Kagıttan Fener Yapalım !

17.4.14

Herkese merhabalar...

Bugün günlerden Perşembe ve haftanın sondan bir önceki günü :) Mutlu bir haber...Bugün blogda yine tamamen Hasibe eseri bir ürün tasarımı var... Birazdan sizlere ondan bahsedeceğim... Ama öncelikle hayatımda meydana gelen değişimlerden bahsetmek istiyorum, blog tasarımım bana çok iç sıkıcı geldiğinden favori renklerim pembeler ve siyahlarla yeniden donandı... Bloga da bahar geldi yani :) Akabinde Hasibe Cengiz Photography olarak yeni bir blog daha oluşturdum... Artık makinem ona çalışacak... Ama yine de bu blogdaki Fotoğrafçılığım sekmesi devam edecek:) İşte böyle dostlar... Aklımda bir blog daha oluşturmak var... Burada da kendimce yazdığım kalemden çıkan cümleler ve hikayeler olacak... Her gün yenilenmeye devam :)) Bu arada son bir haberim daha var sizlere : Haftaya halamın nikahı var, hafta sonu blogla ilgilenemeyebilirim yani :(

Her neyse bunca gevezelikten sonra isterseniz başlayalım şu Hasibe usulü Fenerimsiyi yapmaya :)


Malzemelerimiz:

1 adet resim kağıdı
İstediğiniz renklerde fon kartonu
Makas
Kurşun kalem
Silgi
Yapıştırıcı
Zımba

Hadi Yapalım !


Öncelikle bu şeklin nerden geldiğini anlatmalıyım sizlere... Ben bu deseni okulda Resim atölyemizde görüp kendime bir kopya oluşturdum. Yani şekil olarak Resim öğretmenlerimize aitler... Ama merak etmeyin alıntıladığımdan daha doğrusu aşırdığımdan haberleri var :) Öncelikle böyle bir desen çiziyoruz... Düz çizgiler de olabilir ama bu çok daha hoş bir görüntü çiziyor.



Daha sonra desenimizi kesiyoruz.

Ben mavi karton tercih ettim, sizler istediğiniz rengi tercih edebilirsiniz :) Üzerine desenimizi aynen çizip kesiyoruz.


Sonrasında bir mavi bir de beyaz desenimiz oluyor...


Sonrasında bu iki deseni birbirine yapıştırıyoruz. 



Böylece ağız kısmı yuvarlak bir fenerimiz oluyor... Tutamaç olarak da pembe bir şerit kesip ek yerlerinden yapıştırıyoruz.




Son olarak ek yerlerinden zımbayla tutturuyoruz.


Vee son halimiz :)


Alternatif olarak süsleme amaçlı da kullanabiliriz.



Biraz daha süslü püslü olsun diyerekten ben böyle pembe fon kartonundan minik minik şekiller kesip uygun gördüğüm yerlere yapıştırdım.






Evet eserimiz hazırdır... Güle güle kullanalım :) Ben şimdilik böyle bıraktım ama değişik versiyonlarda da kullanılabilir...



Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 

































You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Özellikle yaz aylarında akşam oturmalarında balkonlara asmalık olmuş :) Sen astıkça rüzgar uçuracak...

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))