Limonlu Kek Tarifim

20.1.14

Herkese güzel bir hafta diliyorum...Bir güzel Pazartesi gününü daha bitirmiş olmanın mutluluğu var üzerimde...Bugün sizlerle ilk kez yaptığım kek olan limonlu kek tarifimi paylaşacağım...Tarifimi diyorum doğrudur, ben buldum :)) Yani internetten...Ama yazanlara elbette teşekkürler...Orijinaline buradan ulaşabilirsiniz...Yine Nefis Yemek Tarifleri sağ olsun :)) Lafı daha fazla uzatmadan güzel ve tatlı tarifimize başlayalım:)



LİMONLU KEK TARİFİ

Malzemelerimiz:

3 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 buçuk su bardağı un
1 limon

Yapılışı:


Yumurtayı ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. 1 limonun kabuğunu rendeliyoruz, suyunu sıkıp ekliyoruz. Daha sonra sütümüzü, sıvı yağ ve vanilyamızı ekleyip iyice tek yöne doğru sürekli çırpıp duruyoruz. En son olarak unumuzu ve kabartma tozumuzu ekliyoruz. Tek yöne doğru sürekli olarak güzel akışkan ve içinde topak bulunmayan bir hamur elde ediyoruz. 


Kek kalıbımızı bol yağla yağlıyoruz. Kekin içindeki sıvı yağın miktarı az olduğundan fazla yağlamanız çok problem olmaz diye düşünüyorum ama siz yine de elinizi çok da fazla bol tutmayın:) Ben baton bir kek kalıbı kullandım, daha önceden beni okuyanlar bilir eşim tatlıyı sevmez, o yüzden ben de kendime kadar olsun diyerekten küçük bir kap kullanmak istedim. Sizler yayvan bir tepsi de tercih edebilirsiniz, ya da klasik kek kalıplarından:) Yağladığımız kalıbımızın ortasından başlayarak eşit miktarda dağılmasına dikkat ederek hamurumuzu içine döküyoruz.


170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40- 45 dakika pişiriyoruz. Eskilerin taktiğini uygulayarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Kekimizin iç kısmına bir bıçak batırıyoruz. Bıçak dışarıya tertemiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir:)


Kekimiz pişti... Dilimlenmek üzere hazır bekliyor...

kek tarifi, kek tarifleri, hamur işi tarifleri, yemek tarifleri, yemek tarifi, kek, limon,

Afiyetler olsun...

kek tarifi, limonlu kek tarifi, limonlu, hamur iş tarifi,


Sevgiyle, selamla...


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️


























You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler:)) Acemilik işte artık ne kadar olduysa oldurmaya çalıştım:))

    YanıtlaSil
  3. Baton keklere ve pastalara bayılıyorum :) Ellerine sağlık, limon kabuğu da ne tat katmıştır ama :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))