Kavanoz Kapagından ve Sufle Altlıgı'ndan Hediyelik Yapalım !

29.11.14

Herkese merhaba :)

Güzel ve oldukça erken başlayan bir Cumartesi sabahından selamlar... Bugün oldukça yoğunum, o yüzden alışkanlık olduğu üzere erkenden uyandım daha doğrusu eşimle uyandık ve kahvaltımızı yaptık. Bloguma kısacık yazımı yazdıktan sonra derinlemesine bir ev temizliği ve sonrasında da kayınvalidemlere bir ziyaret... İşte tatilimin ilk günü böyle geçecek, zaten bana göre çalışan ev hanımlarının tatil günü yok :( Tatil sayılan günlerde bile çalışıyoruz çünkü biz :( Neyse yaramı deşmeyeyim kendi kendime :) Bugün sizlerle çok uzun zamandır paylaş(a)madığım bir hobi etkinliği sunmak üzere blogumun başındayım. Hobi yazıları genellikle çok vaktimi aldığından yazmak kolay olmuyor, üstelik de bu koşturmaca her gün sürüyor düşünecek olursanız, o nedenle yazmam zaman alıyor... Bu ay da Bursa'ya gitmem, kayınvalidemlere köye gitmemiz epey vaktimi aldı ve hafta sonlarım genellikle böyle gitti :) O yüzden bugün artık ne olursa olsun yazacağım diyerek ve de kendimi dış dünyaya kapatarak sizlere geldim :) Hadi başlayalım...

KAVANOZ KAPAĞINDAN ve SUFLE ALTLIĞINDAN HEDİYELİK YAPALIM !


Kavanoz kapakları genellikle ilgimi çekmez ama ben bugün sizlere hem kavanoz kapağından hem de sufle altlığından yaptığım etkinliği göstereceğim. Hediye almak güzel bir şey ancak bu hediyeyi de en güzel biçimde sunmak önemli. Bu konu üzerine kafa yorunca 'aldığımız hediye hazır bir şey eh bari süslemesini kendim yapayım' diyerek giriştim bir işe. Bu işse sandığınızdan da kolay olacak :) Bana göre hediye kadar süslemesi, dışı vs. de önemli. Hediyemin el emeği göz nuru olması da aynı şekilde. Ancak şartlar elvermeyince hazır hediye de epey kurtarıcı olabiliyor. Onu nasıl sunacağınız ise tamamen size kalmış. Gelin, bakın ben nasıl sundum?

Malzemelerimiz :

Sufle Altlığı ( Hazır suflelerde oluyor )
Kavanoz Kapağı
Şeffaf ve Renkli Jelatin Kağıdı
İstediğiniz renklerle kurdeleler
Hediyeniz


İlk olarak sufle altlığıyla başlıyoruz. Hediye olarak ben renkli küpeler tercih ettim. Şeffaf jelatinden ölçüsüz olarak dikdörtgen bir parça kesiyoruz.






Küpeler de içinde olduğu için sufle altlığını jelatine ortalıyoruz. Ve dikdörtgenin uçlarını yukarıda birleştirip bohça şekli veriyoruz.




İstediğiniz renkte herhangi bir kurdeleyi alıp bohçanın ağzını bağlıyoruz.


Vee işte hediyeliğimiz hazır. Birkaç süslemeyi siz kendiniz de ekleyebilirsiniz. Ufak bir jelatin parçasıyla yine ufak bir kurdele parçasının marifetleri :)







Şimdi de aynı işlemleri kavanoz kapağıyla yapalım. Ben pembe inci bir kolye tercih ettim bu kez hediye olarak.














Aynı işlemi renkli jelatin kullanarak da yapabiliriz. Ben mavi jelatini tercih ettim. 







Evet arkadaşlar, jelatin ve kurdele kullanarak hazırladığımız hediyeliklerimiz bitti. Umarım beğenmişsinizdir. Fikir bana ait ama siz isterseniz bunu geliştirebilirsiniz :) Artık o size kalmış. Sonraki hobi etkinliğinde görüşmek dileğiyle...

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 
Hasibe ♥️











You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Canım sana mail atdım gormedın galıba bloğumda yenı yıl etkınlığı var senıde beklıyorum

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))