Çig Börek Tarifi

14.4.15

Herkese mutlu akşamlar ^.^

Umarım keyifler yerindedir, bugün sizlerle uzun süredir yaptığım ve her seferinde leziz sonuçlar aldığım şahane bir tarifi paylaşacağım... Annemin her yapışında bayılarak yediğim bu güzel ve eski tarifi artık kendimin de yapabiliyor olması beni çok mutlu ediyor bu bir gerçek.... Hamur açma konusunda geldiğim son nokta: Yemek tabağı büyüklüğünde açabildiğim minik hamurlardan ibaret... Ama azimle kendimi geliştiriyorum da diyebilirim... :)))
*
Bu tarifi internette şu siteden edindim, orijinali için tıklayabilirsiniz...
*
Bu tarifi benim için en vazgeçilmez kılan; pratik ve az malzemeli olması... Ayrıca da annemin tarifine müthiş bir uyumla bağlı olması... Hadi o zaman başlayalım :)


ÇİĞ BÖREK TARİFİ


Malzemeler

İç Harcı İçin:

250 gr kıyma ( Ben bu ölçülerde yarım kg kıyma kullanıyorum, daha dolgun oluyor )
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
Bir demet maydanoz
2 çay bardağı su ( Kıyma açılmasına bağlı olarak miktarı değişebilir.)

Hamuru İçin:

4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince su

**

Yapılışı:

Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Kıymayı suyla seyreltmeden önce tuz, karabiber, ince rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanozu genişçe bir kapta birleştirip kaşıkla karıştırıyoruz. Yoğurmamıza gerek yok. Ardından harcı orta kıvamlı akışkanlıkta olacak şekilde suyla seyreltiyoruz.



Hamurumuzu başka bir kapta hazırlıyoruz. Su, un ve tuzla hazırlayacağımız temel ekmek hamuru yapıyoruz. 


Artık hamurumuzdan avuç içi kadar parçalar kopararak oklava ya da merdane tercihinize bağlı olarak yemek tabağı büyüklüğünde orta incelikte açıyoruz.


Biçiminin çok düzgün olup olmaması önemli değil, çünkü birazdan bardak yardımıyla kenarlarını alacağız. Açtığımız hamurun bizden yana olan yarısına iç harcımızdan yerleştiriyoruz.


Ardından hamurumuzu kapatıyoruz. Ve geniş ağızlı bir çay bardağı yardımıyla kenarlarını kesiyoruz.




Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uyguluyoruz.


Yaptıklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerde kızarmak üzere hazırlıyoruz.


Hamurlarımızı bol kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Kızartacağımız için hamurların ince açılması çok önemli arkadaşlar...İnce açamıyorsanız -benim gibi- hamurdan daha ufak parçalar koparabilirsiniz...





Evet arkadaşlar, çiğ börek tarfim bu şekildeydi... Umarım beğenmişsinizdir, bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum... Şimdiden afiyet olsun :))

Daha güzel tariflerde görüşmek dileğiyle...

Sevgiyle Kalın
ve
Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC.

















You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))