Sütlü Fıstıklı Irmik Helvası Tarifi

26.11.16

Merhaba !

Hafta sonundan selamlar... Güzel bir Cumartesi gününde daha bir aradayız ^^ Bugün sizlerle son zamanlarda yaptığım ve çok ama çok beğendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum, hemen başlayalım!

Helva dedin mi benim aklıma bir un helvası geliyor bir de irmik helvası, bir yandan bizlere kötü anıları hatırlatırken tadıyla da aslında güzel günlerin müjdesini verir gibi bir tarif. Ben oldum olası severim helvayı, annem de genelde un helvası yapardı, hemen beş dakikada pratik pratik. Ancak irmik helvası özellikle de sütlüyse benim damak tadıma nedense biraz daha yatkın ve ben daha çok seviyorum. O nedenle de sizlerle kendi oluşturduğum irmik helvamı paylaşmak istiyorum. Çok pratik ve ağız dolusu lezzet arayanlara da tavsiye :)


SÜTLÜ FISTIKLI İRMİK HELVASI TARİFİ
*
MALZEMELER

1 su bardağı irmik
Sıvı yağ
Bir paket çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker ( Azaltabilirsiniz )

Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi

YAPALIM!

Öncelikli olarak itiraf etmeliyim ki ben bu tarifi öncelikle bir siteden gördüm ancak o sitedeki tarifin aynısını yapmadım. Kendime göre uyarlayıp tarifi sizlere öyle veriyorum ^^ Bu haliyle tarif biraz şekerli oluyor, siz isteğinize göre şekerin miktarını azaltıp arttırabilirsiniz :)

İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Sitedeki tarifte süt ve su karışık denmişti ancak sütü çok seven ben onu tamamen süt olarak değiştirdim ve iki su bardağı sütle bir su bardağı şekeri kaynatıp şeker eriyince ocaktan alıyoruz.


Şerbetimiz kaynaya dursun biz genişçe bir tavada bolca sıvı yağla birlikte çam fıstıklarımızı kavuruyoruz. Bu aşamada fıstıkları çokça kızartmamaya gayret edin ve de çok çabuk kızarıyorlar haberiniz olsun :)))



Sonrasında kızgın yağa 'cos!' diye :) bir su bardağı irmiğimizi ekliyoruz. Coslamasına dikkat edin ama ^^


İrmiğimizi de bir güzel kavurduktan sonra içerisine bir çay kaşığı kadar bolca tarçın ekliyoruz. Bu ölçü aslında bana biraz fazla geldi gibi ama çok çok ayarında oluyor, hiç merak etmeyin ^^ Hatta tarçınseverler biraz daha bol ekleyebilirler.


Güzelce kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti yine 'Cos!' diye kavrulan irmiğe ekliyoruz. Ve ocağın altını kısıyoruz.


Yavaştan karıştırarak sütün irmik helvamızın içine geçmesini sağlıyoruz. Bu esnada sürekli karıştırmayı unutmuyoruz ^^



Altını kapattıktan sonra helvamızın biraz soğumasını bekliyoruz ve sunuma hazırlanıyoruz. Ben muffin kalıplarında hazırlamayı tercih ettim çünkü bence hem yeme aşamasında hem de sunum aşamasında başarılılar :)) Dondurma kaşığı yardımıyla kalıpları tek tek dolduruyoruz :) Üzerlerini siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım ^^





Muhteşem bir tarif arkadaşlar, umarım dener ve çok seversiniz ^^ Ben aşık oldum diyebilirim, bundan sonra irmik helvası eşittir bu tarif benim için ^^ Blogumda da paylaştığım için ileride yapmak istediğimde dönüp tarife buradan kolayca ulaşacağım :)

Yeni yazılarda da görüşelim lütfen ! Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...


Yeni yazılarda görüşürüz :))

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

2 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))