Favori Kitaplarım

15.9.14

Herkese merhabalar...

2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılının ilk gününden herkese sevgiler... Dün gece Amerika - Sırbistan Basketbol Dünya Şampiyonası da olunca bu sabah benim için pek de kolay geçmedi, üstelik yeni öğrencilerimle de ilk kez tanıştım :) Her neyse, bugün benim için önemli bir gündü kısacası :) Bugün sizlerle bu zamana kadar okuduğum ve kesinlikle kimselere vermem, defalarca kez okur okur dururum, gerekirse de kendim gibi kitap kurtlarından saklarım dediğim ve tüm zamanların en favori kitaplarını paylaşacağım :) Bu kitaplardan kimilerini blogumda henüz paylaşmamış olabilirim, belki de hiçbirini ama yakın zamanda kütüphanemdeki daha önceden okuyup da blogumda yorumlayamadığım kitapları okumaya başlayacağım :) Daha önceden yorumlayamamamın nedeni ise muhtemelen blogumu aktif olarak kullanmamam olabilir :) Dilerseniz başlayalım...

FAVORİ KİTAPLARIM


1- SEKİZ / THE EİGHT - KATHERİNE NEVİLLE



Evet, çoğunuz bu kitabı ilk kez duyuyor olabilirsiniz ama benim belki de en favori ve en sevdiğim kitabım Katherine Neville'in yazdığı Sekiz isimli şaheser... Bu kitap bana Bakırköy'deki sevgili kitapçımın tavsiyesi üzerine epey bir paraya kıyıp da aldığım bir eserdi, ama her zaman iyi ki almış ve okumuşum derim... Kitabımız oldukça kalın bir kitap ve kütüphanemde yer alan bir kitap... En kısa sürede bunun da eleştirisini bloguma yazacağım :)
*
Kitabımızın konusundan kısaca bahsedecek olursak; iki farklı zaman diliminde geçen anlatım matematiksel ve satranç ifadeleriyle bütünleşiyor... Fransız devrimi sırasında genç bir rahibe manastırda Kral Charlamagne'ye ait bir satranç takımı bulunduğunu keşfediyor ve satranç takımıyla ilgili olağanüstü güçler verdiğine dair rivayetler biliniyor... Rahibe satranç takımını saklamak istese de satranç takımının akibeti yüzyıllarca gizli kalıyor... Big Eight muhasebe firmasında bilgisayar uzmanı olarak çalışan Catherine Velis görevlendirildiği için Cezayir'e gider ancak ondan satranç takımını bulması istenir, olaylar inanılmaz bir kurgu eşliğinde her sayfada sizi şaşırtmaya devam eder... Ayrıntılı bilgi için tık tık :)
*
Mutlaka uzun uzun yorumlayacağım bu kitabı, o nedenle takipte kalın ^.^


2- AKLINDAN BİR SAYI TUT / THİNK OF A NUMBER - JOHN VERDON


Bu kitap da yine aynı kitapçıdan aldığım ve ilk çıktığı zamanlar deli gibi okuduğum ancak yine blogumu aktif kullanmamamdan dolayı blogumda eleştiremediğim bir kitap oldu, ama en kısa sürede yorumlar ve eleştiriler bu blogda olacak :))
*

Kitabımızın konusundan söz edecek olursak; polisiye severlerin çerez niyetine yemesi gereken kitaplardan biri olan Aklından Bir Sayı Tut'da katil kurbanlarına birer zarf gönderir. Zarfta kurbanlardan akıllarından bir sayı tutmaları istenir ( 1 ile 1000 arası) Ve zarfta kurbanın aklından tuttuğu rakamla birlikte şairane bir anlatımla bedel ödeme zamanlarının geldiğini söyler. Kurbanlardan biri eski bir dedektif olan arkadaşından yardım istese de olay çözülemeden ölür ve dedektifimizin olaya dahil olmasıyla cinayetler ardı ardına işlenirken her cinayet bir mesaj içerir... Ayrıntılı bilgi için tık tık :)

