Mercimek Köftesi Tarifi

12.11.14

Herkese merhaba :)

Sevgili okur, umarım bugün dünden iyi geçmiştir ve keyfin de yerindedir :) Bugün haftayı yarıladığımız Çarşamba gününde, sizlerle uzun zamandır bir yemek tarifi paylaşmadığımı fark ederek bir yemek tarifi paylaşmam gerektiği hususunda karar kıldım, ve işte buradayım :) Sizlerle bugün uzun zaman önce resimlerini çekmem rağmen yeni yeni paylaşabildiğim ve annemin yaptığı her seferde tekrar tekrar aşık olduğum, bayıldığım bir tarif olan Mercimek Köftesini paylaşacağım... Benim vereceğim tarif elbette annemin yapımıdır, belirtmeden geçmeyeyim :) Hadi o zaman mutfağa :))


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur 
Marul, Maydanoz, Yeşil Soğan (İsteğe bağlı miktarda )
Tuz
Sıvı yağ
Bir adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
Limon ( Limon Tuzu- Suyu )

Yapalım !

Öncelikle ince bulgurumuzu derin ve uygun boyutta bir kaba alıp bir miktar ( üzerine iki parmak su çıkıncaya dek) sıcak suyla ıslatıyoruz. Kapağını mutlaka kapatıyoruz.




Sonrasında ayrı bir tencerede mercimeğimizi soğuk suyla haşlıyoruz. Mercimekler iyice pişinceye kadar haşlamak çok önemli, çünkü köftede ağzınıza kıtır kıtır gelince hoş olmuyor :(



Pişmiş hali :)




Daha genişçe bir kapta mercimek ve şişmiş ince bulguru karıştırıyoruz.


Bir tavada ince doğranmış soğanı biraz sıvıyağ ile önce kavuruyoruz. Sonrasında salçayı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.


Sonrasında bu salçalı karışımı mercimek - ince bulgur karışımımıza ekliyoruz.



Artık yeşilliklerimizi hazırlamaya geçebiliriz. Marul, maydanoz, yeşil soğan vs. arzunuza göre ince ince doğrayarak karışıma ekliyoruz. Ardından limonumuzu ve tuzumuzu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.




Marullardan köftelerimize birer yatak hazırlayarak harcımızdan parçalara elimizde köfte şekli veriyoruz.







Evet arkadaşlar, artık afiyetle yenmek üzere hazır mercimek köftelerimiz... Umarım hoşunuza gider, arzunuza bağlı olarak içine acı veya pul biber de ekleyebilirsiniz... Hepimize afiyet olsun :)

Sonraki yemek tarifinde görüşmek dileğiyle :))

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 
Hasibe ♥️




You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))