Film Yorumu : Yapısık Kardesler / Gulyabani

12.3.15

Herkese merhabalar ^.^

Haftanın son gününe bir adım kala muhteşem bir Perşembe gününden ve günün ölümüne bir kala saatlerden selamlar arkadaşlar... Umarım keyifler yerindedir, benimkisi pek yerinde olmasa da :( Daha geçen Cuma aldığımız bilgisayarımızda güncellemeler yüzünden internete giremiyordum, neyse ki Hisarcıktaki tüm sorumsuz bilgisayarcılara inat Internet Explorer imdadıma yetişti... Ben de bloguma uğrayarak sizlerle bu güzel filmlerin yorumlarını paylaşabileceğim. Uzun süredir film yorumu yazmıyordum bloguma, nihayet ona da sıra geldi :)))
*
Sizlerle bugün paylaşacağım iki filmin de yerli olması hoş oldu :))
*
İlk filmimiz geçenlerde kendi arabamızla ilk defa çıktığımız uzun yolculuk olan ve Kütahya'da sonlanan yolculuğumuz esnasında Sera AVM'de izlediğimiz İlker Ayrık'ın ses getiren filmi Yapışık Kardeşler...

YAPIŞIK KARDEŞLER
IMDB: 2.1
Tür: Komedi, Macera
Oyuncular : İlker Ayrık, Hakan Bulut, Yasemin Conka, Bülent Şakrak, Fırat Tanış, Ivana Sert, Müjdat Gezen, Suzan Kardeş, Halil Sezai, Erdal Tosun
Yapım: 2015, Türkiye


Filmi, methini duyduğumuz ve de İlker Ayrık'ı sevdiğimizden dolayı izlemiştik... İlker Ayrık'ı her ne kadar bizleri 'Ben Bilmem Eşim Bilir'e' çağırmamış olsa da çok seviyorum, oyunculuğu da sunuculuğu da oldukça özgün.... Bu nedenle kendi yönettiği bu filmi de büyük bir güvenle seyretmek istedik...


Filmin afişlerini standart bulduğumu söylemem lazım. Bana göre bugün çıkan herhangi bir yapımdan çok daha fazla dikkat çeker değil. Dikkati belki afiş değil ama oyuncuların ve ilginç konusunun çektiğini düşünüyorum.


Filmin konusu adından da belli olduğu gibi yapışık olan iki kardeşin hayat hikayesinin bir bölümünü anlatıyor. Halim ve Selim doğuştan yapışık olan iki komik kardeştir. Balıkesir'in küçük bir köyünde bu yaşa kadar nineleri tarafından büyütülen bu kardeşlerin artık evlenme çağları gelmiştir. Ancak köyde istemedikleri kız kalmamasına rağmen kimse kızlarını yapışıklara vermek istememektedir. Bu durumdan çok sıkılan kardeşler İstanbul'a gelirler ve macera bu aşamada aşkla birlikte kapılarını çalar.


Filmin konusu bence gayet merak ettirici ve Türkiye'de daha önce yapılmamış bir iş. Ancak doğru bir fikir olsa da işlenişinin ve bana göre oyuncularının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bana göre Ivana Sert filmde olay kadındı, rolünde acayip büyütülmüştü ama o da bu role en uygun kişiydi, başarılı. Ancak İlker Ayrık'ın yanında Hakan Bulut hem biraz vasat hem de geri planda kalmıştı. Ayrıca birbirlerine hiç benzememeleri de bana göre yanlıştı. Neredeyse tüm rolleri ünlü ve tanınmış kişilere vererek bir anlamda işi garantilemeyi düşünmüş İlker bey. Rollerde bir sıkıntı yoktu sadece herkesin tanınmış olması ve ünlü kişilerin rolleri canlandırması filme ekstra bir şey katmamış bana göre. Çünkü mesela filmde Müjdat Gezen vardı ama ancak birkaç dakika. Bu da filmde gözle görülür bir faydaya sebebiyet verememişti malesef :(


Filmin en başlangıcındaki animasyonu çok ama çok sevdim. Sonuçta çocukların da böyle bir filmi izleyebileceği düşünüldüğünden hem açıklayıcı hem de anlaşılır olmuş. Baş aktörlerini de aşağıdaki yazıda görebilirsiniz :)


Filmin bir kısmının İlker Ayrık'ın kendi memleketi olan Balıkesir'de geçiyor olmasını çok sevdim, bol yeşillikli güzel manzaralı bir köydü. Sevdim, valla yaşanır orda :)


Filmde özellikle 'Çakallarla Dans' film serisinden aşina olduğumuz baslı müzik sahneleri vardı, tam kopmalık. Sevdim ve başarılı buldum. Aslında değişik fikirlerin sahne aldığı güzel ve değişik bi filmdi. Sadece laz mafya artık çok sıktı diye düşünüyorum. Filmde bunun gibi birtakım klişeler de göze çarpıyor malesef :(


İki kat komedi iddiasına katılmıyorum, normal komedi tadındaydı. Ben beklediğimi buldum, beklentinizi çok yüksek tutmadan sadece gülme amaçlı izlerseniz bence pişman olmazsınız. Ailece hoşça vakit geçirilebilecek filmlerden biri daha :))) Üstelik sonu da musmutlu ve ikincisine davetiye çıkarır nitelikte... Bir bakın derim ben :)

*

İkinci filmimiz ise Bursa'da tatildeyken izlediğim daha doğrusu ailecek izlediğimiz Gulyabani filmi...

