Ürün Yorumu: Avon Soft Musk Parfüm

2.8.15

Herkese merhaba ^^

Yepyeni bir aya selam verip yolumuza devam ediyoruz, hoş geldin Ağustos! Hoş geldin benim güzel doğum ayım... İncirlere de az kaldı hani, yabana atmayın ^^ Tabi benim gibi incir severseniz :))) Bugün bu güzide ayın ilk günü yazı yazamamanın verdiği hüzün artı gazla birlikte ikinci günü bloğuma yepyeni bir ürün yorumu eklemek istedim... Bugün sizlerle şahane bir parfüm yorumu paylaşacağım... Hadi başlayalım !

NOT: Bloguma ilk defa bir parfüm yorumu yazıyorum bu nedenle aslında biraz heyecanlıyım... Bu açıdan eksiklikler veya aksaklıklarım olursa şimdiden affınıza sığınıyorum :)

Parfüm hepimizin olduğu gibi benim de vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor... Koku özellikle bir kadının girdiği her ortamda bir nevi imzası gibidir... Bu açıdan kendi tenimize ve bedenimize en uygun kokuyu bulmak oldukça önemlidir. Genelde ben dahil hepimiz kokusunu sevdiğimiz parfümleri satın alıyoruz ancak bunların tenimizle olan uyumlarına hiç dikkat ediyor muyuz?? Etmeliyiz aslında, çünkü parfümler ilk sıkıldıkları andaki gibi durmuyor, tenimizde vücudumuzda hareket ettikçe havaya karışan diğer kokular, ter vs. ile karışarak aromasından ödün vermek suretiyle bambaşka kokular haline gelebiliyor... Evet gelin hep beraber hem Avon Soft Musk'ı inceleyelim hem de parfümler hakkında bildiğim püf noktalarına değinelim...

Bilmem şimdiye dek duymayan var mıdır ancak parfümler belli notalardan oluşuyor... Üst nota, orta nota ve alt nota... Üst nota, parfüm ilk sıkıldığı andaki gelen koku, orta nota parfüm sıkıldıktan biraz sonraki koku, alt nota da parfüm sıkıldıktan epey sonra gelen kokudur. Bu nedenle genelde parfüm uzmanları veya yorumcuları parfüm alırken bu üç aşamayı geçen ve hala beğendiğiniz parfümlerden satın alınmasını, parfüm alırken acele edilmemesini önerirler... Bunu duyduğumdan beridir ben de aynen böyle yapıyorum... Parfümü sıkıp bir süre geziniyorum ve işlerimi hallettikten sonra eğer hala o kokuyu veya son geldiği hali seviyorsam satın alıyorum.. Son aldığım Avon Instinct parfümde de durum böyleydi, bu arada onun da yazısı en kısa sürede bloğumda olacak ^.

Gelelim, Avon Soft Musk'a... İçerisinde sıcak beyaz misk ve ylang ylang çiçeği, gül ve yaseminin cezbedici karışımı yer alıyor... Ben ilk sıktığımda en çok misk kokusu alıyorum bu açıdan benim tenimde üst notası misk olarak ortaya çıkıyor... Bir de böyle bir şey var, hani derler ya herkesin bir ten kokusu vardır diye... Gerçekten de bir parfüm herkeste aynı etkiyi aynı kokuyu ortaya çıkarmıyor, teninizle uyum sağlaması gerekli... Bu parfüm için cezbedici, utangaç, albenili diyor, yani zıtlıkları arayan kadınlar için diyor... Sanırım benden mi bahsediyor ?? :)


Parfümü satın alırken ben de elbette kokusuna bakıyorum ama parfümlerin şişeleri de epey dikkat çekici, özellikle büyük firmalar bu konuda epey kafa patlatıyorlar gibi görünüyor .))) Avon'un bana göre en sade parfümlerinden biri olan Soft Musk ise cam ve oldukça estetik bir dikdörtgen şişeye sahip. Yanları dikdörtgen ancak orta kısımları dışarıya dönük bombeli olarak tasarlanmış yine aynı şekilde çok estetik pudra rengi bir kapağa sahip. Şişemiz 50 mililitrelik bir şişe.


