Sallarım ve Esarplarım

4.10.16

Merhabalar yeniden...

Uzun zamandır yazmayı planladığım bir yazıyı nihayet yazıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bugün bir koleksiyon yazısı paylaşmak istiyorum, bu aynı zamanda blogum için de bir ilk olacak !

Blogumda yazmaya başladığım ilk zamanlarda amatörce çantalarım, takılarım vs. gibi yazılar yazıyordum ancak bu yazıları daha sonra sildim. Bu yazılardan vazgeçtiğim söylenemez çünkü böyle yazıları okumayı da yazmayı da seviyorum. Ayrıca benim blogum bir kişisel blog olduğundan dolayı böyle kişisel yazılar içermesi çok doğal diye düşünüyorum. Yani özetle bu yazıların devamı gelecek :))

Şallara ve eşarplara aşırı düşkün biri olarak bu yazıyı yazmasam olmazdı herhalde. Ayrıca bu en geniş kapsamıyla gardırobumda yer alan eşyalarım şeklinde olacak, favorilerime girenleri ise apayrı bir yazıda Favoriler başlığı altında yazacağım. Son bir bilgilendirmeden sonra ise hemen yazıma geçiyorum: Son dönemlerde minimalizmi benimsemeye başladım ve yavaş yavaş bu felsefeye göre düzenlemeler yapıyorum. Kısa süre önce yine bir düzenleme de kullanmadığım şal ve eşarplarım için yapmıştım, bu nedenle sizlerle kullandıklarımı paylaşıyorum.

Hadi başlayalım!


Şallarla başlıyorum çünkü genelde şal kullanırım. Çok fazla renk sevmememe rağmen şöyle bir baktığımda neredeyse her renkte şalımın ve eşarbımın olduğunu şaşkınlıkla fark ettim doğrusu... Aynı zamanda şal ve eşarplarım konusunda çok fazla markacı da değilimdir, beğendiğimi alırım. Bunu da ekledikten sonra yazıma geçebiliriz. Çoğunlukla kullandıklarımı favoriler yazıma bırakıyorum dediğim gibi... 

İlk olarak son zamanlarda popülerleşen uçları püsküllü kare şallardan benim seçmiş olduğum cam göbeği rengiyle başlıyorum. Ben bunun desenine de rengine de bayıldım. Ayrıca hem yeşil kombinlerle hem de mavi kombinlerle rahatlıkla kullanabiliyorum.


Karışık gidiyorum. İncecik buz mavisi desenli şalım da yaz aylarının vazgeçilmezi niteliğinde...


Moschino yazılı ve desenli bu şalım krem rengi ve siyah renkli...


Puantiyeli eşarpları pek sevmem ama bu bir istisna. Başta kayıyor olmasının dışında bir sıkıntısı yok bu şalımın da, severek kullanıyorum.


Desenli şallarla devam ediyorum. Çiçek deseni olmazsa olmazlardan. 


Çok çok renkli ucu lazer kesimli incecik bu şalım aslında pek kullandıklarımdan değil. Şimdilik sadece yer kaplıyor kendisi.


Yine bir çiçek deseni... Bu şalım aslında iki taraflı ancak ben sadece bu göstereceğim tarafını kullanıyorum. Biraz kalın olduğundan ya mevsimlik tercih ediyorum ya da kışın. Ucundaki siyah kalın püskülleri seviyorum.


Kareli bu şalımı da her renkle neredeyse kullanıyorum. 


Pastel renklerdeki çiçek desenli bu şalım da yine çift taraflı şallardan. Ancak ben en çok gösterdiğim tarafını seviyor ve kullanıyorum.


Son desenli şalım da Modanisa'dan aldığım bu ipek şal... Özel günlerin demirbaşı...


Geçiyorum düz pamuklu şallarıma... Gençlerin aksine yaşımız ilerlediğinden midir nedir bilmem ben pamuklu şal müdavimiyim. O kadar rahat ve pratikler ki anlatamam. Genelde okula geç kaldığımda - her gün :)- kullanıyorum, inanılmaz kurtarıcılar. Bunlar neredeyse her renkte mevcut elimde.












Pamuklu olmayan diğer şallarıma geçelim: İkisi son zamanların popülerlerinden dantelli şallardan. Siyah olanı kalın dantelli şallardan, mavi olanı ise ince dantelli şallardan...



İncecik çift taraflı bu yanar döner şallardan bir tane mevcut elimde ancak farklı bir renk de almak istiyorum.


Son iki düz renk şalım da şu şekilde:



Evet, şallarım bu şekildeydi. Geçelim eşarplarıma... Kısa kısa onlara da bakalım:





Denizcilik temalı tek eşarbım..


Bunun biraz oryantale kaçan desenini çok seviyorum.



Çantasıyla takım olarak aldığım yılan derisi desenli eşarbım... Hiç unutmuyorum, bunu ilk maaşımla almıştım :)


Eşimin seneler öncesinden hediye eşarbı... Birlikte seçip beğenmiştik, bende de o zaman amma zevk varmış he :) Ama olsun, hatırası yeter...


Bahar temalı renklerine aşık olduğum eşarbım.





Çok sevdiğim küçük halamla birlikte Bursa'dan aldığımız eşarbım...



Bu eşarbımın ise gönlümde ayrı bir yeri var, çünkü bu eşarp benim küçüklüğümden kalan bir eşarp. Hatim mevlütümde bunu kullanmıştım. Halen daha durur...


Kayın pederimin nişanda aldığı bayramlık hediyesi olan eşarp... Sürekli buruşmasının dışında hiçbir negatif özelliği yok.













Son aldıklarım ve annemle kız kardeşimin hediyesi olan şalları da sonradan çektim, onları da ekliyorum :)




Benim şal ve eşarplarım bu şekildeydi arkadaşlar, halen daha içlerinde ayıklanacaklar var tabi ama şimdilik böyle kalacak. Umarım severek okuduğunuz bir yazı oldu, yeni yazılarımda da görüşmek üzere ! 


     Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️








You Might Also Like

4 yorum oku / yaz

  1. hepsi de birbrinden güzeller =) çiçekli ve düz renk olanlara bayıldım =) güle güle kullanın, mevsimi de geldi ne güzel =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, güzel yorumların için :))

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))