Yumusak Muffin Tarifi

20.1.15

Herkese merhaba :)

Benim için oldukça yorgun, bitkin bir Salı gününden selamlar... 2014-2015 eğitim-öğretim yılı üç gün sonra sona eriyor ancak hala dersler yoğun bir şekilde devam ediyor... Karneler, not işlemleri vs. derken okuldaki yorgun yoğunluğu eve gelince yemek, bulaşık, çamaşır gibi görevler alıyor... Ben de bu koşuşturmaca içerisinde nihayet kendime biraz vakit ayırabildim ve sizler için uzun süre önce yaptığım muffinleri paylaşmak için bloguma uğradım :)) Aslında blogumda daha önceden sizlerle bir muffin paylaşmıştım ( şuradan ulaşabilirsiniz :) ama kek hamurundan pek hoşlanmamıştım :) Geçenlerde şansımı tekrar denedim ve harika bir tarif neticesinde bayılarak hazırladığım bir muffin tarifim oldu :)) Dilerseniz başlayalım...
*
Öncelikle bu güzel tarifi www.edalimutfagim.com adresinden aldım, orijinal tarife şuradan ulaşabilirsiniz...
*
Gelelim benim tarifime.... Ben orijinal tarifteki malzemelerin yarısıyla hazırladım keklerimi... Çünkü eşim pek tatlı sevmediğinden kendime kadar olsun istemiştim :( Ama sizler orijinal tarifteki malzemelerle de yapabilirsiniz :)



Malzemeler:

4 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
İsteğe bağlı - bir paket bitter çikolata
1 paket kakao
Muffin kalıpları

Yapalım !

Öncelikle fırınımızı ısınması için 180 dereceye alıyoruz. Sonrasında derin ve genişçe bir kapta yumurtamızı, şekerimizi ve vanilyamızı 5 dakika süreyle - evet kronometre tutuyoruz :) - mikserle çırpıyoruz.



Çırptıktan sonra sıvı karışımımız hazır :)


Daha sonra aynı karışıma sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Başka bir kapta un ve kabartma tozunu eliyoruz.


Sıvı karışımımızı un karışımına ekliyoruz.



Bir güzel karıştırıyoruz.




Muffinimiz en sade haliyle hazır ve nazır efendim. Ama ben daha çok bulaşık çıkması ve daha çok yorulmak adına bu güzel tarife bir Hasibe dokunuşu yaptım :)) Kıvamı oldukça koyu olan bu karışımı ikiye bölüyoruz.


Bir karışımımıza - ben çok yoğun bir kakao tadı sevdiğimden - bir paket kakao ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.


Hamurumuz neredeyse hazır olduğundan muffin kalıplarımızı hazırlıyoruz. Ben her zaman annemden yürüttüğüm silikon kalıplarımı kullanıyorum. Sıvı yağla bolca yağlıyoruz.



Kakaolu hamurumuza isteğinize bağlı tabi ama ben çok daha güzel olması açısından bitter çikolatayı minik parçalara ayırarak ekledim. Sanırım en zor kısmı bu oldu, çikolata çok katıydı :(


Hamurlarımızı iyice karıştırıp kalıplarımıza ikişer yemek kaşığı karışımlarımızdan ekliyoruz. Bu aşama tamamen sizin zevkinize kalmış, ben iki tane sade, iki tane kakaolu, iki tane de karma yaptım... 





Kalan çikolata parçalarını birer birer kırıp üzerlerine bırakıyoruz ve işte muhteşem muffinlerimiz hazır :) 





Muffinlerimizi 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz :) Kürdanla kontrol ederek fırından çıkarıyoruz.







Fırından çıkardığımız muffinlerimizi fazla soğutmadan afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Çünkü üzerindeki çikolata hala sıcakken yemeniz daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlayacaktır :)









Evet arkadaşlar, benim muffinlerim böyleydi... Umarım beğenmişsinizdir :) Kesinlikle kefil olabileceğim, şahane tatlılıkta bir tarif, herkese tavsiye edebilirim :)) Afiyet olsun...

Diğer muffin denemem için şuraya tıklayabilirsiniz :) 

Daha güzel tariflerde buluşmak dileğiyle...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC.




















You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))