DIY: Maden Suyu Sisesinden Vazo Tasarımı

15.3.14

Herkese merhabalar...

Bugün günlerden Cumartesi...Herkesin bir hafta çalıştıktan sonra yorgun argın aldığı hafta sonu tatilinin ilk günü yani :)) Ben malesef hafta sonunu hasta bir şekilde karşılayanlardanım, değişen ve anı anını tutmayan hava koşulları sağ olsun :) Ama yine de dayanıyorum C vitaminli limonlu şeylerle...Laf aramızda limonlu ne varsa tüketiyorum; maden suyundan tutun da sabah salatalarına kadar...Umarım en kısa sürede iyileşir ve enerjime kavuşurum :) Hasta olmam yazı yazmamak gibi bir lüksü de beraberinde getirmiyor elbette, hatta sanki hastayken daha çok çalışıyor benim kafa, anlayamadım gitti...Dün okulda Resim dersinde gördüğüm basit çizgilerden bir fener bile oluşturdum...Sanırım yaratıcılığım tuttu :P Yakında blogda olacak, ama bu hobi etkinliğimi daha önceden yaptığımdan öncelik sırası bu arkadaşta :)))

Bugün sizlere çok basit ve herkesin bildiği ip dolama yöntemiyle maden suyu şişesinden vazo yapımını resimleyeceğim. Hem pratik, hem de basit :)Yani ben vazoyu bile tutamam diyen arkadaşların yapabileceği türden etkinliklerden bu...


Hadi başlayalım o zaman!

Öncelikle malzemelerimiz:

Bir adet maden suyu şişesi
Bir adet sıvı yapıştırıcı dandik de olabilir :) 
İstediğiniz renk ve desende kalın ya da isteğe bağlı ince ip


Şimdi maden suyu şişesini bir elimize alarak önce yaklaşık üç dört parmak kadar alanı yapıştırıcıyla adeta boyuyoruz :)) Yani yapıştırıcınızı korkarak sürmeyin demek istemiştim :p Ardından ben maden suyu şişesinin altından başladığımdan ipin uç kısmını yapıştırıp başlıyorsunuz ipi sarmaya. Yalnız bu aşamada ipi sararken mutlaka ipin altında yapıştırıcı olmalı, yoksa ip sabit durmuyor ve birleşiyor maden suyu şişesi eğimli olduğundan yukarı çıktıkça sinir katsayınız da artıyor :) Ben ilk başta öyle yaptım aman siz bana benzemeyin :) Mutlaka yapıştırıcı sürün ve sarmaya devam edin, iplerin üst üste değil de dip dibe gelmesine dikkat etmeliyiz:)




Aşağıdaki resimdeki gibi mutlaka sıra sıra dizili olmalı ipimiz :)


Benim elimde çok az kesik ip vardı. Ben de onu direkt üstüne dolayarak fiyonk yaptım :)




Vazonun içine Bursa'dayken aldığım tüy detaylı kalemimi koydum :) Oldukça şık bir kombin oldu bence :p




Evet yeni vazomun benim evimde duruşuysa bu şekil oldu :) Ben el emeği şeyleri sevdiğimden bu da dondurma kutusunda yaptığım takı kutumun ki yazısı şurada duruyor...Sizlere de tavsiye ederim :) El emeği bir başka...

Sevgiler,

Bir sonraki hobi etkinliğine kadar hoşça kalın ama boş durmayın :D

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️ 







You Might Also Like

5 yorum oku / yaz

  1. emeğine sağlık bu tarz dıy projelerini yapmayı da yapanlardan fiikir almayı da çok seviyorum. beyaz tüylerin iplerinle uyumu süper güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. çoook teşekkür ederim, güzel yorumlarınız için :) Aynen ben de DIY projelerinin hastasıyım :D

    YanıtlaSil
  3. Güzel olmuş, eline sağlık. Ne zamandı aklımda ama ince işleri hem beceremiyorum hem üşeniyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bazen bu üşenme olayı bana da oluyor :) Güzel yorumun için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şık ve dekoratif olmuş, üstelik çok da basit :) Ben bunu denerim ^.

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))