Kitap Ayraçları Yapalım - 2

22.5.14

Merhabalar...

Bugün günlerden Perşembe ve ben yine uzuuuun zaman önce paylaşılmak üzere hazırladığım bir yazıyı sizlerle paylaşmak üzere blogumun başındayım :) Umarım herkes iyidir ve işler yolundadır... Bu arada üzülerek Pazartesi'ye kadar yazı giremeyeceğimi söylemek zorundayım... Çünkü yarın Bursa'ya yolculuk var :) Cumartesi günü Bursa'da programımız epey yoğun... Gündüz akraba ziyareti, akşam da eşimin akrabalarından birinin nişanı var... Oraya gideceğiz... Pazar günü de kendi köyümüzde yılda bir yapılan bir pikniğe katılacağız... Pazar akşamı inşallah İstanbul'da olacağız... Pazartesi de güzel bir kitap eleştirisiyle geri dönüş yapacağım :) Sanırım çok konuştum, dilerseniz artık kitap ayraçlarına başlayalım .:)

*

İlk olarak sınıfta yaptığımız çalışmalardan arta kalan ince bir mukavvayı değerlendirdim... Bu ayraç için iki adet istenilen renkte keçeli kalem yeterli olacaktır :)) İlk önce enden ve boydan iki eşit parçaya ayırıp dilediğimiz gibi boyuyoruz... Ben siyah ve kırmızıyı kullandım :)








İkinci ayracımız da yine etkinliklerden arta kalan fon kartonlarından oluştu :) Rastgele ölçüsüz bir dikdörtgen siyah fon kartonu alıp üstünü de istediğimiz fon kartonlarıyla süslüyoruz...


Ben pembe fon kartonunu siyahın kenarına yapıştırmayı tercih ettim...




Sonrasında turkuaz bir karton parçasına aşağıdaki gibi bir yılan çizimi yaptım... Bu da ölçüsüz ve rastgele :)


Sonrasında şekli kesip dikdörtgenin dört yerine de verev olarak yapıştırdım...





Sonrasında ispirtolu kalemin marifetiyle süslemelere devam...


Ve... Ta ta... İşte ikinci ayracımız da kullanıma hazır ve nazır :)





Üçüncü ayracımız ise farklı bir tarzda... Genelde kurumlarca kendi reklamları yapılsın diye verilen kare not kağıtlarını kullanarak bir ayraç uydurdum :)

Öncelikle bir kare kağıt alıyoruz.


Kağıdımızı ikiye katlıyoruz...



Sonrasında kağıdımızı tekrardan ikiye katlıyoruz.




Ardından üst yüzeyine renkli keçeli kalemlerle kalpler çiziyoruz.




Sonrasında böyle bir kağıt daha oluşturup iki kağıdı iç içe geçirip yapıştırarak sabitliyoruz.








Dördüncü ayracımız için ise bir baykuş figürü kullanıyoruz.... Öncelikle internetten bulduğumuz bir baykuş figürünü ikiye katlayıp çizip kesiyoruz...


Sonrasında bu iki kalıbın sadece üst taraflarını yapıştırıyoruz.








Dördüncü ayracımız da hazırlandı... Beşinci ayracım ise tamamen pazar ürünü diyebilirim :) Ucuzluktan aldığım tahta bir şekille yine ucuzluktan aldığım pembe lastiği birleştirip değişik bir ayraç oluşturdum :)



7

Evet millet, ikinci parti ayraçlar da bu şekildeydi... Umarım beğenmişsinizdir... Yani artık ufacık ayraçlara 5'er 10'ar liralar vermek zorunda değiliz, çünkü kendi ayracımızı kendimiz yapabiliriz... 

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 





























You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık, ve de haklısın bu kadar basit ve yapılabilir ürünlere çok eksantrik bir şey olmadıkça ben de para vermem :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))