DIY: Kupa Kutularından Çekmece Yapalım !

1.2.14

Herkese Günaydınnn!

Merhabalar, bugün bloga yazma günü...Nasıl derler her iki günde bir uğruyorum buralara :)) Gerçi bir hafta süreyle izne giriyorum bu hafta ama neyse :)) Yarından sonra kısmetse Bursa yolculuğu var...Benim cadı kız kardeşimle birlikte döneceğim evimize, köyümüze ::) Bir hafta da ben tatil yapayım dedim...Her neyse yine çok uzattım, dağıttım, karman çorman ettim konuyu di mi? Uff...Bugün sizlerle Pazartesi bloga yazamama ihtimalini de göz önünde bulundurarak blogumda uzun süreli ana sayfam olarak kalmasını istediğim bir hobi etkinliği paylaşacağım...Bu ben tarafından uydurulan bir etkinliktir öncelikle belirteyim):) Evet tamamen Made İn Hasibe olan bu etkinliğe geçmeden önce ufak çaplı çekmece ihtiyacı olanları buraya davet ediyorum...Ne duruyoruz o zaman hadi başlayalım !!


Malzemelerimiz:

İstediğiniz desende yapışkanlı kağıt
Büyük bir makas
Kurşun veya tükenmez kalem



İki adet istediğiniz ebatta boş kutu


Hadi başlayalım:

Öncelikle kutuları tek tek kaplıyoruz. Bunun için kutunun dört yanının ölçülerini alıp bütün bir şekilde kağıda çiziyoruz. Ardından yapışkanlı kağıdımızı yapıştırıyoruz. Kutuların birleşim yerlerini kaplamadan sadece birinin -üste gelecek olanın- üst kısmını kaplıyoruz.




İki kutuyu birleştirirken dikkat etmemiz gereken noktalardan biri şu: Üste gelen kutunun yapışkanlı kağıdını birkaç santim daha fazla kesmelisiniz. Aşağıdaki ilk resimde göreceğiniz gibi. İkincisi ise kutuları üst üste oturttuktan sonra arkalarından eğer isterseniz -ki bence daha sağlam olur- ölçüsü dahilinde bir dikdörtgen yapışkanlı kağıt geçmeniz.


Çekmecelerimiz hazır. Ancak dikkatinizi çekti mi bilmem, çekmecelerin iç kısımlarında kutuların kulakları açık kaldı. Onları da bantla ya da zımbayla iç kısımlara sabitliyoruz.


Çekmecelerimiz artık hazırlar! Güle güle kullanın ! Ben öyle yapıyorum şahsen :))


Ben ikili iki adet yapıp yanyana koydum. Takılarım tokalarım için. Sizler de eğer isterseniz içinde ne olduğunu üstlerine sevimli bir şekilde yazıp boyayıp yapıştırabilirsiniz. Benim yatak odamın dekorasyonuna uyduğundan ben bu şekilde sade kalmasını istedim.



kutu etkinliği, kupa kutusu, kutu kaplama, yapışkanlı kağıt, makas, kalem,


Umarım beğenmişsinizdir...Ben çok beğenerek kullanıyorum. İki şirin tontiş oldular benim için :) Herkese selamlar, sevgiler ve bol ilhamlı günler...


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️































You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. İyi fikirmiş canım, çok da güzel olmuşlar. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim...Beğenmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu nasıl güzel fikir böyle :) Marangozluğumuz olmadan çekmece yapacağız desene :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))