Browni Tarifi

24.3.14

Selamlar !

Bugün şahane bir haftaya başladık hep beraber...Uzunca bir aradan sonra ben de yeniden bloguma kavuşmanın heyecanı içindeyim :) Hafta sonu Bursa'daydım, annemleri ziyarete gittiğimden bloguma uğrayamadım, ama şahane bir tarifle karşınızdayım :) Bugün tamamen tesadüfi bir olayla yaptığım ve çok farklı kişilere nasip olan bir browni tarifim var...Geçen haftadan önce Büro dersinde ders öğretmenimiz çocuklarla Pazartesi sabahı bir şeyler getirip burada kahvaltı edelim diye sözleşmiş. Ben de katılmak istedim- çünkü onlar ayarlarken ben toplantıdaydım- ama Pazar günü gelip çatmış olmasına rağmen bir şeyler yapmamıştım. O gün de bana bir heves geldi, kendi kendime kek yapmak istedim...Ben kahvaltıyı unutarak yaptım keki, hatta fındıklarını kırarken eşim de yardımcı oldu :) Akşam vakti aklıma kahvaltı olayı gelince ben bir şey yapmadım ah vah derken browni aklıma geldi ve ben de kahvaltıda onu ikram ettim öğretmen arkadaşımla öğrencilerime....Güzel bir anı ve tat oldu. Laf aramızda beğenmeyecekler diye korka korka götürdüm ama müdür yardımcılarına kadar herkes bayılmış :) Üstelik bu benim ilk kez yapışım olmasına rağmen :P Doğrusu çok sevindim gelen olumlu tepkilere...

Haydi o zaman sizlere internetten edindiğim güzide tarifi ve kendi yaptığım işlemleri bir bir anlatayım :)


Tarifin orijinali için buraya bakabilirsiniz...


Malzemelerimiz

3 tane yumurta
2 su bardağı kadar şeker
1 su bardağı sıvı yağ ( tamamen dolu değil )
2 su bardağı süt
2 buçuk su bardağı un
1 paket kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapalım !

Derince bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice - mümkünse mikserle- çırpıyoruz.


Ardından sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 paket kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 


Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı kadar başka bir kaba ayırıyoruz. Bunu kekimiz piştikten sonra üstüne dökeceğiz :) Ardından bu karışıma yarım su bardağı süt ekliyoruz :)


Biz ana karışımımıza geri dönüyoruz. Ana karışımımıza 2 buçuk su bardağı unu, 2 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve yarım su bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından istediğiniz büyüklükte fındıklar kırarak ya da parçalayarak isterseniz de toz halinde eklemeler yapabilirsiniz...Ben büyüklü küçüklü fındık ekledim..


Bana fındıkları kesmede yardımcı olan sevgilim...





Son olarak iyice çırptıktan sonra yağlanmış pişirme kabımıza - ben tercihimi ufak kare borcamımdan yana kullandım - direkt olarak döküyoruz. 


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımızda 30-35 dakika kadar aralarda kürdanla kontrol ederek içi pişene dek pişiriyoruz.


Ben sıcakken kesmeyi tercih ettim kekimi ama sizlere pek tavsiye edemeyeceğim. Çünkü kek bütün olarak parça halinde çıkamıyor. Ben de anneme sorduğumda sıcak sıcak kesmemelisin dedi :) Naçizane bir tavsiye...


Ardından kürdanla küçük küçük noktacıklar açtım. Bu sosun daha iyi yayılmasını sağlar diye düşünerekten :)




Bu da Instagram'dan :)




Afiyet Olsun   :*

Umarım tarifi denersiniz, çünkü tepkiler çok olumlu geldi...

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️

















You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. Eline sağlık, kakaolu ve çikolatalı keklere tatlılara bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. çoook teşekkürler :) Valla aynen kakaolu çikolatalı şeylere ailecek hastayız biz de :))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,enfes gözüküyor :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))