Kriz Tatlısı Tarifi # 2
4.8.14
Herkese merhaba!
Bugün güzel bir haftanın ilk günü ve ben sizlerle yine güzel bir tatlı tarifi paylaşmak üzere blogumun başındayım... Bugün daha önceden de şurada paylaştığım kriz tatlısının isim ikizi olan başka bir tatlı tarifiyle sizlere ulaşacağım. İsim ikizliği konusunda ben kriz tatlısı ismini uydurdum, itiraf ediyorum ancak bence ismiyle müsemma bir tatlı oldu... Ve yine bu tarif sizlerin artık yakından tanıdığı komşumuzun gelini Gülay yengeye ait :) Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen başlayalım :)
*
Bugün güzel bir haftanın ilk günü ve ben sizlerle yine güzel bir tatlı tarifi paylaşmak üzere blogumun başındayım... Bugün daha önceden de şurada paylaştığım kriz tatlısının isim ikizi olan başka bir tatlı tarifiyle sizlere ulaşacağım. İsim ikizliği konusunda ben kriz tatlısı ismini uydurdum, itiraf ediyorum ancak bence ismiyle müsemma bir tatlı oldu... Ve yine bu tarif sizlerin artık yakından tanıdığı komşumuzun gelini Gülay yengeye ait :) Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen başlayalım :)
*
KRİZ TATLISI TARİFİ # 2
Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
NOT: Bu tatlı için mutlaka tatlı sıcak, ( fırından yeni çıkmış olacak ) şerbet ise soğuk olmalıdır!!!
Yapalım !
Şerbetimizi hazırlamakla işe başlıyoruz : Genişçe bir kapta su, şeker ve limon suyunu kaynatmadan sadece karıştırarak eriterek soğuk bir şerbet elde ediyoruz...
Hamurumuz için öncelikle genişçe bir kap alıp içine yumurtalarımızı ve şekerimizi koyarak yaklaşık 10-15 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
Alt resimdeki gibi akışkan bir kıvama geldiğinde çırpma işlemine son veriyoruz.
Daha sonra karışımımıza çiçek yağı, yoğurt, irmik ve vanilya ekliyoruz.
Sonrasında yavaş yavaş un ekleyerek eldivenlerimizi takıp yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuz hazır :)
Tepsimizi hazırlıyoruz.
Şekil verme işleminde ise, elimize ceviz büyüklüğünde - artık size kalmış- parçalar alıp yuvarlıyoruz. Üzerlerine de ister ceviz, ister fındık ekleyerek bastırıyoruz.
Tepsiye sığmayanları da ayrı bir tepsiye alıyoruz:)
180 derece önceden ısıtılımış fırınımızda kızarana dek pişiriyoruz.
Şerbetimizi tatlımız sıcakken döküp üzerini tepsiyle kapatıyoruz.
Hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz... Afiyet olsun :))
Bu günkü tarifimizde bu kadar, arkadaşlar... Umarım beğenmişsinizdir, mutlaka deneyin derim ben... Özellikle kalabalık aileler, kalabalık misafirler için harika bereketli bir tatlı oluyor, ye ye bitmiyor yani :) Sonraki tarif yazısı için takipte kalmayı unutmayın :)
Takipte Kalın
^.^
hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler,
HC
6 yorum oku / yaz
Ellerine sağlık.. :)
YanıtlaSilÇook teşekkürler :)
SilBu tatlı tam benlikmiş, hem minnak hem de hamur tatlısı :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEvet ve ayrıca resimlerde belli olmasa da çok yumuşacık bir tatlı oluyor :) Teşekkürler...
SilGüzel görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilFikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))