Saç Bakım Rutinim

2.6.14

Merhabalar...

Yeni ve güzel bir başka haftaya ve aya daha başladığımız bir güzel Pazartesi'yi daha bitirmek üzereyiz... Ve ben yine sizlere bir başka güzel yazı yazmak için klavyenin başındayım :) Bir yandan Beni Affet'i izliyorum, bir yandan da bu güzel yazı için hazırlıklarımı yapıyorum :) Bugün blogda başlıkta da yazdığı üzere gelenekselleşmiş saç bakım rutinim yer alacak... Hangi ürünleri kullanıyorum, hangi ürünlerden memnunum, hangilerinden değilim ? İşte tüm bu soruların cevapları yakında bu yazıda olacak... Hadi başlayalım :)


1. Aşama : YIKAMA

Saçlarımı yıkamadan önce herhangi bir bakım yapmıyorum ben, ama sık sık kullandığım şampuan markasını değiştiriyorum. Çünkü öğrendiğime göre sürekli aynı şampuanı kullanmak bir süre sonra saçlarda bağışıklığa sebep oluyormuş. Ve şampuan saçınız üzerindeki iyileştirici etkisini kaybediyormuş...Bu nedenle ben de sık sık şampuanımı değiştiriyorum. Bazen Pantene kullanıyorum ama genelde Loreal Elseve Argenine Direnç kullanıyorum... Bol şampuanla saçlarımı en az 4 kez köpürterek masaj yapıp temizliyorum...




2. Aşama : BAKIM


Bakım aşamasında kullandığım birden fazla ürün var, hepsini aynı anda kullanmıyorum ama aralarda kullanıyorum. Bunları da listeleyelim :



Yakından bakalım :



1- Loreal Elseve Argenine Direnç x3 Dökülme Karşıtı Bakım Kremi : Bu kremi yukarıda gösterdiğim şampuanıyla birlikte şu yakınlarda 14 lira gibi inanılmaz bir fiyata indirimle aldım. Sadece 1 kez kullanmama rağmen şampuanında olduğu gibi kreminde de çok memnun kaldım... Şimdilerde en çok bunu kullanıyorum :)

2- Avon Naturals Hair Care Pure Clean Hair Mask : Bu ürünü de yeni aldım. Henüz kullanmadım bile ama Avon'un saç maskelerinden çok memnunum genel olarak.... Muhtemelen bundan da memnun kalırım diye düşünüyorum :)



3- Dalan D'olive Zeytinyağlı Besleyici Saç Bakım Kremi : Bu ürün de son kullandığım favorilerimden. Marketten 6 küsur liraya aldığım bu ürünü herkese ama herkese tavsiye edebilirim :) Benim çalı gibi saçlarımda bile işe yaradı çünkü :) Elime bir miktar alıp saç dipleri harici saçlarıma uyguluyor, 3-5 dakika bekleyip iyice duruluyorum ve yumuşacık saçlarım hazır :)



4- Urban Natural's Collagen & Ceratin Saç Bakım Kremi : Gratis'ten aldığım bu üçlü set halindeki deneme boy ürünleri de zaman zaman kullanıyorum. Şimdilik sıradanlar diyebilirim. Yani bir Dalan D'olive değiller ama sürekli kullanıldığı zaman durum değişebilir. Adam akıllı deneyip belki favorim olurlarsa favorilerim sekmesinde yer bulabilirler ileriki zamanlarda :)

5- Down Under Natural's Argan Oil Saç Bakım Şampuanı : Bu ürünün şampuan olduğundan şimdi haberim oluyor, henüz kullanmadığım bir ürün ama en kısa sürede ona da sıra gelecek eee, ne de olsa Argan Yağı yani :)

6- Urban Natural's Biotin & Keratin Saç Bakım Kremi : Bu ürün de kullanılacaklar listesinde :)




7- Avon Advance Techniques Fas Argan Yağı Özlü Saç Bakım Yağı : Bu ürün de denenmek için bekliyor ama size Argan Yağı diyorum :)) Başka da bir şey dememe gerek var mıdır ?

8- Loreal Elseve ExtraOrdinary Oil : Bu da saç bakım yağlarından... Ne şanstır ki boyasız saçlarıma boyalı saç yağı almışım :)) En kısa sürede saçlarımı boyatıp - rengi sürpriz - kullanmayı düşünüyorum, ama Youtube videolarında methetmeyen yok gibi :)



9- Avon Natural's Herbal Care & Repair Conditioning Balm : Bu saç balmının kokusundan hiç hoşlanmıyorum ama papatya ve Aloe Vera'nın güzelliği de tartışılmaz. Saçlarımı yıkadıktan sonra sıklıkla kullandığım bir ürün. Ne yazık ki 9 numarayı da 10 numarayı da artık kataloglarda bulamıyorum :(

10- Avon Naturals Shine Mask : Özellikle bu maskeyi çok ama çok kullandığımdan söz etmem lazım. Bir dönem deli gibi bu maskeye sarmıştım :) Dibinde azıcık var, kullanıp kullanmama arasındayım çünkü demin de söylediğim gibi artık kataloglarda bu ürünlerden bulunmuyor :(

Evet millet, genelde banyoda kullandığım ürünler bunlar... Sonrasında da günlük saç bakım spreylerim her gün yardımcı oluyor :)





Evet arkadaşlar, genellikle kullandığım ürünler bunlar... Ama değişik ürünler kullanmayı seviyorum, yeni bir saç bakım rutini geliştirebilirsem yine yazarım :) Sizlerin önerileri de varsa beklerim :) Şu markayı kullan, falan filan... 

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 











You Might Also Like

4 yorum oku / yaz

  1. Ne kadar özenli ve güzel bir yazı yazmışsın.
    Ellerine sağlık :)
    Saç bakımında benim tercihim Giovanni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de denenecekler listeme Giovanni yazayım o zaman :) Önerin için de ayrıca teşekkür ederim... :*

      Sil
  2. Adsız29.9.15

    9 numara simdi kataloglarda var.

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))