Muska Böreği Tarifi

1.9.16

Merhabalar yeniden,

Nasılsınız, umarım iyisinizdir... Yeni bir yazıyla daha bir aradayız... Bugün sabah kahvaltıları ve Ramazan ayında sahurlarda tercih ettiğim muhteşem pratik bir tarif ile blogumdayım. Ne zamandır tarif paylaşma konusunda biraz tembeldim, şimdi bu minnakla iyi bir başlangıç yapmış olayım :)

Hazır yufka börekleri her zaman için hanımların kurtarıcıları niteliğindeler bana göre. Özellikle sabah kahvaltılarına ya da tatilde olduğumuza göre brunch'larına mı desem farklı bir şeyler yapmak ve kahvaltıların sıkıcılığını azaltmak için bence muhteşem bir tarif bir o kadar da basit... Evde hazır yufka varsa günlük kullandığınız peynirle bile -iç harç hazırlama zahmeti olmadan- basitçe yapabileceğimiz ve kısa süre sonra da afiyetle tüketebileceğimiz güzellikte bu tarife başlayalım o halde !



MUSKA BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:

5 adet hazır yufka ( Paket yufkalardan )
Su
Bıçak
Sıvı yağ

İç Harcı İçin:

2 orta boy patates
Lor peyniri
Pul biber
Tuz

YAPALIM!

Öncelikli olarak ben marketlerde satılan hazır yufkalardan kullandım onu belirteyim. Günlük yufka kullanacaksanız eğer yufkanın adedini kendinize göre belirlemelisiniz. Paketlenmiş market yufkalarının içerisinden çıkan yufkalar yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde olduğundan günlük yufka kadar büyük ve taze olmuyorlar haliyle. Çok sert ve kalın olduklarından bu yufkalar için ideal bir değerlendirme yöntemi aynı zamanda bu börek. Her neyse. Yufkaları açıp üst üste yığıyoruz.


Büyük muskalar istiyorsanız dört parmak genişliğinde, daha küçük muskalar istiyorsanız da iki ya da üç parmak genişliğinde şeritler halinde yatay olarak yufkamızı kesiyoruz.



İlk şeridimizi alıp en başa bir miktar iç harcımızdan döküyoruz.


Devamında şeridimizi sağ taraftan sol tarafa doğru kapatmaya başlıyoruz.


Sol taraftan sağa doğru kapatıyoruz ve bu şekilde en sona kadar şerit boyunca ilerliyoruz.



En sona kalan yukarıdaki minnağı görüyorsunuz. Bunu da bir kaba koyduğumuz su yardımıyla muska şekline giren böreğimizin ya üzerine yapıştırıyoruz ( suyla :) ya da eğer varsa karşısına ya da çaprazına gelen çıkıntının içerisine sokuyoruz.


Vee tüm şeritleri bu hale gelene kadar şekillendiriyoruz, sonrasında bol sıvı yağda altın rengine dönene dek kızartıyoruz. Vee acayip pratik ama çok şekilli börekler elde ediyoruz :)) Afiyetle tüketiniz ! Zira biz öyle yaptık :)


Benim bugünkü paylaşımım bu şekildeydi arkadaşlar... Evet biliyorum, çok farklı tarifler ve tavsiyeler paylaşmıyorum blogumda ama sırf burada paylaşacağım diye yemediğimiz ya da yemeyeceğimiz şeyler yapmak çok büyük israf olur bence... O nedenle ben mutfağımda ne varsa onu sizinle paylaşıyorum. Umarım sizler de keyifle okuyorsunuzdur...

Bunu da ekledikten sonra yazımın sonuna geliyoruz arkadaşlar.. Umarım keyifle okudunuz, yeni tariflerde de görüşelim lütfen! Blogumu GFC'den ( Google Friend Connect'den) - blogumun en altında yer alıyor- takip etmeyi ve Instagram dahil tüm sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın ^^


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın







hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

























You Might Also Like

6 yorum oku / yaz

  1. Wayyy harika gorunuyor. Kizartmasak da yag da. Firina koysak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın? Yaratıcı ev hanımlarımız kesin bunun da bir yolunu bulurlar. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. çocukken annemle beraber sarardık güel oynaya bu böreği :) çok severin, lezzetli bir tarif olmuş, en yakın zamanda ben de yapayım, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin yapmalısınız bence de çok güzel, lezzetli ve de görselliği yüksek bir börek oluyor. O kadar da basit ki... Zaten her şeyi annelerimizden öğrenmiyor muyuz? :)

      Sil
  3. Görüntüsü harika lezzetide bir o kadar güzel bu şekilde denemek gerekli .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisiniz, hem çok basit hem çok lezzetli :)

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))