Patates Keki Tarifi

6.12.14

Herkese merhaba :)

En sevdiğim günden selamlar sevgili okurlar ^^ . Bugün tatili fırsat bilerek iyice dinlenmeye gayret ediyorum, tabi bir taraftan da okumaya devam :) Bloga da uğramayı ihmal etmiyorum tabi aynı zamanda :)) Sizlerle bugün, benim için oldukça özel olan ve isim anneliğini yaptığım bir tarif paylaşacağım. Tabi blogumda paylaştığım diğer tarifler gibi bu da oldukça pratik :) Bu güzel tarifi ben Sakarya - Hendek'te okurken yanında kaldığım pansiyon sahibi Nevin ablamdan öğrenmiştim. Hala da vakit buldukça yaparım. Aslında bahsettiğimiz tarif bir kahvaltılık tarifi ancak ben ismini patates keki olarak uydurdum :) Haydi bakalım bu basit tarif nasılmış ?

PATATES KEKİ TARİFİ



Malzemelerimiz:

2 adet büyük boy patates ( orta boy olarak 3 adet )
Tuz, Karabiber
4 adet yumurta

Öncelikle geniş ve derin bir kaba patateslerimizi çiğ olarak rendemizin küçük yerinde rendeliyoruz.


Patatesimizin üzerine dört yumurtayı kırıyoruz.


Bu karışımımızın üzerine istediğimiz miktarda tuz ve karabiber ekliyoruz. Aslında karışımı bu aşamada renklendirmek size kalmış; istediğiniz malzemeyi ekleyerek zengin bir karışım hazırlayabilirsiniz. Örneğin, kaşar rendesi ve kırmızı tatlı biber çok hoş bir rayiha katacaktır :)


Karışımımızı iyice ( bu aşama önemli ) karıştırmalıyız. Karıştırma işleminin yumurta karşımın her yanına dağılacak şekilde olmasına dikkat etmeliyiz. İstediğiniz büyüklükte bir tava alarak tavayı sıvı yağla yağladıktan sonra karışımı tavaya yayıyoruz.



Patates kekimize bir müddet (yaklaşık 5 dk. kadar ) kesinlikle dokunmuyoruz. Altını uzun ince bir spatulayla kontrol ederek iyice kızardığında başka bir tabak yardımıyla çevirip ters yüz ediyoruz.




Veee iki yüzümüz de kızardıktan sonra patates kekimiz yenmek için hazır :)



Özellikle kalabalık ailelerde, kalabalık kahvaltı sofralarında epey güzel bir kahvaltı alternatifi olacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim :) Afiyet olsun...


Diğer pratik tariflerime de göz atın :





Sonraki yemek tarifinde görüşmek dileğiyle :))

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 
Hasibe ♥️










You Might Also Like

2 yorum oku / yaz

  1. Adsız6.12.14

    Çok iyi fikir!
    En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için :))

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))