Menü Hazırlayalım : Hamburger

17.7.15

Herkese merhaba ^^

Ramazan Bayramı'nın ilk gününden selamlar... Herkesin bayramı kutlu ve mutlu olsun... Bir süredir yazı giremiyorum malesef bayram hazırlıkları dolayısıyla... Bugün de sizlerle son zamanlarda yaptığım yeni çekimlerimden birini paylaşacağım. Dün son iftar yemeğimizi ev yapımı hamburgerler ile yaptık, ben de ilk kez deneyimlediğim bu uygulamaları blogumda paylaşmak istedim, hadi başlayalım o zaman !


*
Öncelikle hamburger yapımıyla başlıyoruz. Sonrasında menünüzü istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz, ben patates kızartması ve ayran ile tamamladım. Hamburger için marketlerde özel olarak satılan hamburger ekmeklerinden satın aldım ben. Ekmeğini de evde yapabilmemiz mümkün ama ben ilk denememi böyle yaptım :)


Hamburger ekmeği olarak ben Nimet'in ekmeklerini seçtim ama hiç memnun kalmadım, zira ekmekler sandviç usulü ikiye ayrılmadan konmuştu ve keserken uzun süre bekletildiği için parçalandı. Çok fazla parçalamamaya gayret etsem de yine de mani olamadım ve hamburgerlerimden bir ikisi kırık tabanlı olmak zorunda kaldı. Ayrıca tüm hamburgerleri 2 gün içinde tüketmeniz gerekiyor çünkü ekmekler üçüncü gün yenmez bir hal alıyorlar :( Kısacası bir daha asla bu marka hamburger ekmeği almayı - çok darda kalmazsam- düşünmüyorum :((

Sonrasında fırınımızı 220 dereceye alıp ısıtıyoruz. O sırada köftelerimizi hazırlıyoruz. Ben köftesi için sadece yarım kg orta yağlı kıyma, tuz, karabiber, kekik ve sarımsak tozu kullandım. Sizler köftenizi çeşitlendirebilirsiniz. Köftemizi güzelce yoğuruyoruz.



Bu kısımda yani köftemizi yoğurduktan sonra sizlere benim de yeni öğrendiğim bir püf noktasından bahsedeceğim. Bu püf noktasını aynı gün öğle saatlerinde izlediğim Nursel'in Mutfağı'ndan öğrendim. Köftemizi yoğurduk ve artık şekil vereceğiz. Yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde yamyassı köfteler hazırlıyoruz ve sodalı su ile şipşipliyoruz. Sodalı su köftelerimizin ve hazırladıklarımızın bozulmasını engellediği gibi kabartıyor da. Ev yapımı kebaplarda da deneyebilirsiniz.))





Hamburgerlerimizi hazırlama aşamasına geçiyoruz. Öncelikle mutlaka sunacağımız tabaklarda hazırlıyoruz hamburgerlerimizi. Bu aşamadan sonra aslında her şey size kalmış. Ben alta bir ketçap yatağı :), üstüne köfte, üstüne marul ve domates ile tamamladım. Sizler içine patates kızartması da ekleyebilirsiniz :) 





Veee hamburgerlerimiz hazırlar...



Kalan ekmeklerimizi de bir tepside hazırlayıp sunabiliriz.


Patates kızartmalarımızı da hazırlıyoruz :)


Veee afiyetle tüketebiliriz :)


Ayranı çekmedim ama artık onun tarifini buraya yazmama gerek yok ):)) Evet harika menümüz böyleydi, umarım hoşunuza gitmiştir :)) Daha güzel yemek yazı ve tariflerinde de görüşmek üzere !

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

HC














You Might Also Like

2 yorum oku / yaz

  1. En güzeli evde yapılan :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, evde yapılan daha bir güzel gibi geliyor sanki bana da. Mümkünse tüm anneler çocuklarına organik besinler hazırlayıp yedirse keşke...

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))