✿ Kitap Eleştirisi : Evrenden Torpilim Var : Aykut Oğut ✿

1.12.13

Herkese iyi akşamlar...Ayağımın tozuyla yaklaşık bir hafta önce bitirdiğim kitabımın eleştirilerimi yazmak için hiç vakit kaybetmek istemedim :)) Hafta sonu annemleri ziyarete Bursa'ya gittiğimden blogumla ilgilenemedim ancak işte şimdi burdayım:)) Öyleyse hadi başlayalım...

*
www.kitapokumakistermisin.com'dan gelen kitaplardan sonuncusu olan Aykut Oğut'un Evrenden Torpilim Var isimli kitabından bahsedeceğim arkadaşlar...Bu kitap adından da aslında anlaşılabileceği üzere bir kişisel gelişim kitabı...Yaklaşık 266 sayfalık bu kitap Dharma Yayınları'ndan çıkma...


Kitabın tamamında bahsedilen konunun özetini kitabın kapağındaki 'İstemek Olmanın Yarısıdır!' size veriyor zaten. Öncelikle onu belirteyim. Arka kapak ise okuyucuyu meraklandırma ve ilgi uyandırma amaçlı olarak çok şey vaad ediyor...

Kitap istediğimiz şeyleri nasıl gerçekleştirebiliriz üzerine odaklanıyor aslında. Tüm kitapta da size bununla ilgili evren merkezli ipuçları veriyor. 
*
Aykut Oğut daha önceden adını duyduğum biri değildi ve bu da okuduğum ilk kitabıydı. Ünü duyulmuş ya da çok satanlara da girmiş bir kitap değildi. Açıkçası bunu da neden okuduğumu bilemiyorum ama sanırım bunu da Pinuccia'nın Kış Etkinliği kapsamındaki kategorilerden birine dahil ediyorum.:)))
*
Yazı dilini oldukça samimi bulduğumu ve kitabın her kesime hitap ettiğimi söylemek istiyorum. Aslında şunu da belirtmeliyim, sadece her kesime hitap etmek benim için yeterli değil.  Kişisel gelişim dendiğinde özellikle her kesimi şaşırtmalı, eğlendirmeli de. Ama bunu başarabilen kişisel gelişim kitabı sayısı da oldukça az:( Bu kitabın başarılı olmasının bence bir nedeni de bu:))


Kitap için eleştirilerim genelde olumlu. Ancak evrenden çok şey beklemiş gibi de gelmedi değil açıkçası:)) Evren kavramını daha önceden sık sık diline doladığından Cem Yılmaz'ın gösterilerinden duymuşluğumuz vardı...Fikirlerine birebir katılmıştım hala da aynı fikirdeyim, bu kitap evrene bir şey gönderme ya da evrenden bir şeyler isteme gibi durumlardaki değişik diyebileceğim bazı öneriler ve alternatifler getirse de bende gram değişik duygular uyandıramadı Evren ! hakkında :)
*
Öğretilere her zaman saygım vardır, inanmasam bile okumayı ve uygulayanlardan gelen pozitif tepkileri dinlemeyi severim. Bu kitabı da eğlenerek severek okudum. Oldukça akıcı bir kitap olduğundan uzun kitaplar ya da romanlar okumayı sevmeyenlere öneridir efendim...Kendinize iyi bakın:))))


( Özellikle 'Egzersiz Yapmak' diye başlayan kısma dikkat:)

Kitaba puanım: 3


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️














You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))