Ev Yapımı Limonata Tarifi

26.9.17

Herkese merhaba!

Haftanın ilk yazısıyla beraberiz, umarım keyifleriniz yerindedir, bugün sizlerle harika bir tarif paylaşmak üzere blogumdayım :) Bugün günlerden Salı ve biz sizlerle şahane ev yapımı limonatalar yapacağız. Hemen başlayalım o zaman!

Limonata bence her mevsimin içeceği, hazır ürünlerde çok fazla şeker veya katkı maddesi bulunduğu için insan elbette bir tereddütlü yaklaşıyor, ancak içiniz rahat rahat yapıp evde çocuklarınızla ailenize güvenle sunabileceğiniz neyse ki şahane ev yapımı limonatalar da var, işte biz bugün sizlerle buna dair bir tarifi birlikte yapacağız. Tarif, aslında birkaç farklı yorum eklenmiş olarak annemden öğrendiğim bir tarif, Bursa'ya her gidişimde buzdolabının mutlaka bir yerinde birkaç litre ev yapımı limonata bulunur, ben de limonataya bayılırım. Aslında kardeşlerim, babam, annem ve ben hatta eşim de çok ama çok severiz limonatayı, böylelikle sıcak yaz günlerini de serin serin geçiririz. O sebeple annem bu tarifi sıklıkla yapar. Bana da tarifini verdi ve ben de denemeye karar verdim ve işte şimdi de sizlerle paylaşıyorum bu şahaneyi :)

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ


MALZEMELER

3 adet orta boy limon
3 adet orta boy portakal
Şeker
Su

YAPALIM!

Öncelikle limonu tek başına kullandığınızda limonatamız çok ekşi olduğundan dolayı portakalları da kullanıyoruz bunu belirteyim. Portakallarınızın ve limonlarınızın orta boylarda olmasına dikkat edin ki tadında bir farklılık olmasın, özellikle limonlar için söylüyorum. Bu püf noktaları verdikten sonra geçiyorum detaylara... 3 portakal ve 3 limondan yaklaşık olarak 4-5 litre limonata çıktı onu da söyleyeyim size. Benim limon ve portakallarım işte böyleydi, elimde yeterince portakal olmadığı için ben böyle hazırladım ama sizler mutlaka 3'e 3 kullanın derim ^^


Öncelikle limon ve portakallarımızın kabuklarını bir rendeyle güzelce beyaz kısımları hariç rendeliyoruz. Burada önemli olan nokta beyaz iç kısımlarının rendeye karışmaması, çok dikkatli olmanızı öneririm çünkü bu beyaz iç kısımlar çok acı ve limonatamıza acılık katabilirler. Sadece kabuk kısımlarını bir kaseye / kaba rendeliyoruz.


Rendelenmiş halleri...


Kabuklarını rendeledikten sonra limon ve portakallarımızın böyle olması gerekiyor:


Şimdi ise bir bıçak yardımıyla bu acı iç beyaz kısımları güzelce soyuyoruz, tamamen soyulduğundan emin olun :)


Daha sonra soyduğumuz meyveleri güzelce küp küp doğrayıp üzerine göz kararı şeker döküyoruz. Şekerin miktarını biraz kaçırın derim çünkü acılığı ve ekşiliği bastırması gerekiyor. Özellikle portakallarınız da çok tatlı değilse buna dikkat etmemiz gerekiyor. Sonrasında bir kaşık yardımıyla şekerle meyveleri karıştırıp 45 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu esnada güzel sulu bir karışım oluşacak :)




Çıkan bu sulu karışımı rondoya alıp güzelce çekiyoruz. Sonrasında tel süzgeçten su ilave ederek geçirip pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz.




Ben bu şekilde yaklaşık 4 litre elde ettim, sonrasında çıkan limonatamızı uygun bir kaba alıp buzdolabında saklıyoruz. Afiyetle de tüketiyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet bal şeker olsun :)





Umarım tarifi sever ve denersiniz, o doğallığı ve tadı gerçekten çok güzel oluyor, özellikle yaz sıcakları için de ideal :) Aynı zamanda acil bir misafiriniz geldiği zaman da dolaptan hazır bir içecek :) Denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum, yeni yazılarda görüşmek dileğiyle o halde! Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. sık sık yaparım bu limonatayı tadı gerçekten çok ama çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. harika bir yazı harika bir limonata tarifi emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tam yazlık içecek gerçekten.....

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))