MACERA: ESİRE TERMAL TURİZM MERKEZİ

4.4.17

Herkese merhaba!

Yeni bir yazıdan daha selamlar... Bugün sizlerle bir macera yazısı paylaşmak istiyorum, uzunca bir süredir gittiğim ve gördüğüm yerlerden bahsetmiyordum sizlerle, bugün bir değişiklik yaparak sizlere en son gittiğim ve gördüğüm bir güzel yerden söz ediyorum...

Kütahya ve Bursa bildiğimiz gibi kaplıca ve ılıcalarıyla epey meşhurdur, ben de Bursalı olmama rağmen ne yazık ki sıcağı çok sevmediğimden daha önceden herhangi bir kaplıcaya falan gitmemiştim. Ancak ilk kez gittiğimde çok şey kaçırdığımı anladım.

Hisarcık'ta yani bildiğiniz dibimizde bulunan Esire Termal Kaplıcaları'nın her daim önünden geçmemize rağmen henüz içine girmek nasip olmamıştı. Esire Termal Turizm merkezinde saatlik ve günlük olmak üzere iki çeşit konaklama sistemi mevcut, biz eşimle ikisini de denedik ve şimdi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu arada bu tesisle ilgili daha detaylı bilgi için şuraya tıklayabilirsiniz :)

Esire Termal turizm merkezi, Hisarcık'ta Hamamköy mahallesinde bulunuyor, oldukça sakin bir yerde ve kolay ulaşıma sahip.





Biz ilk olarak sizlere şimdi tanıtacağım saatlik odalarda kaldık, buralarda resepsiyondan anahtarı aldıktan sonra istediğiniz kadar kalabiliyorsunuz, saati 10 lira olarak ücretlendiriliyor. Biz şimdi saatlik banyoların birinin içerisine giriyoruz.


İlk girişte, düz bir koridor, koridorun ucunda bir tuvalet, koridorun sol yanında bir oda ve onun yanında bir banyo bulunuyor. Şimdi sizlere onları göstermek istiyorum:


Odanın detayları kısa kısa bu şekilde...Capcanlı ve harika bir mavi tonuyla döşenmiş odada yok yok, kanepeden tutun, sehpaya ve çöp kovasına kadar... Bence Esire'nin tek olumsuz özelliği, günlük ve saatlik banyoların hepsinde yiyecek içeceğinizi kendinizin getiriyor olması... Bu biraz sorun olabiliyor, merkezin içerisinde de sadece orta boy bir büfe bulunuyor, yiyecek almak için yani Hisarcık'a gitmeniz lazım.


Saatlik banyonun detayları da işte aşağıdaki şekilde:






Banyoda bir havuz, bir de yıkanabileceğiniz normal hamam kurnası tarzında bir kısım, bir duş, bir de şezlong bulunuyor. Genelde tek kişilik olarak düşünülse de banyolar iki üç kişinin de girebileceği kadar büyük.



Havuzun derinliği boyu çok da uzun olmayanlar için ideal :) Ben yüzdüm bile hatta ^^ Biraz daha büyük olabilseymiş daha çok sevinebilirdim tabi :)




Kaplıca sularının çok sağlıklı olduğu düşünülürse sık sık gitmemiz lazım.
Ben günlük banyolardansa saatlik banyoları daha çok sevdim.
 Günlük banyolarda apart tarzı evlerde kalıyorsunuz, mutfak, yatak odası, oturma odası, çift tuvalet ve epey geniş bir banyo bulunuyor, ancak havuzun derinliği çok düşük diye düşünüyorum. O nedenle uzun olmasının pek bir anlamı kalmıyor. 
Günlük banyoların iki farklı tipi var ve fiyatları 60 ile 80 lira arasında; saatlik banyoların ise saati 10 lira olarak ücretlendiriliyor.
Ayrıca günlük ve saatlik banyolarda oda sıcaklığını ayarlayamadığımız için bence gidilmesi en ideal zaman dilimi kış mevsimi. Biz bahar başında gittiğimiz için çok sıcaktı ve uyuyamadık doğru düzgün.
Onun haricinde her iki banyo türü de çok güzel dekore edilmiş diyebilirim.
Yine her iki havuz türünde de sıcaklığı kendiniz dilediğiniz gibi ayarlayabiliyor, havuzu dilediğiniz kadar doldurup boşaltabiliyorsunuz. Tabi ki daha uzun olan günlük banyodaki havuz daha uzun sürede dolup boşalıyor.


Evet benim sizlerle paylaşmak istediğim güzel maceram işte bu şekildeydi, umarım okuyanlar ve gidecek olanlar için faydalı bir yazı olmuştur. Görseller çok içime sinmese de bu yazıyı daha fazla geciktirmek istemedim. Çünkü zaten biz kaplıcaya akşam üzeri gitmiştik ve ancak çekebiliyorum. Günlük banyoda da çekim yapmadım çünkü yazı çok uzun olsun istemedim, onu da sizlere tarif ettiğim şekliyle 1+1 olarak düşünebilirsiniz ^^

Yeni yazılarda da görüşelim olur mu? Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...


Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. Bende Kütahya Çitgöl Kaplıcalarına gittim orası da fena değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı da o zaman listeye almak lazım, teşekkürler :)

      Sil
  2. Yazınızı okuyunca Karahayıt/DENİZLİ kaplıcaları geldi aklıma. İlk gün havuzda standardından fazla kaldığım için iki gün uyku tutmamıştı. :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))