DIY: Kitap Ayraçları Yapalım !

3.3.14

Herkese merhabalar!

Bugün güzel bir haftaya adım attık, güzel de bir hafta geçiririz inşallah :) Harika bir hafta sizin olsun...Ben de sizlere bugün kendimce yaptığım ve aslında oldukça acemice olduğundan paylaşıp paylaşmama konusunda pek kararsız kaldığım ama sonunda 'emek emektir ve ne kadar kötü görünse de saygıyı hak eder' düşüncesiyle paylaşmak istediğim kitap ayraçlarımı gösterme ve yapılışlarını anlatmak istedim. Bugün yaklaşık 6 ayraç göreceğiz. Dilerseniz başlayalım:)

İlk önce sizlere guaj boya yardımıyla yaptığım iki adet ayracı göstereceğim. Ama öncelikle malzemelerimiz:



Büyük bir makas
İstediğiniz renkte guaj boyalar
Bir plastik bardak -içi suyla dolu-
İşe yaramayan bir gazete parçası ya da defter sayfası
Bir kurşun kalem
İnce uçlu fırça

*
Genel olarak malzemelerimiz böyle. Ayraç kalıbı içinse ben eşime hediye olarak verilen ve bir firmaya ait olan karton cetveli kullandım. ( Aşağıdaki ilk resim) Laf aramızda zaten dandik bir şeydi. Bu sebeple bu ayracımıza DIY da diyebiliriz :)


Bu karton cetveli ikiye katlayıp bir makas yardımıyla kesiyoruz.



Bir tarafı desenli diye düşünmeyin. Zaten beyaz kısmını kullanıyoruz. Ama ille de beyaz isterseniz arkasını bir A4 kağıt ya da beyaz karton ya da resim kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Ben şimdilik gerek duymadım. Beyaz kısmı çeviriyoruz ve dilediğimiz boyayla başlıyoruz. Ben biraz siyahla başladım.


Daha sonra maviyle ve sarıyla devam ettim.



İlk ayracım bu şekilde biraz da kırmızıyla dokunduğumda tamamlandı. Elimde sadece 6'lı bir guaj boya olduğundan ben renklerimi böyle ayarlamak zorunda kaldım. Ama bence oldukça sanatsal bir çalışma oldu :)

İkinci ayraç içinse kurşun veya tükenmez kalemle iki adet orta boy kalp çiziyoruz.


Daha sonra ince uçlu fırçamızla kalpleri kırmızıya boyuyoruz. Siz istediğiniz renge boyayabilirsiniz.


Etrafını da ben biraz kırmızıyla beyazı karıştırarak bulduğum toz pembeye boyadım. Ayraçlarımızı bir gece boyunca kurumaya bıraktıktan sonra rahatlıkla kullanabiliriz :)


Son ayracımız da bu şekilde oluşmuş oldu. Diğer ayraçları ise kuru boyayla boyadım. Şimdi onlara geçelim. Öncelikle internetten istediğiniz çizimi çalışabilirsiniz. Ben genelde baykuş ve kuş çalıştım.



Daha sonrasında ise mukavvaya ve büyük makasa ihtiyacımız var. Bu aşamaları aşağıda anlatıyorum:


Öncelikle ben göz kararı yaptım ama siz ölçüyle de yapabilirsiniz. Kare bir mukavvayı ayraçların çok ince uzununu sevmediğimden boyunu biraz kısa tutarak kestim. Daha sonra dört ayrı parçaya böldüm. Ve yanıma da bir tane resim kağıdı aldım. Mukavva şeritleri resim kağıdına arkalı önlü yapıştırdım. Bunun için önerim stick kullanmanız :)


İlk önce tombiş kuşu kestim. Keserken kontürleri kesmemeye özen göstermeniz lazım ama :) Sonrasında tek bir mukavva şeridine asimetrik bir şekilde yapıştırdım.


Şimdilik bunu böyle bırakıyorum. Çünkü artık gerisi kurşun kalemlerinize ve düşüncelerinize kalmış. Benim ne yaptığımsa az sonra ! :) İkinci ayracı alıp bu sefer de daha küçük olan kanatlı kuşu kesiyoruz. Yalnız keserken kağıdı ikiye katlayarak kesmeliyiz.


Böylece iki adet kuşumuz olmuş oluyor. Bu iki kuşu da ayracımızda kullanacağız. Önce boyalı kuşumuzu yine asimetrik olarak yapıştırıyoruz.


Akabinde ikinci kuşu ister yapıştırmadan isterseniz de yapıştırdıktan sonra boyayabilirsiniz. Ben yapıştırmadan boyadım ve daha sonra ilk kuşumuzun tam karşısına yapıştırdım.



Daha sonrasında da araya pembe bir kalp yaparak tamamladım :)


İkinci ayracımızda  böylece tamamlandı. Üçüncü ayraç içinse baykuş figürünü kesip ayracımızın başına yapıştırıyoruz.


Akabinde iş yine hayal gücünüzün :)


Son kalan ayracımız içinse ben ucuzluktan aldığım pembe lastiği kullandım:


Üç farklı noktada lastiği yapıştırdım ve çok hoş bir görünüm kazandım:)


Ayraçların toplu görünümleri ise şöyle:


Tombiş kuşlu ayraç için ne yaptığıma gelecek olursak: Bir konuşma baloncuğu içine 'Şşşşt! I'm reading..' yazdım. Siz istediğiniz şeyi yazabilirsiniz:)



Evet ayraçlarım şimdilik böyleler...Ama daha fazlası çok yakında yine bu blogda olacak :) Esen kalın ve arada bir bloguma bakının :) ^_^

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 






Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️ 






























You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Sanatsal kitap ayracına bayıldım <3 Aralarındaki en favorim o oldu :) Ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))