Kıymalı Gül Böregi Tarifi
16.12.13
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar:))
Bugün sizlerle daha önceden yaptığım ve tadına ailecek bayıldığımız bir tarifi paylaşacağım...Adı biraz basit gibi görünebilir ilk başta ama bana göre çiğ kıymayla yapılan börek çiğ böreğe benziyor mesela, benim bu tarifimde olduğu gibi pişmiş kıymayla yapılan börek farklı bir lezzet...Bu nedenle benim tarifim de diğer herkeste olduğu gibi kendime özel:) Ayrıca benimki annemlerin kurban etinden, iki kat leziz yani:) Öyleyse hemen başlayalım:))
Bugün sizlerle daha önceden yaptığım ve tadına ailecek bayıldığımız bir tarifi paylaşacağım...Adı biraz basit gibi görünebilir ilk başta ama bana göre çiğ kıymayla yapılan börek çiğ böreğe benziyor mesela, benim bu tarifimde olduğu gibi pişmiş kıymayla yapılan börek farklı bir lezzet...Bu nedenle benim tarifim de diğer herkeste olduğu gibi kendime özel:) Ayrıca benimki annemlerin kurban etinden, iki kat leziz yani:) Öyleyse hemen başlayalım:))
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
Bir avuç kıyma
Ufak boy bir soğan
Bir kaşık salça
Üzeri için:
İki kaşık yoğurt
Sıvıyağ
Hadi yapalım !
1- Ufak boy soğanımızı incecik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
2- Bir kaşık salçamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
3- Kıymamızı hazırlıyoruz. Annem sağ olsun kurban etlerinden bize böyle kışlıklar hazırlamıştı:))
4- Kıymamızı da ekleyip kavuruyoruz...
5- Kavrulan kıymamızı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
6- Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
7- İlk yufkamızı masamızın üzerine alıyoruz.
8- Dört eşit parçaya bölüyoruz.
9- İlk yufka parçacığımıza kıymamızdan bir kaşık ilave edip yaydırıyoruz. Ne kadar bol koyarsanız o kadar iyi:))
10- Geniş kısımdan dar kısma doğru sarıyoruz. Çok sıkı olmamasına dikkat ederseniz daha yumuşak bir börek olur.
11- Gül şeklini alabilmesi için sağdan sola doğru sarıyoruz, yine çok sıkı olmamasına dikkat etmeliyiz.
12- Tüm yufkaları bitirip tepsimizi dolduruyoruz. Üzerine de hazırladığımız yağlı ve yoğurtlu karışımı sürüyoruz.
13- Üzerlerine isteğinize göre susam ya da çörek otu serperek 200 derecede önceden ısıttığımız fırınımıza veriyoruz.
14- Üzerleri kızardığında fırından alıyoruz ve annemin sık sık yaptığı gibi iki kanat gazete kağıdını ıslatıp sıcak böreklerimizin üzerlerine örtüyoruz. Bu onları daha da yumuşatacak...
15- İşte böreklerimiz hazır:) Soğutmadan afiyetle yiyin...
Daha güzel yemek tariflerinde de görüşmek dileğiyle...
Takipte Kalın
hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler,
Hasibe ♥️
2 yorum oku / yaz
Ellerine sağlık :) çok severim kıymalı böreği
YanıtlaSilteşekkürler:))) Ben de aynı eşim de bayılırız valla :D
YanıtlaSilFikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))