Parfümü ilk kokladığımda nedendir bilmem belki de pudra rengi kapağından pudralı bir koku olarak dimağımda yer etmiş, kokuyu aldıkça pudra kokusu gelir aklıma hala daha... Ancak içindekileri okudukça ne kadar yanıldığımı anladım ve bana pudra gibi gelen şeyin aslında misk olduğunu gördüm ^


Parfümün şişesini yukarıda daha net görebiliyoruz. İçerisindeki oldukça sıvı parfümümüz ise altın renginde ancak normalde cam şişesiyle bütünleşmiş gibi bir görüntü sunuyor. Kapağı açalım...



Kapağı açtığımızda bizi çok tatlı bir pembe fısfıs karşılıyor... Yukarıdaki resimlerde görebileceğimiz gibi ince uzun bir hortumu var, fısfısın en altındaki taşlı gibi görünen yerde ise metali şekillendirerek o etkiyi yaratmışlar.



Şişemiz görebildiğiniz gibi herhangi bir isim marka vs. barındırmıyor. Böyle sade ve oldukça şık bir şişesi var, en sevdiğim parfümlerden biri oldu kendisi... Özellikle gül ve yasemin de barındırdığından :)) Ben çiçeksi ve baharatlı-oryantal kokuları seviyorum daha çok, bu açıdan sevdiğim ve sürekli kullanabileceğim parfümlerden....Şişenin altında aradığımız bilgileri bulabiliyoruz ama .)


Parfümün kalıcılığı da diğer her şey gibi oldukça önemli. Ben tabi ki EDT ( Eau de Toilette) olmasından dolayı çok fazla bir kalıcılık bekleyemiyorum bu parfümden ancak yine de 5-6 saatlik bir kalıcılığı var ve sıktıktan uzun süre sonra da alabiliyorsuınuz hafif hafif kokuyu. Gün veya gece içerisinde sıklıkla tazelemenizi tavsiye ederim ancak ^^

 Bu arada yeri gelmişken EDP ve EDT'nin farkına da değineyim biraz... EDP; yani Fransızca Eau de Perfume, Eau de Perfume'ün baş harflerinin kısaltılmışıdır ve parfümden sonra asıl esansın %20'ye kadar olduğu kokudur. Bu açıdan daha kalıcı ve daha pahalıdır. EDT ise, Fransızca Eau de Toilette 'ün baş harfleridir ve içerisindeki esans yüzdesi %10'dur bu nedenle daha hafif ve ucuz kokulardır. EDP'ler genelde geceleri kullanılan ağır ve baharatlı kokular iken, EDT'ler gündüzleri kullanılan çiçeksi ve spor kokulardır.


Evet arkadaşlar, bir güzel ve uzun yazımızın daha sonuna geldik, umarım hoşunuza gitmiştir ve sizlere özellikle de bu parfümü henüz kullanmayanlara güzel fikirler sunabilmişimdir... Avon Katalogunda fiyatı sürekli güncelleniyor, indirimde yakalarsanız kaçırmamanızı öneriririm ^^

Daha güzel yazılarda da görüşelim ! 


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 



HC



























You Might Also Like

9 yorum oku / yaz

  1. Eski bir avon kullanıcısı olarak avon markasında en sevdiğim ürün bu parfümdür :) Denk gelirsem hala alırım. Bir keresinde bir arkadaşım beğenmeyip "omomatik deterjan gidi kokuyor "demişti.İşte bende en çok bu temiz ferahlığı andıran kokusunu seviyorum demiştim.Dediğiniz gibi bende pudra kokusu alıyorum sanmıştım ama değilmiş meğer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum ama bazen biraz ağır gelmiyor değil, çok sık kullanmıyorum o nedenle. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim...

      Sil
    2. Adsız19.1.23

      Neden satılmıyor bu musk

      Sil
  2. http://avon.parfumler.gen.tr/
    burda dediğiniz ürünlerin kalıcılık ve farkedilirlik oylamalarına bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ben daha bu parfüm hakkında olumsuz konuşanını görmedim :))

      Sil
  4. Adsız24.5.21

    gayet başarılı bir inceleme olmuş.
    Avon Parfüm
    bu sayfada her modelin incelemesi var dediklerinize baktım onlar da var. İçindeki notaları kontrol ettim ve gerçekten güzel parfümler.

    YanıtlaSil
  5. bu hangi soft musk serisi?

    Vanilla-Soft
    Peony-Soft-Musk


    peony , vanilla ve dolu musk serisi var .. resimlerde şişede de yazmıyor yada ben göremedim.

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))