DIY: Kupa Boyama Yapalım !

26.11.13

Herkese mutlu akşamlar...Umarım keyifler güzeldir:)) Lafı fazla uzatmadan hemen bugün sizler için hazırladığım hobi etkinliğime geçelim...Bahsi geçen mevzu kupa mevzusu:)) Eşimin çalıştığı yerden getirdiği bu kupalar kendi içlerinde elbette ki güzeldiler fakat ben önlerindeki markalardan hiç hoşlanmadım. Aslında bu o markayla alakalı bir şey değil ben kupaları bu şekilde kirletmeye son derece karşıyım:))) Her neyse ben dedim bunu boyar adam akıllı bir şeyler çıkartırım bundan:) Öyle böyle değil tabiri caizse bu işe soyundum derler ya öyle kararlıyım. İşim gücüm mü yoktur ne? Aslında bir ton ama neyse:)) İşte kendimce boyadığım iki adet mutlu çift kupası:))

NOT: Bu arada baştan söyleyeyim bu kupaları boyadıktan sonra kullanamazsınız, çünkü guaj boya yıkadığınızda çıkıyor:)) Tecrübeyle sabit:)) Vitrininizin baş köşesine talipler ama:) Daha kalıcı bir boyayla kullanırsanız, boyanın ömrü biraz daha uzun olabilir ama benim aklıma akrilik boya geldi, fikri olanlar altta paylaşabilirler:))

Malzemelerimiz:
İki adet markayla kirletilmiş kupa
İstenilen renkte guaj boyalar
İnce ve kalın fırça

Hadi Yapalım!

İşte kupaların ilk halleri...


İşte fırçamız ve kapatma amaçlı beyaz boyamız...


Bunlar da acemi çömezin ilk kapatma denemeleri:))



Nihayet ikisine birkaç kat ( kaç kat olduğunu hatırlamıyorum ama sanırım iki ya da üçtü:) boya atıp o çirkin reklamı ortadan kaldırmayı başardım:)


Kupalara baş harflerimizi yapmayı düşünmüştüm. Önce harfi çizip daha sonra kalbi çizmenizi tavsiye ederim:)


Diğerine de aynı işlemi uyguluyoruz. Aslında A harfi daha güzeldi de kurtarma çalışmalarıyla ancak bu kadar oldu:)) Ara sıra unutup kupanın üstüne eğilince mahvoldu da bir kaç kezcik:)


Akabinde A harfli olanı puantiyelerle süslemeyi düşündüm. Önce siyah puantiyeleri yerleştirdim.Daha sonra kırmızı puantiyeleri aralara serpiştirdim.


İkisi de kuzu gibi bekliyorlar:))))




H harfli olan da boş kalmasın diye içme yerini boş bırakacak şekilde aşağı doğru giden kalpler serpiştirdim...



Veee meleklerimin son halleri...Instagram'da da paylaştım:)) Umarım beğenmişsinizdir, kendi emeğimi çirkin de olsa görmek güzel bir duygu herkese bol tavsiye edilir:)))



Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️


































You Might Also Like

5 yorum oku / yaz

  1. Nasıl yıkıyorsunuz yıkadığınızda guaj boya cıkmıyormu . kazınmayla falan çok cabuk çıkarmı . Çok sordum galiba :)

    YanıtlaSil
  2. Evet canım çıkıyor zaten en başta notta da yazdım ben bunu. Kupaları guaj ile boyarsanız sadece vitrinin bir köşesine koyabilirsiniz diye:))) Kazımaya gerek yok, suyla ilk temasında bütün emeğiniz çöp oluyor yani. O nedenle boyayıp kullanmak isteyenler farklı bir boyayla yapmalı diye yazdım:)))

    YanıtlaSil
  3. Adsız13.2.14

    neyle boyarsak kalıcı olur peki?

    YanıtlaSil
  4. porselen kalemleriyle çizebiliriz belki. Yabancı bir youtuber'da görmüştüm. Ayrıca akrilik boyalar da bu konuda yardımcı olabilir ):)

    YanıtlaSil
  5. Porselen kalemiyle ilgili olarak şu videoya göz atabilirsiniz : http://www.youtube.com/watch?v=7F5FKH-t9Ec

    :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))