Kriz Tatlısı Tarifi

19.7.13

Herkese merhaba :)
Adı üzerinde diyeceğim ama okuyanlar benden önce demişlerdir:) Bu tatlıyı Bursa'daki anneme komşumuzun gelini önermişti, epey bereketli ve kalabalıkta yenebilecek bir tatlı. Gerçi Ramazan'da tatlı pek yenmiyor çünkü yemekten tatlıya sıra gelmiyor :) Ancak bu her zaman yenebilme özelliğine sahip, çünkü hamur tatlısı olmasına rağmen çok hafif, sahurda bile yenebilir yani :) Ayrıca içindeki malzemeler açısından da oldukça ekonomik diyebiliriz.

**
Malzemelerimiz:

Hamuru için:

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su  ( Kaynatmadan eritmeliyiz.)

NOT: Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
**
Yapılışı:

Öncelikle hamurumuzu malzemelerimizle yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz içi kadar parçalar alarak şekildeki gibi çubuk şeklinde elimizle büküyoruz...


Daha sonra elimizle fiyonk biçimine getirerek bir ucunu içerisinden geçirmeden şekildeki gibi bırakıyoruz...




Yağladığımız fırın tepsisine tek tek dizdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. 


Ayrı bir kapta şerbet için 4 su bardağı şekeri ve suyu erittikten sonra sıcak hamurların üzerine döküyoruz. Hatta tatlılar fırından çıkmadan şerbete başlarsak daha iyi olur :) PÜFF!

Şerbeti döktüğümüz tatlıların üzerini bir kapla kapatıp demlenmesi ve şerbeti çekmesi için beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis ediyoruz... Afiyet Olsun :)


Daha güzel yemek tariflerinde görüşmek dileğiyle...


Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️






You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))

INSTAGRAM