3- SOKAK KEDİSİ BOB / A STREET CAT NAMED BOB - JAMES BOWEN


İnanılmaz bir dostluk öyküsü barındıran bu güzel kitabı Kitap Okumak İster Misin sayesinde edinmiş ve iade etmiştim... Okuduğum en güzel, en sıcak ve en samimi dostluk öyküsüydü... Kitabın eleştirisini blogumda yaptım, göz atmak için lütfen tık tık :)

4- NİETZSCHE AĞLADIĞINDA / WHEN NİETZSCHE WEPT - IRWİN YALOM


Bu kitap da yine Kitap Okumak İster Misin sayesinde ulaştığım ve epey geciksem de nihayet okuyabildiğim güzide kitaplardan biriydi... Eleştirisini blogumda yaptım , okumak için lütfen tık tık :)

5- SEFİLLER / LES MİSERABLES - VİCTOR HUGO


Hayatımda lise yıllarında okuduğum en başarılı eserdi, daha o yıllarda gözümdeki değeri paha biçilemezdi ve beni hem akışıyla hem kurgusu ve karakteriyle hem de sonuyla epey etkilemişti... Bilmeyen yoktur belki ama fimleri de çekilen bu dünya klasiğinin konusu şöyle : Jean Valjean ekmek çaldığı için beş yıl kürek cezasına çarptırılmış, birkaç kez kaçmaya kalkıştığı için cezası ağırlaşmış, on dokuz yıl hapiste kalmıştır. Çok kuvvetli bir insan olan Jean Valjean, hapiste iyi duygularını kaybetmiş gibidir. Hapisten çıkınca, mahkûm olduğunu gösteren belge yüzünden herkes ona kötü davranır. Bir piskopos onu evine alır, o ise evden gümüş takımları çalar, fakat yakalanır. Piskopos, şikayetçi olmaz, üstelik ona iki de gümüş şamdan hediye eder; onlardan elde edeceği parayı namuslu adam olma yolunda harcamasını ister.Son olay, Jean Valjean’ın yaşamında bir dönüm noktası olur. Madeleine adıyla iş hayatına atılır, zengin olur, belediye başkanı seçilir. Fantin adında düşmüş, fakat ruhça temiz bir kadını polis şefi Javert’in elinden kurtarır. Javert, birdenbire ortaya çıkan ve kısa sürede zengin olan ve herkesin “Baba” dediği Madeleine’in kim olduğunu merak eder.Madeleine, aranmakta olan Jean Valjean diye başka birisinin yakalandığını öğrenince, kendi yerine suçsuz birinin küreğe mahkûm edilmesine gönlü razı olmaz, polis şefi Javaert’e teslim olur.Jean Valjean, zindandan yine kaçar. Bu kez Fantine’in kızı Cossette’i büyütüp yetiştirmek ister. Javert, yine peşindedir. Jean Valjean bir manastıra saklanır, Fauchelevent adı ile yaşar. Cossette büyümüştür. Üniversite öğrencisi Marius ile aralarında bir aşk doğar.Jean Valjean, Marius’u daima korur. İhtilal başlamış, Marius,Cumhuriyetçilerin safında yer almıştır. Cumhuriyetçilerce daha önce esir alınan Javert idam edilecektir. Bu işi Jean Valjean alır ve o, Javert’in kaçmasına göz yumar. Marius çatışmada yaralanır. Ona Javert yardım eder. Jean Valjean teslim olmak için geri döner, ancak Javert’i bulamaz. Javert, minnettarlık duygusuyla, görevini yapmadığı için Seine nehrine atlayarak kendi kendisini cezalandırmıştır.Marius ile Cosette evlenirler. Çok yaşlanmış olan Jean Valjean ölür; başucunda piskoposun kendisine hediye ettiği şamdanlar yanmaktadır.Fransız edebiyatının en önemli romanlarından biri olan Sefiller, romantik akımın etkilerini taşıyan bir eserdir. Bir suçlunun yaşam öyküsünü konu edinen bu eser, birçok dile çevrilmiş, sevilerek okunmuştur. Araştırmacılar, Hugo’nun bu roman üstünde on yedi yıl çalıştığını belirtirler.

