İslim Kebabı Tarifim

11.2.14

Herkese merhabalar...

Güzel bir Salı gününü daha bitirdik ve ben bugün sizlerle yaklaşık bir ay önce annem ziyarete geldiğinde birlikte yaptığımız ve benim ilk kez denediğim bir tarifi paylaşmak istedim. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz...Yemeğimiz aslında tam olarak İslim Kebabı değil çünkü üzerinde Hasibe'nin ve annesinin cin fikri var :)) Aslında biz buna kısaca anne kız kebabı da diyebiliriz ):)

Bu güzel yemek için benim kullandığım malzemelere gelirsek ;

Mantosu için:


2 orta boy ince uzun patlıcan

Köftesi için: 

Yarım kg kıyma
İki avuç bayat ekmek içi
Bir çay kaşığı karbonat
1 orta boy rendelenmiş soğan
Karabiber, tuz

Sosu İçin:

5 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
Su

Üzeri için:

1 orta boy domates

Hadi Yapalım!

Öncelikle patlıcanlarımızı güzelce soyup ve ince ince resimdeki gibi kesip yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz ve acısını çıkarıyoruz:) Bu kısımda bir püf var: Çok yoğun bir patlıcan tadı istemiyorsanız patlıcanları ince ince kesmelisiniz. Böylelikle hem daha çok patlıcan mantosu elde etmiş olabilirsiniz :)) Bu arada bunlar gerçekten de köftemizi saran mantolar gibi olacaklar :)


Patlıcanlarımızı hafifçe kızartıyoruz.


Patlıcanlarımız kenarda süzülürken aynı yağda hazırladığımız köfteleri pişiriyoruz. Aynı yağda pişince lezzetlerin iç içe geçmesini sağlayacağız :)


Köftelerimizi de hazırladıktan sonra sarma ve mantolama işlerimize geçebiliriz. Ama önce üzerine kürdanla sabitleyeceğimiz ay dede şeklindeki domateslerimizi kesiyoruz. Eğer isterseniz yuvarlak da kesebilirsiniz. Ben karışık kestim :) Ardından herhangi bir tepsi vs. içinde iki adet patlıcanı artı biçiminde yerleştirip ortasına köfteyi koyuyoruz. Patlıcanın kulaklarını kapattıktan sonra en üste bir ay dede domates yerleştirip kürdanla sıkıca sabitliyoruz.


Bir borcama dizdiğimiz kebaplarımızı ev yapımı domates salçamızı sulandırıp sosladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sos koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çatal da bu konuda yardımcı olabilir :)





Afiyet Olsun :)) Ne yazık ki pişmiş halini çekemedim, çünkü o kadar lezzetli olmuşlardı ki hemencecik bitti :)

Sevgiler,


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️





















You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Ayyy anne yemekleri de çok güzel olur :) Ellerin sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))