Macera : Oba Sofrası

2.6.16

Herkese merhaba !

Bloguma hoşgeldiniz... Bloguma ilk kez uğruyorsanız, bu blogda kitap eleştirilerimi, yemek tariflerimi, çeşitli ve özgün hobilerimi, kozmetik, kitap ve ev alışverişlerimi, kendi gardrobumun kombinlerini, kullandığım kozmetik ve kişisel bakım ürünleriyle bu ürünlere dair yorumlarımı, izlediğim ve yorumladığım filmleri bulabilirsiniz... Blogumda keyifli vakit geçirmenizi dileyerek bugünkü yazıma başlıyorum...

Bugün sizlere son bir aydır hiç paylaşım yapmadığım bir kategoride paylaşım yapacağım: Macera.... Normalde her ay aslında bir tane de olsa şöyle dişe dokunur bir macera yazısı yazmak ve paylaşmak istiyorum ve bunu Mayıs ayına kadar da aslında yapıyordum ama nedense son zamanlarda bende bir isteksizlik baş gösterdi. Evet her hafta neredeyse bir aktivite yapıyoruz, macera yazılarıma konu olacak çok şey yapıyorum ama tembellik midir atalet midir nedir anlayamadım bir türlü fotoğraf çekmek gelmiyor içimden. Nazar diyerek geçiyorum bu konuyu.

Peki bugünkü macera yazıma ilham kaynağı olan olay ne? Bugün sizlerle geçen hafta sonu Bursa'ya gitmiştik, Geleneksel Pilav Günümüz için, bak onu da çekimlemedim, tembel bu kadın tembel :(, oradan dönüşte eşimle Domaniç eteklerinde yer alan türlü güzel restoran arasından seçtiğimiz bu eşsiz güzellikteki restoranda bir akşam yemeği yedik, sizlerle hem bu güzel mekanı, hem de çektiğim kareleri paylaşacağım. Hımmm, detaylar için okumaya devam o halde :)


Bu mekan aslında, bizim önceden hakkında çok şey bildiğimiz bir yer değildi, ilk defa girme şansımız oldu, genelde Bursa'dan eve yani Kütahya'ya dönüşü oldukça geç ya da erken saatlerde yaptığımızdan bu mekanı ve tabi diğer mekanları da bir türlü açık bulamıyorduk, bu sefer nasip oldu. İyi ki de girmişiz ama inanılmaz bir bahçe düzenlemesi var gerçekten de, sizler de şimdi resimlerden göreceksiniz. Ama itiraf etmem gerekirse İnegöl - Domaniç arasındaki bölümde buna benzer bir sürü güzellik daha var, eh deneyimledikçe burada yazılarını bulabilirsiniz.

Oba Sofrasına giriyoruz. Meşhur Kurufasulyeci namının yanı sıra fırında çeşitli yiyecekler hazırlıyor; Fırında Köfte, Fırında Sucuk, Melemen, Fırında Alabalık, Köy Kahvaltısı gibi.








Biz çok orijinal bir mekana girdiğimizden habersiz oturmak için bahçeye yönelirken öncelikle bankları gördük, ardından da toprak kapları. O andan sonra da gözlerimi etraftan alamadım ^^



Biz bankta oturduk ama çok güzel düzenlemelerle yer sofraları hayata geçirilmiş, birkaçını sizler için çektim ...









Etrafta bolca hamak görmek de mümkün :)



Yer sofrası düzenlemelerine devam...





Rengarenk boyanan öyle çok küçük kulübe benzeri yer vardı ki hepsini çekmeye çalıştım.


Bu semer de çok ilginç bir şekilde üstteki kulübenin kenarında yer alıyordu.



Her bir kulübenin numaraları var, ben tesadüfen on numarayı çektim :))


Kimi kulübelere rengarenk boyanmış merdivenlerle çıkılıyordu...



Bu lila renkli çiçekler de yeşilliğin içinde kendisine yer bulmuştu...


Ön çevre düzenlemeleri...



Burada tamamen ahşaptan yapılmış dilek ağacı görünümlü bir de çeşme vardı, çok ilgimi çekti doğrusu...



Mavi çitler ve önünde bir fıçı...


Veee nam nam zamanı... Biz ilk kez gittiğimiz için rastgele şeyler söylemek durumunda kaldık, bir de gerçekten akşam vaktiydi ve bu saatlerde bilen bilir küçük mekanlarda sınırlı yiyecekler kalır. Biz de odun ateşinde melemen ve fırında sucuk söyledik. Aslında ben köfte istemiştim ama kalmamıştı :(( Yalnız bahçe düzenlemesiyle olduğu kadar yemek lezzetiyle de damağımda kalan bir mekan oldu, bu arada bu kadar övüp durdum ama gerçekten bu yazı sponsorlu falan değil :)) Melemen der geçeriz ve bir çoğumuz için basit bir yemektir lakin ben şimdiye kadar bu kadar lezzetli bir melemen yememiştim, sucuktan bahsetmiyorum bile. Bizden kocaman bir on aldı !


Sıcacık köy ekmekleri o soğuk havada bayağı güzel oldu.


Salata biraz özensizdi kabul... 



Veee biz yemeğimizi yedikten sonra artık yola revan olduk, sizlerin de eğer yolunuz buraya düşerse bir bakmanızı tavsiye ediyorum ^^ Benim bugünkü yazım böyleydi, umarım keyifle okumuşsunuzdur, yeni yazılarda da görüşelim lütfen! 

Blogumu GFC'den ( Google Friend Connect'den) - blogumun en altında yer alıyor- takip etmeyi ve Instagram dahil tüm sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın ^^


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️




You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))