Ürün Yorumu : Farmasi Instense Moisturizer Lip Balm

13.5.15

Merhabalar,

Çarşamba gününün bitmezliğine inat günü bitirmek üzere olanlardanım, bugün yağmurun getirdiği ve üç dört gündür başımızın derdi olan müthiş bir sıcak hava hakim, bu durum nemle de birleşince neredeyse nefes almak imkansız hale geliyor... Her neyse ^.^ Hava durumu spikerliğini şimdilik bırakalım :) Bugün sizlerle bir kozmetik paylaşmak üzere blogumdayım. Bu çekimler artık benden şikayetçi olacaklar, zira yaklaşık bir senedir paylaşılmayı bekliyorlar -.- Kısmet bugüneymiş :)) 
*
Günün konusu kozmetik, bir lip balmı - dudak koruyucusunu ve yorumlarımı paylaşacağım sizlerle... Bu dudak koruyucu Farmasi'ye ait ve uzun zamandır benimle...O zaman hadi başlayalım !


Farmasi'den ilk kez bir dudak koruyucu kullandım, alırken yapısı vs. hakkında pek fikrim yoktu. Sadece katalogda görüp de almıştım. Ancak normal bir tipi var görebildiğiniz gibi. İnce uzun bir kapak ve dönebilir aparattan oluşuyor. Dışından birkaç ton daha açık olan iç yapısında ise Shea Butter, Jojoba yağı ve A ve E vitaminleri mevcut.


Dudak koruyucu kullanımı konusunda oldukça acemi sayılırım daha yeni yeni kullanmaya başladım, ancak bu zamana kadar kullanmadığıma pişman oldum. Dudaklarım özellikle kışın çok kuruduğunda gece gündüz demeden yanımda bulunduruyorum ve minicik bir yer kapladığından bu hiç sorun olmuyor. Uygulama konusunda ise döner başlıklı aparatı ruj formunu anımsatsa da uygulamada bir rujdan çok daha fazla kolaylık sağlıyor. Ben parmakla sürülen koruyucuları pek sevmiyorum. O yüzden bu döner başlık benim favorim ^:^


Bu dudak koruyucuyu uzun süredir kullanıyorum yukarıda da söylediğim gibi. Her yönüyle kusursuz, rengi, kokusu , dokusu ve yapısı... Şimdi bunlara yakından bakalım:

RENK: Açık pembe rengi tek sürüşte rengini çok vermiyor bu sebeple renk istemeyenler hafif bir uygulama yapmalılar, benim gibi ^.^ Ancak üst üste iki veya üç kez bastırarak uyguladığınızda çok şeker pembe bir renk sunuyor sizlere... Renk ve koruyuculuk arayanlara birebir. 

KOKU : Dudak koruyucunun çok ağır olmayan ama bana göre şekerle karışık hafif kimyasal kokan bir yapısı var. Kimi zaman bu şekerli koku geliyor burnuma, kimi zaman da o hoşlanmadığım kimyasal kokusu. Ancak genel olarak rahatsız edici bir formda değil kokusu, yaz kış ağırlık duymadan rahatlıkla kullanıma açık.

DOKU- YAPI : Paketin şeklinden de anlayabileceğiniz üzere bu koruyucunun ince uzun bir tipi var. Oldukça yüksek miktarda geliyor size. Kullan kullan bitmiyor yani. Balmın şekli kolay kolay bozulmuyor, sadece sıcakta bırakmamak gerekir sanırım, erime yapabilir, şeker gibi ^.^ Ama kesinlikle yapış yapış bir yapısı yok, dudaklarda da yapışkan bir his bırakmıyor. Elle uygulama yapmadığınız için de ayrıca hijyenik .Yumuşak ve hoş bir dokusu var.


Ben bu balmı gece ve gündüz farklı şekillerde uyguluyorum şimdi sizlere kısaca bundan bahsedeceğim : Gündüzleri çantamda bulundurduğumdan - Hisarcık'ın kışı epey sert geçiyor da, gerçi bahar olmasına rağmen hala yanımda :)- sık sık tek kat olarak uyguluyorum. Çünkü benim dudaklarımın yapısından mıdır nedir kolayca dudaklarımda pembe bir renk oluşuyveriyor eh bu da benim pek istemediğim bir durum, ben sadece koruyuculuğunu istiyorum. Geceleri ise bu durum tam tersine dönüşüyor, yorgun vücudumun rahatlarken de beslenmesi ve korunması için üç dört kat uygulayıp o şekilde uyuyorum. Kesintisiz uyuduğumda sabah kalktığımda dudaklarım yumuşacık ve pürüzsüz oluyor. Hiç bir şekilde de yapış yapışlık bir durum oluşmuyor. 


Bu güzel dudak koruyucusunun dudakta duruşu da aşağıdaki şekilde :


Evet arkadaşlar, iyisiyle kötüsüyle sizlere bu dudak koruyucusunu tanıtmaya ve anlatmaya çalıştım, umarım faydalı olabilmiştir. Farmasi'nin bu dudak koruyucusunu edinmek isteyenlere de bir fikir olabilir, okumadan almayın derim ben :) Bu güzelliği herkese tavsiye ediyorum sevgiler...

Daha güzel kozmetik yazılarında da görüşmek dileğiyle...


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

HC.

























You Might Also Like

14 yorum oku / yaz

  1. Elimdeki lip balm ordusu bitince deneyebilirim :) Teşekkür ederim paylaşım için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lip balm ordusu ? :D Çok güldüm, mutlaka denemelisin bence de...

      Sil
  2. cok hos olmus canım rengi cok begendim bende bloguma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi de kendi de harika, bitirebildiğim ilk lipbalm olacak kendisi :)

      Sil
  3. bunu kullanmadım ama farmasi ürünlerini beğenerek kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  4. dudak icinde uzama yapmamasi en favori yonu benim icin her indirime girisinde alacagim ozellikle bu pembe olanindan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diğer renklerini de bir kullanmak istiyorum, ama pembe olanı gerçekten çok başarılı :)

      Sil
  5. Teşekkür ederim ama bunlar daha bir şey değil, Youtube'daki oynatma listelerime bakabilirsiniz ( Youtube : Hasibe Cengiz ) orada çok daha geniş bir müzik listesi var. Ayrıca hoşunuza gidebilecek favori playlistlerimi de blogumda yayınlıyorum, Favoriler sekmesinden ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  6. sevgili HC... farmasi intense moustrizer lip balm beş farklı renkten oluşmaktadır.içlerinden mavi ve sarı renkte olanları,ki ozellikle mavisi, renk vermeyen formdadır. Asagidaki adresi kullanarak görebilirsiniz.

    https://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.farmasi.com.tr/upload_pic/cc95e1rnbwnhmo9yso.jpg&imgrefurl=http://www.farmasi.com.tr/en/category/22/lip-balm/&h=240&w=1024&tbnid=_MT-3ziEQld5yM:&docid=1BPDOwxrGgEAQM&ei=7a7JVu_-BuOHygPCiqHwBA&tbm=isch&ved=0ahUKEwivqaaL74jLAhXjg3IKHUJFCE4QMwgcKAEwAQ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini biliyorum ama yine de bilgilendirme için teşekkürler...

      Sil
  7. bu arada ben de ilk pembesini kullanmıştım =)

    YanıtlaSil
  8. Zaten çok güzel bir lip balm :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))