Ispanak Kavurma Tarifi

31.3.16

Günaydınlar...

Perşembe sabahından merhaba, hadi hemen güneşe el sallayın ! Sevgili Güneş, bir günümüzü daha ısıt ve aydınlat, günümüzden kötülükleri al götür ve bizlere harika bir Perşembe yaşat! Bu güzel olacağını umut ettiğim Perşembe gününde yeni bir yazıyla ve sizlerle paylaşmak istediğim bir tarifle daha blogumdayım. Umarım yazımı severek okursunuz...

Yemek ve hobi paylaşımlarım biraz rafa kalktı gibi oldu son bir yıldır falan ama asla öyle bir durum yok, hemen her alanda paylaşım yapmaya çalışıyorum. Sadece son zamanlarda yemek yapmaya doğru düzgün fırsat bulamıyorum, bunu söyleyebilirim, bu paylaşımlarım da kısacık zamanların değerlendirilmesiyle ortaya çıkıyor, hem yapıyor hem de yemeği yakmadan çekmeye çalışıyorum ^^

Sizleri bilmem ama ben yemek tarifi paylaşımlarını, en basit tarife gerek olmayan yiyeceklerde bile, çok seviyorum, çünkü böylece hem yeni yemek tariflerinden ve yeni oluşturulan tariflerden, hem de yöresel birçok lezzetten haberimiz oluyor, bu yüzden oldukça faydalı ve gerekli buluyorum böyle paylaşımları... Kendimi açıkçası bu alanda çok öyle aman aman başarılı bulmasam da kendimce hazırladığım ve annelerimden öğrendiğim kadarıyla sizlerle yaptığım tarifleri paylaşıyorum, bu öyle çok işime yarıyor ki sizlere anlatamam, ben çok unutkan bir insan olduğumdan uzun süre önce yaptığım tarifleri unutuyorum ve de elbette bir tarif defterim halen yok, niye yoksa? O nedenle açıyorum ve kendi blogumdan hem nostalji yapıyorum hem de tarife çarçabuk abuk subuk sitelerde zaman kaybetmeden ulaşabiliyorum, bu açıdan tarif defteri niyetine herkesin bir blogu olabilir ve tariflerini buraya yazabilirler diye düşünüyorum, ne dersiniz iyi fikir ha?
-
Her neyse. Gelelim bugünkü paylaşıma, bugün sizlerle kış mevsiminin en sevilen yiyeceklerinden ve demir kralı ıspanağı buluşturuyorum ve bu güzelim sebzenin en sevilen hali olan yumurtalı kavrulmuş halini paylaşıyorum. Kış mevsimi hazır hala kapımızdayken ben de daha fazla geciktirmeden paylaşayım dedim, hadi o zaman başlayalım :)


ISPANAK KAVURMA TARİFİ

MALZEMELER

1demet ıspanak
1 adet kırmızı soğan
Sıvı yağ
İstenildiği kadar yumurta
Tuz

YAPALIM!

Çok basit bir tarif evet ama ben yine de paylaşmak istiyorum. Ispanakları iyice yıkadıktan sonra orta kalınlıkta doğruyoruz, ben kalın doğrandığında pek sevmiyorum, kalın olarak sadece börek içerisinde tahammül edebilirim ıspanağa. O nedenle orta kalınlıkta doğruyoruz ve genişçe bir kaba alıyoruz.


Ben kırmızı soğan kullandım, sizler tercihe bağlı olarak değiştirebilirsiniz, soğanımızı küp küp doğruyoruz.


Ispanakların iyice suyunu süzdükten sonra tavamıza alıyoruz ve soğanlarla bütünleşmelerini sağlıyoruz. Biraz kavrulduktan ve söndükten sonra tuzumuzu da ekliyoruz. 


Ispanaklar sönene dek kavuruyoruz.



Ispanakların iyice kavrulduğundan emin olduktan sonra istediğimiz kadar yumurtayı ıspanağa yuvalarını açtıktan sonra kırıyoruz.



Yumurtaların yanmaması açısından yumurtalar beyazlaşmaya başlayınca ocağı kapatıyoruz ve yemeğin kendi sıcağında pişmelerini bekliyoruz, kapağını da açmıyoruz ^^



Yakından:


Yumurtalarımız sıcakken en çok seviyorum ben, o yüzden hemen yanında yoğurtla servis ediyoruz ve de afiyetle yiyoruz :)) Benimkilerin yumurtası biraz fazla geldi evet ama siz daha az yapabilirsiniz, yumurtayı çok sevdiğimizden şikayet eden olmadı ^^



Minicik basit ve çok lezzetli bir tarif bu, annem yapsın diye küçükken dört gözle bakardık, umarım yazımı severek okumuşsunuzdur, yeni tariflerde ve yazılarda da görüşelim lütfen ! Blogumu GFC'den ( Google Friend Connect'den) - blogumun en altında yer alıyor- takip etmeyi ve Instagram dahil tüm sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın ^^

Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️




You Might Also Like

2 yorum oku / yaz

  1. Ben ilk kez Denizli de yemistim, yemeğini çok yapardım...
    Harika görünüyor ellerine sağlık fakat benim favorim genede yemeği:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikisini de çok severim, kışın ıspanak vazgeçilmezimdir :)

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))