Takılarımızı Yenileyelim!

7.8.15

Herkese merhaba ^^

Merhaba değerli okur, umarım keyfiniz yerindedir... Bugün sizlerle bu güzel başlayan ama giderek sıcaklaşan havada çok daha güzel bir fikir - emek paylaşmak üzere blogumdayım... Hobi yazılarıma bir süredir ara vermiştim mecburi olarak, ancak bu güzel fikirle yeni yazılarıma başlıyorum hayırlısıyla :))

Peki bugünkü şahane hobi etkinliğimiz nedir ? Aslında bunu başlıktan da anlayabilmeniz pekala mümkün... Bugün sevgili kız kardeşime ait olan şahane bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz, bu açıdan diyebiliriz ki etkinliğin fikir annesi sevgili cadı kız kardeşim :)) Ancak sakın etkinliği çaldığımı sanmayın, birlikte hazırladık bu güzel yazıyı sizler için :))

Bugün sizlerle eski, yıpranmış takılarımızı hem nasıl yenileyeceğimizi öğreneceğiz hem de takılarımızın rengiyle oynayacağız :)) Eh bu kadar çok konuşmadan sonra dilerseniz hemen başlayalım !


Malzemeler:


Evet malzemelerimiz bu kadar, pamuk, aseton, siyah veya istediğiniz renkte bir oje -ama ben kapatıcılığı da hesap ederek mutlaka siyah tercih etmenizi öneririm- ve bir ya da birkaç tane, istediğiniz kadar, takınız... Oje seçiminiz çok önemli, opak ve fazla likit olmayan ojeleri seçmenizi önerebilirim. Ben takı olarak halamızın hediyesi olan yüzüğü tercih ettim, alt kısımda başka takılar da göreceksiniz.

Takımıza yakından bakacak olursak; 



Gümüş taşları olan çok sevdiğim bir yüzük bu, peki takıları kıyafetlerimize nasıl uyarlarız? İşte bugün bu sorunun cevabını alacağız.

Takımızı ve ojemizi elimize alıyoruz, boyama yapacağımız yere eski bir gazete veya kumaş parçası seriyoruz.


Ve takımızın sadece üst kısımlarını boyuyoruz.










Biraz pamuk ve asetonla takımızı silerek yeni renklere yelken açabiliriz :)




Aynı işlemi tekrarlayarak takımızı istediğimiz renge çeviriyoruz ^^



Yukarıda sizleri uyarmıştım gerçi ama bir kez de resim üzerinden göstermek istedim: Siyah renk çok güzel bir kapatıcılığa sahip, bunun dışında diğer renkleri de denemek isterseniz çok opak renkleri tercih etmelisiniz, yoksa aşağıdaki ilk görseldeki duruma düşersiniz :(( Bu arada ojenin Flormar olması daha da üzücü, ancak bu renk tırnakta da iki katta opaklaşıyormuş, bunu da göz önüne alırsak bu renkleri iki kez veya daha fazla geçmenizi öneririm.


Uyaracağım diğer bir konu ise alt görseldeki konu : Sıvı ya da çok açık renkleri tercih ederseniz ojenin takıdan taşarak akması söz konusu olabilir, bizim başımıza geldiği gibi :((( Bu açıdan oje tercihiniz epey önemli !


Sonraki aşamalarda biz takıyı renkli yapmayı tercih ettik +.+








Eskimiş veya soyulmuş demir takılarınız için de aynı işlemi uygulayabilirsiniz :)) 





Evet arkadaşlar, bu güzel etkinliğimizin de böylece sonuna gelmiş olduk, ben bu fikre gerçekten bayıldım, sizler ne düşünüyorsunuz?? Böyle güzel takıları soyulduğu veya yıprandığı için bir süre sonra kullanamaz hale geliyorduk, artık boyayarak hem yenileyebiliriz hem de rengini değiştirebiliriz :))) Bu fikre bayıldım dostum!!! Sizler de deneyebilirsiniz, umarım hoşunuza gitmiştir... Daha güzel hobi etkinliklerinde görüşmek dileğiyle !

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 



HC





























You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))