Sodalı Köfte Tarifi

11.1.14

Herkese merhabalar...,

Güzel bir Cumartesi gününden sesleniyorum sizlere...Bu gün için sizlerle paylaşmak istediğim farklı bir tür etkinliğim vardı ama blogger dün geceden beridir beni deli etti...Dün akşamdan beridir video yüklemeye uğraşmama rağmen hala yükleyemedim..Birazcık kızsam da farklı etkinliklerim hali hazırda var olduğundan daha fazla sinirlenmeme gerek kalmadan bu yazıyı sizlere ulaştırabiliyorum...Bugün sizlerle annemin sıklıkla yaptığı ve mesleği kasaplık olan bir akrabamızdan edindiği sodalı köfte tarifini sizlerle paylaşacağım...Ben çok beğenerek yapıyorum umarım sizler de beğenirsiniz...



Hadi başlayalım!

Malzemelerimiz

Yarım kg kıyma
Bir adet orta boy soğan
1 çay kaşığı soda ( Karbonat )
Bayat ekmek içi
Karabiber, tuz

Yapalım:

Öncelikle tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına alıyoruz. Soğanımızı rendeliyoruz. Bayat ekmek içini de ayrı bir kapta suyla ıslatıp iyice sıkarak harcımıza ekliyoruz. Yoğuruyoruz.


Köftemizi yoğurduktan sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp - artık ufak ya da büyük parça olması size kalmış - yuvarlayarak elimizle şipşipliyoruz.


Yuvarlayıp düzleştirdiğimiz köftelerimizi bir tabağa alıp en az yarım saat dinlendiriyoruz. Biraz beklemeli bir köfte bu evet. Size bir ipucu vereyim: Ne kadar çok beklerse pişerken o kadar şişiyor ve güzelleşiyor... Bekleyen köftelerimizi kızgın yağda pişiriyoruz. Ben yanına bir de patates kızarttım.


Daha sonrasında da afiyetle tüketiyoruz...

Afiyet Olsun...



Herkese selam ve sevgilerle...

( Canınız çekti biliyorum:)


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️ 



















You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Bir şey söyleyeyim mi ? Gerçekten canım çekti :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))