GULYABANİ
IMDB: 6.1
Tür: Korku, Macera, Gerilim, Komedi
Oyuncular: Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan, Didem Balçın, Mustafa Üstündağ, Cüneyt Arkın
Yapım: 2014, Türkiye


Bu filmi Digiturk film izleden izledik, adını duyduğum ama çok da merak etmediğim bir filmdi... Yine bu filmde de ünlü isimler yer alıyor... Afişini ise konuyla oldukça alakalı buldum, izleyenler anlayabilir :)


Filmin konusu ise şöyle: Güneş, Duygu, Aslı ve Yasemin fantastik konulu bir senaryoyu yazmak için ormandaki bir av evine giderler. Mekanı ve ortamı keşfetmeye çalışırken ormanın içinde bir kuyu bulurlar. Kuyuyu açma merakına yenik düşerek falcı kadının anlattığı efsaneyi uyandırdıklarını fark etmeleri için birkaç gün sabretmeleri gerekecektir.


Filmi kız kardeşim seçti, yoksa ben böyle korku öğelerini tam barındırmayan filmleri bile izleyemem. Ama filmi tam bilmeden izlemek bile beni çok şaşırtmadı çünkü film adından da anlaşılıyor. Türk sinemasında da komedi ve korkuyu bir arada buluşturan 'Süt Kardeşler' filmini anımsatsa da izleyince olaya farklı bir yerden bakıldığını anlayacaksınız :) Filmin ana öğesi adından da anlayabileceğiniz üzere 'Gulyabani' isimli adı var cismi çeşitli arkadaş :) Bu arkadaş öyle bir arkadaş ki, isteyen istediği yakıştırmayı yaparak cisimlendirebiliyor. Yani bundan böyle de Gulyabani isimli ve anafikirli korku filmleri görebiliriz Türk sinemasında. Oldukça geniş bir açılım alanı olan bir konu bu yani :)


Filmdeki dört kadın kahraman fikrini sevdim, ancak Cüneyt Arkın'ın filmdeki amacını, oluş fikrini anlayamadım doğrusu. Bir başında bir sonunda gözüktü ancak o insancıkları o av evine neden gönderdi, amacı neydi öğrenemeden bitti film. Filmi bitiriş noktaları da bir o kadar belirsizdi.


Melike Öcalan'ı ezelden beri severim, uzun zamandır ortalarda gözükmüyordu bu filmde kendisini izlemek hoşuma gitti. Başarılı bir psikoloji canlandırdığını da düşünüyorum. Filmdeki karakterler ve canlandıranlar iyi olmasına rağmen malesef konunun vasatlığından ileri gelen bir izlenmeme durumu oluşmuş gibi geldi bana bu filmde...


Filmde Mustafa Üstündağ ismini de görüyoruz ama ben kendisini bu kadar vasat bir rolde beklemezdim ne yalan söyleyeyim. Ancak yine de başarılıydı :))


Falcı sahnesine ise bayıldım, hem bize açıklamış oldu hem de kahramanlarımıza :)) Perihan Savaş olaydı bu rolde :)


,
Filmden fazla bir beklentim yoktu çünkü dediğim gibi kardeşimin tercihiydi ama yine de hoşça vakit geçirdiğim ve korktuğum bir film oldu. Ancak Gulyabani'yi çok daha korkunç bulmak isterdim o her yerden fırlayan homurtuya göre. Ve de filmin sonunun klişe bitmesini hiç sevmedim. Daha yaratıcı olabilirdiniz. Filmde karakterlerin bazılarına ne olduğunu göremedik ve hiç kan-vahşet unsuru yoktu. Korku filmi çekiyorsanuz kan olacak ağabey :) Ha bir de bu filmden bir şey öğreniyorsunuz: Her kapağı altında ne var acaba diyerek açmayın !!!

Evet millet, yerli yabancı çakması korku filmi izlemek ama çok korkmamak istiyorsanız bu filmi sizlere tavsiye ederim. Ayrıca hoşça vakit geçirmek istiyorsanız da buyrun izleyin, ama beklentiniz yüksekse ve vakit kaybetmeye tahammülünüz yoksa uzak durun derim ben :D
*
Bugünkü film yorumlarım bu şekildeydi arkadaşlar... Umarım fikir edinebilmişsinizdir, daha güzel film yorumlarında da görüşmek dileğiyle...

Sevgiyle Kalın

ve

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler,

HC.











You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))