Ürün Yorumu: Diadermine High Tolerance Yüz Temizleme Jeli

29.10.15

Herkese selam!

Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak başlıyorum sözlerime... Ne mutlu bizlere ki Cumhuriyet gibi bir yönetim şeklimiz var, Türk kadınları olarak Atatürk'e ayrı bir borçlu olduğumuzu düşünüyorum, şehitlerimizi ve Ata'mızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Teşekkür borçluyuz...

Bu güzel günde benim için oldukça ilginç başlayan ve devam eden bu günde sizlerle yepyeni bir ürün yorumu paylaşmak üzere blogumdayım. Dilerseniz hemen başlayalım :)


Bugünkü konuğumuz Diadermine'in şu anda kullandığım yüz temizleme jeli... Bu ürünü uzun süre önce Gratis'de belli bir miktarı geçen alışverişlerde gayet uygun fiyata sunuyorlardı, ben de almıştım. Ancak fiyatını malesef hatırlayamıyorum :((

Diadermine'in yüz temizleme jeli görebildiğiniz gibi olabilecek en tatlı ambalajlama şekline sahip, beyaz, şeffaf ve pembe renklerde. Pompalı bir ürün.


Ürünün ön yüzü oldukça iddialı,en alt kısımda özellikle pembeyle belirtilmiş bir Hassas ve Düşük Toleranslı Ciltler için ibaresi mevcut. Aslında cildim hassas mı bilemiyorum ama birçok üründe ciddi yanma problemleri yaşadığımdan hassas olduğunu düşünüyorum. Yine düşük toleranslı ciltlere hitap ettiğinden Yüksek Tolerans diye iddialı bir adlandırma yapmışlar. Yüzde sıfır paraben, silikon ve parfüm içeriyor, bu da yine devasa belirtilenlerden.


Arka kısıma gelecek olursak; bizi uzun paragraflar dolusu yazılar karşılıyor. Güzel ve Türkçe yapılan açıklamaları sevdim doğrusu. Bazı ürünlerde her dilde yazacağız diye ürünü tek cümleyle özetlemeye çalışıyorlar, eh bu da elbette yeterli olamıyor.


Detaya inelim: Üst kısımda Yenilik, Etki, Gözle Görülür Etki, Güzellik Tavsiyesi isimli bölümler mevcut, altlarında da kısa kısa özetlemeler. Çok özenli bir ürün arkası olmuş, teşekkürler ^^


En alt kısımda ise İçindekiler ve ürünle ilgili simgesel bildirimler yer alıyor. Ürün açıldığından itibaren 12 ay kullanılabilir, 200 mililitrelik bir ürün ve ürün ambalajı geri dönüştürülebilir ^.^  Bu arada ben bu kısmı okuyana kadar Diadermine'in Schwarzkopf & Henkel'e ait olduğunu da bilmiyordum, dipnot !


Gelelim ürünün pompalı kısmına. Çok güzel dönen bir pompası ve geniş çıkışa olanak sağlayan bir yapısı var. Pompalı yüz temizleme jel ve köpüklerini çok seviyorum ^^




Ürünümüze yakından bakalım: 

YAPI: Diardermine yüz temizleme jelinin şeffaf ambalajından gözüken minik baloncuklu bir yapısı var ve şeffaf bir renkte.



Ürünün yapısı çok likit, hatta su gibi diyebilirim. Elinizi düz tutmasanız hemen akacak kadar hatta. İçerisindeki minik baloncuklar siz ürünü elinize alsanız bile kaybolmuyorlar. Ayrıca nasıl bir yapısı varsa artık ne elinize alıp köpürtmeye çalıştığınızda ne de yüzünüzde oval hareketlerle yaydığınızda asla ama asla köpürmüyor, bu özelliği beni deli etti de diyebilirim. Ben köpük formlu temizleyicileri daha çok seviyorum, hadi sıvı olan ama yüzünüzde köpüğe dönüşenler de bir yere kadar diyelim ama bu ürün hiçbir şekilde köpürmüyor, yüzümde sudan biraz daha kıvamlı bir şey var gibi hissediyorum !!! Ben kullanım önerilerinde sunulduğu gibi pamukla ya da pedle değil parmak uçlarımla uyguluyorum ve de mendille silmek yerine suyla temizliyorum, bana daha temiz bir his bırakıyor gibi geliyor, Farmasi'nin Yüz Temizleme Sütü'nü şurada yazmıştım, pamukla uyguluyorum. Ancak orada da belirttiğim gibi temizlik hissi için su şart !



KOKU: Ürünün ilk incelediğimizde üzerinde yüzde sıfır paraben, silikon ve parfüm içerdiğini söylemiştim ancak koku konusunda parfümsüz olduğu hiç kokusunun olmadığını göstermez. Hatta diyebilirim ki kokusu olmasını ya da parfümlü olmasını isteyebileceğiniz kadar kötü bir kokuya sahip. :(( Ben her kullandığımda katlanmak zorunda kaldığım bu kokuyu yaş mayalı hamur kokusuna benzetiyorum, ya da sade yaş maya kokusuna. O kadar kötü kokuyor ki, bitsin diye bol bol kullanıyorum, burun gibi önemli bir organımızın olduğu yüzde kullanılacak ürünlerin aslında daha fazla koku hassasiyetinin olması gerekir bence !!


İŞLEV: Ürün işlevini yerine getiriyor mu temizliyor mu diye sorarsanız, evet diyebilirim ama tabi ki o inanılmaz gereksiz sıvı formuna ve kötü kokusuna tahammül edebilirseniz... Aslında bu ürünle ilgili bir avantaj var, o da ürünün günlük kullanıma uygun olması. Hassas ciltli arkadaşlar bir bakabilirler ama ben bundan sonra elimdeki bununla birlikte iki ürünü de bitirip sadece köpük formlu temizleyicilere yöneleceğim - aklımda Nivea'nın yeni çıkardığı ürünü var -. Ben her sabah kullanıyorum bu ürünü, gece kullanmayı hiç denemedim ama bu ürünü kullanmaya başladığımdan beri cildimde bir de inanılmaz bir sivilcelenme yaptı, özellikle hep sıkıntı yaşadığım bölgelerde. O nedenle gece de kullanıp bu sivilcelenmeyi arttırmak istemedim. Şimdilik kontrollü kullanıyorum diyelim. 

Ben her cilt tipine uygun olmadığı görüşündeyim, özellikle belirtmemişler de kuru ciltler ya da yağlı ciltler kullansın diye, o çok dikkatimi çekti. Ama deneyimlerime göre yağlı ciltlere uygun olmayan bir ürün diyebilirim ve dikkatli kullanılmasını öneririm, sivilcelenme problemi yaratabilir sizlerde de. Kötü kokusuna ve aşırı sıvı formülasyonuna katlanabilenler bu uyarılarımı da göz önüne alıp kullanabilir ve ürüne bir şans verebilirler, ben tavsiye etmiyorum ama. Ürüne Gratislerden ulaşabilirsiniz.

Daha güzel kozmetik ve bakım ürünü yorumlarında da görüşmek dileğiyle !

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe 




You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Adsız11.9.17

    ben de yeni kullanmaya basladim,bol bol kopuren ürünlere cok alismisiz, bunda mi bir sorun var diye dusunsuruyordu en basta, fakat şuan biliyorum ki köpürmesi için de ekstra katki maddeleri kullanılıyor... kokusu beni hic rahatsiz etmedi, hatta hafiften bir gül suyu kokusu aliyorsunuz.. sizinki neden oyleydi acaba.. temiz içeriğinden dolayı severek icim rahat kullanıyorum.

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))