Mutfakta Kıs Hazırlıkları # 1

1.9.14

Herkese merhabalar...

Güzel ve bol bulutlu bir Kütahya sabahından sesleniyorum sizlere... Eğitim Öğretim yılımızın ilk gününü yeni okulum Kütahya -Hisarcık Atatürk İlkokulu'nda bitirip blogumun başına geçtim... İki üç gündür mutfağımda bir kış hazırlığıdır gidiyor... Tüyolar annemden elbette...Ben de bu yeni öğrendiğim kış hazırlıklarından blogumda bahsetmek istedim... Ben buzluğa her sebzeyi atamıyorum, sebeplerine gelecek olursak, deneyimlerimden yola çıkarak buzluğun bazı sebzeleri donlaştırdığını biliyorum. Bu nedenle örneğin şimdi yapacağımız taze fasulyeleri direkt yıkayıp doğrayıp buzdolabı poşetiyle buzluğa atmak yerine konservesini yapıyorum. Bugün de taze fasulyeyi iki farklı şekilde konserve yapacağız. Biz eşimle iki kişi olduğumuzdan çok fazla yapmadım, şimdilik deneme amaçlı yaptım, eğer beğenirsem - beğenirsek bir sonraki yaza daha fazla yapacağım :) Dilerseniz başlayalım :


ÇİĞ FASULYE KONSERVESİ

Benim elimde yaklaşık olarak iki kg kadar taze fasulye vardı... Onları bir güzel ayıklayıp ikiye ya da üçe kırıyoruz. Bir kısmını -isteğinize bağlı olarak- pişmiş taze fasulye konservemiz için ayırıyoruz.



Bolca domatesi rendeliyoruz.



Sonrasında konserve şişemizi alıp içine yaklaşık 3- 4 yemek kaşığı domates rendemizden ekliyoruz.




Şimdi de yaklaşık 2 avuç kadar taze fasulyemizden koyuyoruz. Bu şekilde bir domates rendesi bir fasulye devam ediyoruz.




Konservemizi mutlaka ama mutlaka domates rendesiyle sonlandırıp -ona göre ayarlamanız gerek- kapağını sıkıca kapıyoruz.



Çiğden yaptığımız konservemiz hazır. Şimdi de pişmişine bir bakalım :

PİŞMİŞ TAZE FASULYE KONSERVESİ

Malzemelerimiz yine aynı... Ayırdığımız taze fasulyenin altına rende domatesimizi koyarak yağ koymadan sadece domates rendesiyle taze fasulyemizi sarartıyoruz.






Hafifçe sararttığımız fasulyeyi mutlaka soğuduktan sonra konserve şişemize aktarıyoruz.


Ve fasulye konserve maceramızın sonuna geliyoruz. İki şişemiz de hazır olduğunda suyun şişelerin üzerine çıkabileceği kadar büyük bir tencerede - ya da kazanda daha doğru bir ifade olur :) - şişeler düz olacak şekilde kaynar suda 10- 15 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra da şişelerimizi bir bezin ya da sofra bezinin üstüne ters bir biçimde alıp üstünü örtüyoruz. :) Kışın afiyetle yenmek üzere hazırlar... Artık dilediğiniz yerde muhafaza edebilirsiniz...


Afiyet olsun :) Sonraki kış hazırlığımızda şahane eğlenceli bir yöntemle konserve domates suları yapacağız :)

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Sevgiler,

HC 










You Might Also Like

8 yorum oku / yaz

  1. Ellerine sağlık :) Mutlu günlerde yiyin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Aynı dilekler benden de size :)

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık, enfes gözüküyorlar... Amma da hamaratsın yani :) Bakıyorum da iyice sardın ev hanımlığına ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım, bu güzel iltifatlar için de teşekkürler :) Aynen bir buçuk senelik evli olunca ister istemez ev hanımı oluyorsun :)

      Sil
  3. Harika olmuşlar gerçekten, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, soyadlarımız aynı :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım... Güzel ve nefis gözüküyorlar :) Ben de yapmalıyım ama üşeniyorum desem...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşengeç seniii desem :p Olsun, yaparsın daha Eylül var önümüzde :)

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))

INSTAGRAM