2017 | Hayaller, Plânlar, Dilekler

3.1.17

Herkese selam!

Yeni bir yazıyla daha sizlerle bir aradayız, umarım gününüz benimkinden keyifli geçiyordur, zira son günlerde pek tadım yok. Geçtiğimiz yıl ilk kez geçtiğimiz günlerde bir iki güncük! kar tatili yapmamız bile bunu değiştiremedi. Bu yazımda sizlerle geçtiğimiz yılı değerlendirmek ve yeni yıldan beklentilerimi paylaşmak üzere blogdayım, umarım keyifle okursunuz ^^

Geçtiğimiz yıl da buna benzer bir yazı paylaşmıştım, ona da şuradan ulaşabilirsiniz. Bu seneki yazım ise çok daha farklı olacak diyebiliriz, çünkü buna önceki yılın değerlendirmesini de ekleyeceğim. 2016'yı yine dört ana başlıkta değerlendireceğim: Ha ha, bir nevi yılbaşı klasiği gibi oldu bu, bundan sonraki yıllarda da yapsam mı? Hadi başlayalım!



2016 GENEL: 2016 yılı, aslında beklediğim kadar iyi bir yıl olmadı, sorunların büyük kısmı, iletişimsizlik yüzünden devam etti ve 2016 beklentilerimin epey altında kalan bir yıl oldu. Genel olarak sevemedim 2016'yı ve bir an önce bitsin istedim. Çünkü hayallerime ulaşmam için önümdeki birkaç yıl bana büyük engel teşkil ediyorlar, bir an önce bitmeliler ^^

2016 ÖZEL: Huzur ve mutluluğu kısmen 2016 bana verse de yine de genel olarak başarılı bir yıl olmadığından o da vasat kaldı diyebiliriz. Zaten iş hayatı ve özel hayat birbirini tamamlıyorlar, biri eksik olunca öteki de eksik kalıyor. En temelden hayatıma yeniden yön vermek istiyorum, bu 2017 hedefi !

2016 BLOG : 2016 yılı blogum açısından verimli ve harika bir yıl oldu, kendime bir nevi terapi olduğundan ne zaman sıkılsam kaçtığım sığınağım benim :))) Zaten günlük hayatta yaşadığım her şeyden onu uzak tutmaya ve özellikle yazılarımda söz etmemeye gayret ediyorum, sonuçta okurların da modunu düşürmenin bir anlamı yok ^^

2016 AİLE: Allah'ıma çok şükür ailemle bir sorun yaşamadan sağlıkla tamamladık 2016'yı... Allah daha nicelere eriştirsin bizleri ^^

2016 genel anlamda artan terör olayları ve yiten canlar nedeniyle de kötü bir yıldı, 2017 bizleri barışa adım adım yaklaştırır umarım ^^ Geçtiğimiz yılın hedeflerinden birçoğunu da tutturdum aslında; Goodreads okuma sayım hariç tabi :)


  • Blogumu yeniden yapılandırdım, farklı ve köklü bir dizayna gittim. Bundan böyle bu dizaynla devam edeceğim. Her ay bir çalışma planı hazırlayıp buna sadık kalarak bloguma farklı türlerde ve konularda bolca yazı ekledim ve sizlerle paylaştım.  
  • Kendime çok fazla vakit ayıramasam da vaktimi kaliteli değerlendirerek kısmen kendim için bir şeyler yapmaya çalıştım. Bolca boyama yaptım, kozmetik yeni ürünler keşfederek cildimi şımarttım. Bolca yeni yer keşfettim ve tadını çıkarmaya çalıştım ^^
  • Fotoğraf blogumla ilgili de köklü olamasa da bazı değişiklikler yaptım. Hala da yapıyorum, kendisiyle ilgili kesin ve son fikrim sanırım biraz bekleyecek :( Ancak daha az ve daha kaliteli paylaşımlar yapmaya karar verdim diyebilirim.
  • Özel hayatımla iş hayatımı dengede tutmaya çalıştım ve elimden geldiğince dengeledim de...

Gelelim 2017'ye... 2017 benim için aslında belirsizlik yılı, geleceğimle ilgili pek çok plana yeniden karar vermek zorunda kalacağım. Ve neyin ne olacağını hiç bilmiyorum doğrusu... O nedenle çok fazla plan yapmamaya gayret edeceğim, çünkü gerçekten geçtiğimiz birkaç yılda anladığım kadarıyla her şey pamuk ipliğine bağlı bu yalancı dünyada, her an başımıza ne geleceği belli değil. Zaten oldum olası uzun vadeli planlar yapmaktan kaçınırım ve de çok fazla hayal kurmaktan, sonuçta sonucu belli değil. Biraz sağlamcıyız anlayacağınız ^^


2017 HEDEFLER
  • 2017 yılında kendim için bir şeyler yaparak yeni başlangıçlara yelken açmak istiyorum ancak şimdilik olabildiğince sakiniz ^^
  • 2017 yılında en az 100 kitap okumak ve Goodreads okuma hedefime böylece ulaşmak istiyorum, hadi inşallah çok gülen emoji işte tam buraya.
  • 2017 yılında fotoğraf blogumu ve kişisel blogumu kendi web siteme dönüştürmek istiyorum. Bu konuda daha önce girişimde bulunmuştum ancak tekrar üzerine eğilmek gerekecek.

