Yalancı Çarsaf Böregi Tarifi

9.3.15

Herkese merhaba ^.^

Yeni bir haftanın yeni umutların habercisi olan ilk gününden bulutlu başlayan ama güneşli biten bir Pazartesi gününden herkese kocaman selamlar... Umarım keyifler yerindedir, benimkisi işten yeni gelen birinin yorgun hallerinde:( Ancak yazarken dinleniyorum neyse ki :)) Bugün sizlerle çok eskiden hazırladığım ve bir türlü paylaşmak nasip olmayan bir tarifimi daha doğrusu uydurmamı paylaşacağım... Hazır yufkayla hazırlanabilecek türlü çeşit börek olduğu doğru, eh bu da benim işime geliyor açıkçası :) Ne yazık ki henüz el açması börek için oldukça çırağım, ancak yemek tabağı büyüklüğünde açabiliyorum şimdiye kadarki denemelerimde :) Hal böyle olunca evlendiğimden beridir hazır yufka benim kurtarıcım oldu :))) Bugün de hazır yufkayı kullanarak benzettiğim bir uygulamayı paylaşacağım sizlerle... Çoğunuz biliyorsunuzdur zaten eminim ama ben bilmeyenlere bir fikir verir diye umarak bu uygulamamı paylaşıyorum sizlerle...

Hadi başlayalım o zaman :)



Malzemeler

5 adet hazır yufka

İç Harcı için:

Bir demet ıspanak
Bir kase sıvı yağ
Karabiber

Üzeri İçin:

Yoğurt

Hadi Yapalım !

Öncelikle ben yuvarlak bir tepsi kullandım. Sizler istediğiniz bir tepsiyi kullanabilirsiniz ama mutlak surette yufka sayınızla orantılı büyüklükte ve yuvarlak olmalı !!! Tepsimizi hazırlıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serip sermemek zevkinize kalmış :) Ben kullanmadım, çünkü çok bir eziyeti olmuyor temizlerken. Bu açıdan da harika bir tarif bu ):))


Daha sonrasında iç harcımızda kullanacağımız malzemeleri hazırlıyoruz. Ispanakları iyice ( 4-5 su ) yıkayıp temizledikten sonra ince ince kıyıyoruz. Bir kaseye de sıvı yağ ve karabiberi hazırlayıp karıştırıyoruz.




Yufkalarımızı hazırlıyoruz.


Genişçe bir masada :) yufkalarımızı tek tek açıyoruz. İlk yufkamızın içine önce sıvıyağlı ve karabiberli karışımı serpiştiriyoruz bir kaşık yardımıyla, sonrasında da çiğ ıspanağı serpiştiriyoruz.




Yufkamızı bize yakın ucundan yuvarlamaya başlıyoruz. Genişçe sarmaya özen gösteriyoruz.




Yuvarlak bir gül haline getiriyoruz. Bu böreğimizin orta kısmını oluşturacak.



Sonraki yufkamızı da aynı işlemlerden geçirip kıvırıyoruz. Ancak bunu gül haline getirmeden tek bir ucundan tutarak ortadaki güle tutturup tepsiye ekliyoruz.



Güle ekleyip etrafında doluyoruz. Çarşaf böreğindeki gibi :)



Diğer bütün yufkaları da bu şekilde tek tek gülün etrafına doluyoruz. Ve tüm yufkalarla tepsimizi dolduruyoruz.




Bir kaseye yoğurt ekliyoruz ve sulandırıyoruz. Yufkalarımızın üzerine yoğurdumuzu bolca gezdiriyoruz.




200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. Sonrasında da afiyetle tüketiyoruz :))




Vee böreğimiz hazır :)) Afiyet olsun herkese... Umarm beğenmişsinizdir, daha güzel tariflerde görüşmek dileğiyle...


Sevgiyle Kalın

ve 

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC.


















You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))