Congolais Tarifi

9.6.14

Merhabalar...

Güzel bir haftaya güzel bir başlangıç yaptığımız bir Pazartesi gününden sizlere sesleniyorum.... Bugün sizlerle üç malzemeli, inanılmaz hafif ve çok güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Ben bu tarifi Nefis Yemek Tarifleri'nden aldım, uyguladım ve çok da beğendim... Hafif bir Fransız tarifi sizlerle buluşuyor, eh hadi o zaman başlayalım...


Malzemeler

Üç çay bardağı hindistan cevizi
Bir çay bardağı toz şeker
Üç yumurtanın beyazı

Hadi yapalım:

                       Öncelikli olarak üç yumurtanın beyazını genişçe bir kaba alıyoruz.


Sonrasında 3 çay bardağı hindistan cevizini ekliyoruz.



Şekerimizi ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Eğer toparlanmazsa hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.



Açık söylemek gerekirse sitede verilen tarifte benim hamurum sertleşmedi bir türlü. Ben yaklaşık olarak 2 paket hindistan cevizi kullandım, ölçüde sıkıntı olabilir şimdiden uyarıyorum :)

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.






Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz :)




 Sonrasında ister çikolata sosuyla ister pudingle servis edip, afiyetle yiyoruz... Hafif tatlı arayanlara tavsiyedir efendim...

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 






































You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. ellerine sağlık harika görünüyor... senin gibi becerikli olmak isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çççooook teşekkür ederim bu güzel yorumun için :)) Pek öyle sayılmam ama yine de teşekkür ederim :=) Ben de senin bloguna ve moda anlayışına hayran oldum <3

      Sil
  2. Fransız mutfağının başarılı ve lezzetli tariflerinden Congolais ... Ellerine sağlık :) Perfecto :*

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))

INSTAGRAM