllarda geçiyor ve o dönemde eBay yeni yeni tanınıyor, şimdilerde en popülerleri Aliexpress'de bile tonlarca satıcı var, yani bu hikayeyi günümüzde bu kadar başarılı bir şekilde yürütemezdi. Ama yine de bence ileri görüşlü ve cesur bir adım atıyor, kaderin ve şansın da kısmi yardımlarıyla da Sophia günün birinde kendi markasını kurmayı başarıyor.


Dizide en çok Sophia ile en yakın arkadaşı Annie'yi beğendim ve başarılı buldum. İkisi de rollerine inanılmaz yakışmışlardı ve uyumları da sevilesiydi. Dizide az sayıda karakter olmasına rağmen Sophia onlara bile gerek bırakmadan tüm diziyi tek başına götürmüştü. Yan karakterler de diziye renk katmışlardı. Robertson'ın oyunculuğuna Sophia karakteriyle bayıldım.
*
Dizideki her bir bölüm başını çok sevdim ve çok renkli buldum, harika bir müziğin eşlik ettiği başlarda bir de dizideki olayın gerçekliğine vurgu yapılıyor.


Aslında böyle başarı hikayeleri çoğunlukla sıkıcı olur ancak bu hikaye adından konusundan ve diğer pek çok şeyden de belli olduğu üzere çok ama çok eğlenceli. Renkli ve bir o kadar da hareketli, bence hikayenin kurgusu da başarılı, yani sadece Sophia'nın iş hayatı değil, özel hayatından da kesitler var ve karakterler var, bu sebeple baş rolümüzün hayatının bir kısmına şahit oluyoruz da diyebiliriz.
*
Dizide neredeyse hiç +18 yok, bu sebeple tüm yaş grupları izleyebilir bence. Oldukça eğlenceli ve renkli bir karakterin baş rolde olduğu bir maceraya var mısınız? Cevabınız evetse mutlaka bir hafta sonu gününüzü bu harika diziye ayırmanızı tavsiye ederim. Pişman olmayacaksınız.


Ne diyelim darısı başımıza! Böyle başarı hikayelerine konu olmak ve bu kadar başarılı ve şanslı olmayı kim istemez ki? Umarım yazımı sevmiş ve beğenmişsinizdir ve umarım diziye bir göz atarsınız, eğer benim önerim ve tavsiyemle izlediyseniz yorumlara yorumlarınızı bekliyorum :) Şimdiden de iyi seyirler diliyorum sizlere ^^ Yeni yazılarda ve yeni dizilerde görüşmek dileğiyle o halde!
*
Yeni yazılarda da görüşelim mi? Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...


Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️ 

You Might Also Like

8 yorum oku / yaz

  1. Türk dizilerini pek sevmeyen biri olarak bu diziyi izlenecekler arasına ekledim :)

    YanıtlaSil
  2. Your blog looks beautiful. Nice post. :)
    Following you! Follow back?

    www.minnieart.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu zaman zaman ziyaret ediyorum. Çok güzel çalışmalarınız var. Başarılarınızın devamını dilerim. Benim de daha dört aylık bir blogum var, bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Benim blogumu da zaman zaman ziyaret etmek ve yorum yapmak suretiyle desteklemenizi bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu yorum ve ziyaretinizle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar sizi yeni keşif ettim blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim.(tariflimutfak/sibelinyemekleri).Mutlu yillar

    YanıtlaSil
  6. Adsız30.8.19

    Selamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirm :) bu arada blogumda bir mim paylaştımda cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  7. güzel makale teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. En iyi psikolog İzmir olarak araştırmalar yaptığınız karşınıza birçok psikologlar çıkacaktır. Bu bakımdan gerekli lisans ve yüksek lisans eğitimleri almış olması gerekir. Yeni mezun olmuş bir psikolog sadece gördüğü dersler hakkında bilgi sahibi olur. Bu sebeple terapi konusunda gerekli tecrübeye sahip olamaz. İmkânları kısıtlı olur.
    İzmir psikolog olarak çeşitli sertifikalar ile aldığımız eğitimleri pekiştirdik. Psikolojik alanında danışmanlık hizmetlerimiz ile alakalı ( çift terapisi, oyun terapisi, aile ve cinsel terapi) eğitimler aldık. Sizler de izmir psikolog tavsiye alanında en çok tercih edilen danışmanlık merkezi olarak sizlere hizmet veriyoruz. Randevu ve detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

    izmir psikolog

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))