  • 2017 yılında gürültücü ve eziyet sever ev sahiplerimden kurtulmak istiyorum. Okumadıkları için bunu burada haykırabilirim.
  • 2017 yılının ikinci yarısının ilk yarısından çok daha iyi geçmesini temenni ediyorum.
  • 2017 'de hayatımda bir şekilde yer etmiş olan karaktersiz ve iki yüzlü insanlardan sonsuza dek kurtulmak ve o insanları hayatımdan çıkarmak istiyorum. Aslına bakarsanız hayatıma nasıl girdikleriyle ilgili hiçbir fikrim yok.

  • Yeni yılda kendimi baştan aşağı yenilemek ve yenilenmeyi hücrelerime dek geçirmek istiyorum. Olumsuz özelliklerimi en aza indirmek ve olumlu özelliklerimi daha kalıcı hale getirmek istiyorum.
  • 2017'de akademik anlamda kendimi geliştirmek ve ya bu sene ya da sonraki sene yüksek lisansa başvurmak istiyorum, içimdeki öğrenci asla ölmüyor.
  • 2017 yılında daha fazla ve high end ürünler deneyerek kozmetik alanında kendi 'best'lerimi belirlemek istiyorum.
  • Bu yılda çok daha fazla yeni yer görmek ve kendimi geliştirmek istiyorum.
  • Bu yıl ilk kez yurt dışına çıkmak istiyorum, eşimle büyük hedeflerimizden biri dünyayı gezmek ^^
  • Bu yıl örgü, dantel konusunda daha farklı işler yapmak ve biraz bu alanlara yönelmek istiyorum.

  • 2017 yılında şimdiye dek beni üzen ve yıpratan ne varsa hayatımdan şutlamak niyetindeyim, bir kısmı şutlandı zaten de sıra diğerlerinde. Hiç kibar olamayacağım kusura bakmayın.
  • 2017 yılında biraz kişisel gelişmek istiyorum, o nedenle polisiyeden biraz kopup arada böyle kitaplar okumak niyetindeyim.
  • 2017'de katılmak istediğim bir sürü festival var, bunlara katılmayı düşünüyorum.
  • Yine bu yıl gitmek isteyip de asla gidemediğim ve ilk kez deneme imkanı bulacağım yeniliklerin arayışında olmak istiyorum.

  • Bu yıl bolca yabancı dizi izlemek ve blogumda sizlerle paylaşmak niyetindeyim.
  • Yeni yılda bolca yeni müzik, dizi, film keşfedip hayatıma farklı bakış açıları ve minik hazlar katmak niyetindeyim. Elbette blogda olacak.
  • Son olarak bu yıl blogumla çok daha fazla ilgilenmek ve belki onu çok daha yükseklere taşımak istiyorum.

Evet, benim hedeflerim bu şekilde, umarım bu hedeflere ulaşabilir ve de kendimi bu yıldan bir tık daha yukarı taşıyabilirim. Sonuçta kendinizi mutlaka her yıl daha da ileri götürmeye çalışmalısınız. Ben kendime başarılı kişileri örnek alıyorum ve asla arkama bakmıyorum. Hep ileri, daima ileri ve bizi bekleyen güzelliklere doğru...

Umarım yazımı keyifle okudunuz, yeni yılda daha çok ve farklı konuda yazılarımda da görüşmek dileğiyle! Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...



Seneye görüşürüz :))

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

5 yorum oku / yaz

  1. ne kadar güzel maddelemişsin, umarım hepsini gerçekleştirebilirsin....
    sevgiler...
    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. inşallah dileklerini bir bir yerine getirirsin :)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel ve senin icin de ozel bir yazi olmus.. Cok severek okudum icim acildi desem yeri.Blog hakkinda ki dusuncelerini bana da düşündürdun.Planli yapmk cok daha harika olur.

    YanıtlaSil
  4. Ben keyifle okudum yeni yıldan beklentilerin çok güzel, çok samimi.
    Goodreads okuma hedefi benim kanayan yaram...2 senedir hedefimin yanından bile geçmiyorum, bu sene hedef koymadım. :')

    YanıtlaSil
  5. 2017 güzel bir yıl olur umarım :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))