Ev Yapımı Hazır Pasta Tarifi

29.10.14

Herkese merhabalar :)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice bayramlara kavuşmak da inşallah nasip olsun... Ulu önder Atatürk'ün bizlere armağan bıraktığı cumhuriyetimiz nihayet doksanıncı yılına ulaştı... Bizlere düşen onu daha nice doksanlara ulaştırmaktır.... dedikten sonra bu güzel günde sizlerle bir yazı paylaşmak istedim, hazır tatilken bu durumu değerlendirmek adına :) Bugün paylaşacağım yazı bir yemek tarifi değil de bir hazır pasta tarifi olacak... İsmini ise ben uydurdum... Çünkü bu tarif aslında aklımda yokken, birdenbire oluşmuş bir tarif :) Ve de çok pratik bir tarif... Evdeki üç - dört malzemeyle şahane bir pasta yapıyoruz, dilerseniz ev yapımı bu hazır pastamızın tarifine başlayalım :)



*
Malzemeler

Kakaolu hazır kek kalıbı
Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
1 litre süt
Kakaolu pasta kreması



Yapalım !

İlk olarak pasta kalıplarını birbirinden ayırıp tabanı bir tepsiye koyuyoruz.


Pasta tabanımızı sütle ıslatıyoruz. Ben değişik olsun diye üst tabanı ıslatmadım, siz isterseniz ıslatabilirsiniz...


Derin bir kapta pasta kremasını hazırlıyoruz.


Pasta kremasını pasta tabanın üzerine ekleyip diğer pasta tabanını da üzerine koyuyoruz. Ve pastayı kremayla boyuyoruz :)




Üzerine isteğinize bağlı bir süsleme yapabileceğiniz gibi benim gibi bir süsleme de tercih edebilirsiniz... Böğürtlen sosumuzu gelişigüzel serpiyoruz.




Bu da Instagram'dan...


Afiyet Olsun... Yarım saat bile sürmeyen bu güzel lezzeti denemenizi tavsiye ederim :) Daha güzel tariflerde buluşmak dileğiyle...

Blogumdaki diğer pasta tarifi için lütfen tık tık :)

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 













You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))