Gül Böreği Tarifi

21.7.13

Herkese merhaba :)
Börek denince akla gelen ilk çeşit Gül Böreği olur çoğu zaman. Bu güzel börek bir akşam bizim de soframızı süsledi, tarifi şimdi burada... Diğer evleri de şenlendirir umarım:)

Malzemelerimiz:


3 adet taze yufka

4 kaşık sıvı yağ
Karabiber
Yarım kg lor peyniri
Yarım demet maydanoz


İç Harcı için: Lor peyniriyle ince kıydığımız maydanozu birleştirip bir kaba alıyoruz. Ayrı bir kaba da sıvıyağı alıp karabiberi içine atıp karıştırıyoruz.

**

İlk yufkayı alıp temiz bir masanın üzerine yayıyoruz. Ardından dört eşit parçaya bölüyoruz.


Böldüğümüz parçalara tek tek lor peynirli harcı ve karabiberli yağı döküyoruz:

Ardından geniş kısımdan dar kısma doğru sıkıca kıvırıyoruz:


Kıvırdığımız şeridi sağdan sola doğru içeri büküyoruz:


Yağladığımız fırın tepsisine tek tek aynı işlemi uyguladığımız gülleri diziyoruz:


Ardından güllerin üstlerine yoğurtlu yağlı karışımdan sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz:




Afiyetle yiyoruz:))

AFİYET OLSUN !

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️

                                                       


You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))

INSTAGRAM