İnanılmaz bir dünya klasiği olan bu eseri okumanızı şiddetle tavsiye ederim ^.^

6- VADİDEKİ ZAMBAK / LE LYS DANS LA VALLE - HONORE DE BALZAC

   

Kitabı yine lise yıllarında okuyup Balzac'dan oldukça etkilenmiştim... Hala etkilenir,zor da olsa okumaya çalışırım... Bu kitap da Balzac'ın şahane anlatımıyla beni büyüler, her zaman okuyabileceğim bir eser, burada Balzac'ı favori ilan edebiliriz çünkü Genç Werther'in Acıları isimli eseri de okuduklarımın en iyilerinden...


Kitabın konusundan kısaca bahsedecek olursak; Honoré de Balzac'ın en güzel kitaplarından biridir. Kocasıyla mutlu olmayan Henriette'le, kendisinden çok daha genç olan Felix'in imkânsız aşkını anlatan kitap, MEB'in 100 Temel Eser'i arasındadır. Eser 18 yy. Fransa'sındaki, devrim sonrası, toplumsal hayat hakkında da ipuçları içermekte, duygusal bir yakınlaşmayı anlatmaktadır. Yeşil vadiler, sık ormanlar arasındaki güzel şatolar tüm gerçekçiliği ile tasvir ediliyor. Ustanın, yeteneğini tümüyle gösterdiği romanı olarak da bilinir. Balzac, acı ve ızdırabı en hissedilir şekilde romanına yansıtmıştır. Başka bir gözden aşkın ızdıraplı yüzünü, roman severlere çok iyi yansıtmış ve de özgün anlatımıyla okuyucuların gözüne girmiştir. Ayrıca kişi ve yer tasvirlerinde büyük ustalıkla okuru olayın kurgusunun içine sürüklemiştir. Romanda, 18. yy. ailesi tarafından çeşitli itilişlere maruz kalan bir gencin zamanla hayatında olan değişimleri ve ilerde tanıştığı bir kadına olan bağlılığı anlatılıyor. Vadideki Zambak kitabı Balzac'ın kendi hayatından kesitlere yer verdiği bilinmektedir. Balzac tarzı harikulade tasvirlerle kitabı okurken, o dönemi bire bir yaşıyorsunuz.

7- KARA ŞİFRE / THE CODE OF ARMS - LAWRENCE BLOCK - HAROLD KİNG


Okuduğum en güzel II. Dünya Savaşı kitaplarındandı, eleştirisi burada lütfen tık tık :)

8- KÜÇÜK MUCİZELER DÜKKANI / THE SHOP ON BLOSSOM STREET


Kitap Okumak İster Misin sayesinde okuduğum ve kısa süre içerisinde bitirdiğim bu güzel kitabı blogumda eleştirmiştim,ayrıntılı bilgilenmek için lütfen tık tık :)

9- HARRY POTTER SERİSİ - J. K. ROWLİNG


Hayatımın serisi diyebileceğim bir seri. Halen usanmadan bıkmadan izler, okur dururum. Konusunu hepimiz biliyoruz ama bilmeyenler için ayrıntlı bilgi için lütfen tık tık :)


10- AGATHA CHRİSTİE VE SİR ARTHUR CONAN DOYLE KİTAPLARI

Bu ikiliyi genişçe on kitaba yayabilirdim hatta bu ikiliden yirmi favori kitap bile çıkartabilirdim ama ben diğer kitapları da burada yazmak istediğimden böyle tek bir sekme altında hepsini topluyorum. Şöyle de diyebilirim; bu ikili ne yazdıysa okur, okur okurum :))















Evet arkadaşlar, favori kitaplarım bunlardı... Varsa sizlerin de favori kitaplarınız beklerim :) Kendinize iyi bakın :)

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 




























You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))