Cilt Bakım Rutinim

27.6.16

Merhaba,

Yeni bir haftadan ve onun ilk gününden selamlar herkese... Umarım keyifli bir hafta olur hepimiz için. Bu güzel günde günün yazısı uzun zamandır yazmayı planladığım ancak ürünlerin hepsinin yazısını yazmadan yazmak istemediğim bir yazı olacak : Cilt Bakım Rutinim... Son zamanlarda uyguladığım ürünler, hangi ürünü hangi sırayla uyguladığım, ne gibi ürünler kullandığım vs. merak ediyorsanız hemen başlayalım!

Öncelikle yazıma başlamadan söz edeceğim bir nokta var. İlk olarak rutinimde çok fazla ürün yer alıyor, bunu eleştirebilirsiniz ancak bu ürünlerin hepsini aynı zamanda kullanmıyorum, bazı ürünleri bazı ürünlerin yerine de kullandığımdan ( Örneğin; temizleme köpüğü = temizleme sütü ) ürünlerim fazla. Zaten aşağıda da sırayla anlattığımdan daha iyi göreceksiniz. Eh o zaman hemen başlayalım :))


Tüm ürünlerimin genel görünümü şu şekilde:


Öncelikli olarak günlük makyajımı çıkararak işe başlıyorum. Bunun için genelde bir göz makyaj temizleyicisi ile disk pamuk kullanıyorum. Markaları değişiyor genelde, bu yazımın hazırlıkları esnasında Diadermine'in Göz Makyaj Temizleyicisini kullanıyormuşum.  Diadermine Hassas Göz Makyaj Temizleyicisi yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz. 

Ya bir göz makyaj temizleme suyu kullanıyorum ya da Uni'nin kayısı yağlı pedlerini kullanıyorum. Bu güzel ürünün yorumları için de şuraya tıklayabilirsiniz.


Devamında yüz temizleme ve tonikleme aşamasına geçiyoruz. İlk olarak her zamanki gibi eğer geceyse Farmasi'nin Yüz Temizleme Sütünü bir pamuk yardımıyla uyguladıktan sonra gül suyuyla da tonik uyguluyorum. Farmasi'nin Yüz Temizleme Sütü yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.


Eğer sabahsa ya da vaktim varsa bir yüz temizleyici uyguluyorum. O zamanlar Garnier kullanıyordum, bunu da genelde Avon'un Cilt Temizleme fırçasıyla uyguluyorum. Garnier Neem Özlü Yüz Temizleme Jeli yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz. Avon Cilt Temizleme Fırçası yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.



Devamında bazen Dove klasik sabun kullanıyorum, son olarak yüzümdeki siyah noktalı bölgelere Clean&Clear'ın Siyah Nokta Temizleyici kalıbını da köpürterek uygulayıp sonlandırıyorum. Bu ürünle ilgili detaylı bir yazı gelecek :) Bu işlemleri de elbette gül suyu toniğiyle sonlandırıyorum.


Geldik maske ve peeling işlemlerine... En sevdiğim maske olan Avon Siyah Mineral maskesini uyguluyorum. Severek ilk tüpümü bitirdim, sıra ikincisinde.  Avon Siyah Mineral Maske yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Maske uygulamadığımda ise Farmasi'nin Ahududu tanecikli yüz peelingini uyguluyorum.  Farmasi Berries Yüz Peelingi yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.


Bu aşamanın devamında genelde tek kullanımlık maskeler kullanmayı seviyorum. Maskelerimi ise genelde Avon'un maske fırçasıyla uygulamayı seviyorum. Bu ürünün yazısı yakında gelecek bu arada :))


Sonlara geliyoruz artık... Yüzümü nemlendirmeden hemen önce genelde T & U bantlarımı uyguluyorum.  Cettua'nın T & U bandı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Devamında Bim'den satın aldığım Newsp markasının hidrojel göz altı bandını kullanıyorum, bu ürünü halen aramaktayım bu arada. Çok çok başarılı buldum çünkü. Bu ürünle ilgili detaylı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Göz altı bandı kullanmadığım zamanlarda da kafein özlü bilyeli bir roll on kullanıyorum. Pretty Perfect markasına ait bu ürünle ilgili detaylı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.


Son aşamada yüzümü iyice nemlendiriyorum, bunun için Neutrogena'nın yağsız yüz nemlendiricisini kullanıyorum. Bu ürünle ilgili detaylı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Devamında bazen gün içerisinde bazen de nemlendirme aşamasından sonra kullandığım Cettua'nın yağ emici mendillerini kullanıyorum. Bu ürünle ilgili detaylı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Ve ve ve en son olarak Farmasi'nin bu şahane lip balmını uygulayıp sonlandırıyorum. Bu ürünle ilgili detaylı yorumlarım için şuraya tıklayabilirsiniz.


Eveeet, nihayet sonuna geldik ! Benim zaman zaman uyguladığım, değiştirdiğim, ancak şimdilik sıklıkla kullandığım rutinim bu şekilde idi, umarım severek okudunuz. Yeni yazılarda da görüşelim lütfen ! Blogumu GFC'den ( Google Friend Connect'den) - blogumun en altında yer alıyor- takip etmeyi ve Instagram dahil tüm sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın ^^


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Sevgiler...

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️














You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))