Etimek Tatlısı Tarifi

31.10.16

Merhabalar...

Ekim ayının son yazısıyla karşınızdayım :) Uzun süredir herhangi bir tarif paylaşmadığımı fark ettim ve bugün bu yazımda sizlerle çok severek yaptığım ve yediğimiz bir tarifi paylaşmaya geldim :)

Etimek tatlısını bilmeyen var mıdır bilmiyorum ama ben annemin yaptığı çok keyifli bir lezzet olarak hatırlarım kendisini... Kardeşlerimle bayıldığımız bir lezzettir kendisi, ben de annemin tarifiyle olmasa da evdeki malzemelerle doğaçlama olarak sık sık yapıyorum bu güzelliği... Bana göre hem malzemesi az hem de çok bereketli ve büyük ailelerin kurtarıcısı olabilecek bir tatlı...Hadi hemen geçelim :)

ETİMEK TATLISI 



MALZEMELER


1-2 paket Tuzsuz Etimek ( Borcamınızın ya da yapacağınız kabın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir, benimkinde 1,5 paket kullandım ben.)

Şerbeti İçin: 
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi İçin: 
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri İçin: 
1-2 paket krem şanti 
 1 bardak soğuk süt

YAPALIM !

İlk etapta yukarıdaki malzemeleri görünce 'Hani malzemesi azdı bu tatlının ya?' deyip bana kızabilirsiniz. Bu arada bu yukarıdaki tarifi güvenerek kullandığım tek site olan Nefis Yemek Tariflerinden aldım. Ancak ben bu tarifin muhallebi kısmını normal yaptığım gibi muhallebiye çevirdiğim için malzemesi normale dönüyor :))

Öncelikle şerbetimizi ocağa alıyoruz. Bu ölçüler bana tam geldi, sizler bildiğiniz şerbet usullerine göre de şerbet yapabilirsiniz elbette :)


Sonrasında tatlımızı yapacağımız kabı alıp içerisine tuzsuz etimeklerimizi diziyoruz.



Şerbetimiz kaynadıktan sonra altını kapatıp bir kaşık yardımıyla etimeklerin üzerine eşit miktarda dökerek etimekleri ıslatıyoruz.


Etimekler yumuşarken biz muhallebimizi yapalım. Sütü, margarini, unu, şekeri, vanilyayı aynı ölçüde ekleyip sürekli karıştırarak sulu bir muhallebi hazırlıyoruz. Ve bu muhallebiyi şerbetle ıslanmış etimeklerin üzerine eşit miktarda yayıyoruz yine.




Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz. Biz krem şantiyi hazırlıyoruz. Krem şantiyi katılaşana kadar çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz ve biraz daha katılaşması için buzdolabında bekletiyoruz. Sonrasında muhallebisi soğumuş tatlımızın üzerine yine eşit miktarda yayıyoruz.





İsterseniz tatlı bütünken isterseniz de sunum esnasında hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz, artık tercih sizin :) Ben tüm tatlıyı hindistan ceviziyle kaplayıp sundum :) Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletmeyi unutmayın, afiyet olsun !



Harika tarifimizin sonuna geldik, çok basit ve güzel bir tarif arayışında olanlara hem şerbetli tatlıyı hem de sütlü tatlıyı bir arada bulabileceğiniz bu enfes tarifi önerebilirim. Aynı zamanda yerken aşağıdan yukarıya doğru bir lezzet şölenine şahit oluyorsunuz :))))

Umarım tarifi denersiniz ve de afiyetle de yersiniz ^^

Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

6 yorum oku / yaz

  1. Çok kolay ve pratik bir tarif bizde çok yapardık ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, afiyet olsun ellerinize sağlık o zaman :)

      Sil
  2. Çocukluğum geldi aklıma o zaman böyle envai çeşit tatlı yoktu,tatlı hazır alınmazdı,evde hazırlanırdı.Ellerinize sağlık....Hasibecengiz blogunuzu yeni keşfettim ve hemennnn Google+ ekledim.http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ beklerim.Sevgilerrr.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel bir yorum yapmışsınız, beni de çocukluğuma götürür böyle güzel tarifler. Teşekkür ediyorum ve hemen blogunuzu ben de izlemeye alıyorum.

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))