Film Yorumu : Sessiz Çıglık / Öteki Dünyadan

29.1.15

Herkese merhaba ^.^

Umarım keyifler yerindedir, bir haftadır yazı yazamadığım ve yazılacak şeylerim günden güne arttığı için aslında ben biraz keyifsizim, buna diğer bazı olaylar da eklenince durum pek de güzel gözükmemeye başladı ve ben de bulduğum ilk fırsatta izlediğim iki filmi sizlerle paylaşmak istedim... Malumunuz sömestr tatilindeyiz ve ben ailemin yanında Bursa'dayım, bu süreçte en çok film izlemeye vakit bulabiliyorum, biriksin istemedim :) Zira liste zaten epey uzun :))
*
Geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarında gece geç vakit izlediğim iki güzide filmi sizlerle paylaşmak üzere blogumun başındayım bugün... Dilerseniz daha fazla uzatmadan başlayalım...
*
İlk filmimiz Sessiz Çığlık isimli bir film... Orijinal ismiyse Open House...

SESSİZ ÇIĞLIK ( OPEN HOUSE ) 
IMDB: 4.3
Tür: Gerilim, Gizem, Korku
Oyuncular: Anna Paquin, Stephen Moyer, Brian Geraghty, Tricia Helfer, Rachel Blanchard, Ashley Walsh
Yapım: 2010, ABD


Filmi özel olarak seçmediğimi belirtmek istiyorum, zira IMDB puanı bu kadar düşük filmleri hep es geçerim seçerken... Televizyonda denk geldiğim ve hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığım bir filmdi benim için... Filmin orijinal isminin çevrilmemesinden hoşlanmadım ama yine de çok alakasız bir isim verilmemiş. Filmi izleyenler anlayabilir :)))


Film gece geç vakitte yayınlandığından aslında korku öğeleri barındırdığını tahmin etmiştim... Filmin türü de zaten gerilim, korku ama bana göre gerilim daha yoğun.


Filmimizin konusuna gelecek olursak, eşinden yeni boşanan ve yalnız yaşayan bir kadının evindeki misafiriyle birlikte rehin alınmasını ve misafirin öldürüldükten sonraki gelişmeleri anlatan bir film... Bu açıklama çok yetersiz oldu biliyorum ama tüm sitelerde daha fazla açıklama bu puanı alan bir filme çok fazla geldiğinden midir nedir yer almamış. Ben de uzun bir süre önce izlediğimden isimler vs. hafızamda kalmamış, bu açıdan puanını hakeden bir film olmuş diyebiliriz :(


Filmdeki bayan sarışınları oldukça beğendim de diyebilirim, özellikle bu filmde tanıştığım Anna Paquin harikaydı... Performansını çok başarılı buldum. Film çok hareketli bir film değil, sadece bazı sahnelerde atraksiyonlar var ve bu atraksiyonları da hastalıklı bir katili canlandıran Brian Geraghty, çok güzel bir şekilde sunmuştu...


Film korku öğesi barındırmayan bir filmdi bana göre. Hatta korkudan ziyade polisiye içerikli olduğunu düşünüyorum. Zira korku ögesi cinayetlerdi. Bol bol kan gördük, hoşlanmadım :)


Konusunu bilmeden de izleyebileceğim bir filmmiş aslında, gerilim filmlerini severim çünkü. Filmdeki aşkın gerçek olmasını çok isterdim, bu açıdan sonu da benim için tatmin edici olmaktan çok uzaktı. Ancak gerçek olmasını isterdim, yakışmışlardı hem fikir hem de stil açısından :) 


Filmde sürekli bir 'Hansel-Gratel' iması vardı, psikolojik bir etken olarak kızkardeşin erkek kardeşe sunduğu ve bunu kullandığı apaçıktı. Bu açıdan film psikolojik gerilim olarak da sunulabilir.


Fimde müzikler sadece atağa kalkılan zamanlarda yoğun olarak kullanılmıştı. Dikkat çekici değildi, kısacası yoğun aksiyon ve macera bekleyemeyeceğiniz oldukça sakin bir filmdi. Tekrar izlenecek kadar güzel değildi, oyuncuların hayranı değilseniz de bana göre vakit kaybı :(


*

İkinci filmimizse yine aynı kanalda çıkan ve Sessiz Çığlık'tan hemen sonra yayınlanan 'Öteki Dünyadan' isimli filmdi...

ÖTEKİ DÜNYADAN (THE PRESENCE)
IMDB: 4.4
Tür: Gerilim, Korku, Gizem
Oyuncular: Shane West, Mira Sorvino, Muse Watson, Tony Curran, Justin Kirk
Yapım: 2010, ABD


Filmi yine televizyondan izlediğim için konusu hakkında pek fikir sahibi değildim :( Ancak başlangıcı beni büyülemeye yetti :)


Filmin yine orijinal çevirisi yapılmamış olsa da ona çok yakın bir çevirinin yapılması beni çok mutlu etti. İnternetten araştırınca çevirisi ' Varlık', Türkçe ismi de buna benzer zaten :)


Filmimizin konusuna gelecek olursak, yazarlıkla uğraşan kadın kahramanımız çocukluğunu da geçirdiği ıssız bir adadaki orman evinde kafasını dinlemek üzere yaşamaya başlar. Tek başına kalmaktan korkmadığı bu evde zaten tek başına yaşamamaktadır :)


Yönetmenliğini ve senaristliğini yapan kişinin aynı olması da ilginç :) Film inanılmaz doğa manzaraları sunuyor, izlemeye doyamadım. Böyle bir ev ben de isterdim gerçekten ama tek başıma yaşayamazdım sanırım, eşimle yaşamak isterdim :)


Filmdeki geçmiş yüzyıl yansımasını sevdim, gramafonlar, el fenerleri, ormanın içine yapılan tuvalet vs. Her açıdan dikkat çekici bir film olduğu kesin. Mira Sorvino ve Shane West de ayrı birer hava katmışlar filme. Filmde korku öğeleri biraz daha yoğunlukta olsa da atmosferi gerilim süslüyor :)


Filmi rastgele açmama rağmen beklentisizliğimi inanılmaz bir şekilde tersine çevirerek beni filme kitledi. Gecenin üçüne kadar bu filmi seyrettim. Gerilim dozu zaten yüksek olan filmde, doğaüstü olaylar gizemli yönleriyle ön planda.


Yalnız şunu fark ediyorum ki, filmin afişlerinde vs. daha korkunç bir anlatım var, ancak film bu kadar korkunç değil. Biraz abartılı bir afiş var, üzerindeki yazılar özellikle :( O kadar korkunç olsa ben izleyemezdim :)


Kısacası, yavaş filmlerden ve fazla korkunç olmayan gerilimlerden hoşlanıyorsanız tam size göre bir film. Aksi takdirde izlemenizi tavsiye etmem :)

Evet arkadaşlar, güzel iki filmi daha yorumlarıyla paylaştım, umarım şans verir ve izlersiniz :) Daha güzel film yorumlarında da görüşmek dileğiyle...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC.








You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))