Ürün Yorumu: Arko Nem Cotton 24 Complex Nemlendirici Bakım Kremi - Inci Özleri

12.1.17

Merhaba,

Yeni yazıdan selamlar...  Bugün sizlerle bir ürün yorumu paylaşmak üzere blogumdayım, daha önceden Arko Nem'in kremlerinden söz etmiştim, Nivea'dan sonra en sevdiğim krem markası şuan kendisi :)) Bugün de sizlerle yine Arko markasına ait bir kremden söz edeceğim, o zaman hemen başlayalım!

Yukarıda da söz ettiğim gibi Nivea'dan sonraki en sevdiğim krem markası Arko. Çocukluğumdan beridir raflarda yer alan bir marka ve benim çok aşina olduğum krem markası olunca haliyle ürünlerini kullanmak da bir o kadar keyifli. Son zamanlarda da epey bir çeşitlendi, meyvelisinden tutun da incilisine kadar pek çok çeşidi mevcut ve kokuları da efsane. Çocukluğumdan beridir Arko kremlerle ilgili aklımda kalan şeyse kremlerinin bayağı yağlı oluşları. Ancak bu akıllara yerleşmiş algıyı Arko Nem krem kırmak üzere... Son zamanlarda kullandığım hiçbir kremde bir yağlılık hissi hissetmediğim için Arko kremleri bolca alıyor ve de tüketiyorum, adeta krem yiyorum :) - Ne kötü bir espri oldu ama -

Bugün paylaşacağım krem, yine kavanoz formda bir krem, İnci Özleri içeriyor, 12 aylık bir tüketim zamanına sahip, 300 mililitre ve en önemlisi Türk malı ^^


Arko Nem kremleri genelde annemden kopya çekerek aldığımı inkar edecek değilim, Bursa'ya her gidişimde farklı farklı bir sürü ürün olunca, eh bir de kız kardeş var tabi, ben de bol bol deneyimliyorum ve kendi evime gelince de hemen beğendiklerimi alıyorum. Arko Nem İnci Özleri krem de aynı bu süreçle alındı, kullanmalara doyamıyorum valla. 


Ambalaj kavanoz formda görebiliyorsunuz zaten, biraz hijyenik açıdan şaibeli olsa da bol ve göz doldurucu miktarı artı bir de şahane uygun fiyatı olunca bunu göz ardı ediyoruz artık. Tüm vücudunuza uygulayabileceğiniz bir krem olduğundan, hem el kremi hem de vücut nemlendiricisi olarak kullanıyorum ben. Kapağı açtığımızda karşımıza parlak bir koruma kağıdı çıkıyor.


Koruma kağıdı fikrini seviyorum ben, özellikle de böyle kavanoz formlardaki ürünleri saklama aşamasında oldukça başarılı sonuçlar sağlıyor. Hem hijyen sağlıyor hem de şıklık ve de koruma kolaylığı. Şu kadarcık kağıt parçasıyla neler yapabiliyorsunuz gördünüz mü ey markalar. Cimrilik etmeyin ^^


Kremi yakından inceleyelim:

YAPI: Kremin akıllarda kalan Arko Nem krem kıvamına hiç benzemeyen gayet akışkan ve losyon - krem karışımı bir yapısı var. Kar beyaz rengiyle çok şık duruyor. Kesinlikle yapış yapış bir his bırakmıyor, elinize ilk aldığınızdan tutun da vücudunuza uygulamanıza kadar. Uygulamadan sonra çok kolay bir emilimi var, ovalamanıza bile gerek kalmadan çok çok kısa sürede emilip teninizle bütünleşiyor. Özellikle sabahları vücudumu nemlendirip okula gideceğim zamanlarda hemen kıyafetimi giyebiliyorum yani, zamandan tasarrufunuzu arttırırken uygulama kolaylığı ve emilim hızıyla da göz dolduruyor.

KOKU: Şimdi içerisinde inci özleri var dedik de nedir bu inci özleri derseniz benim de pek fikrim yok ama koku olarak sizlere muhteşem bir kokuya sahip olduğunu söyleyebilirim. Kreme öyle hoş bir koku veriyor ki, bayılıyorum ben bu kremin kokusuna. Markette veya Gratislerde falan rast gelirseniz mutlaka bir koklayın derim ben, efso kokuyor yani. Çok hafif, çiçeksi değil ama fresh bir koku. Bana biraz temizliği ve yeni yıkanmış çamaşırdaki yumuşatıcı kokusuyla o hissi anımsatıyor. Temiz temiz ferah bir kokusu var.

İŞLEV: Bir kremden beklenebilecek her türlü işleve sahip kendisi: Çabuk emiliyor, harika kokuyor, kolay uygulanıyor, güzel nemlendiriyor, ancak nemlendirme süresi elbette birkaç saat, akabinde yenilemeniz gerekiyor. Ortadan yükseğe doğru bir nemlendirmesi var diyebilirim. Ancak çok kuru ciltler kış aylarında istedikleri verimi alamayabilirler, benim cildim normal olduğundan bana yetiyor. 


Söylememe gerek var mı bilmem ama çok severek kullandığım bir krem, bir süre sonra yazacağım favorilerime de giren bir krem. Yarıladığımı söylesem yalan olmaz, üstelik sadece geceden geceye kullanmama rağmen. Çok bereketli güzel bir krem arayışındaysanız ve de hafif bir koku-doku-his arıyorsanız Arko'nun inci özlü kremine bir bakın derim ben. Henüz Neutrogena alamadım ama elimdeki kremleri bitirmek istiyorum. Geçenlerde de -geçenlerde dediğime bakmayın birkaç ay önce- güzel bir indirimle Arko'dan iki tane krem kapmıştım, bunu bitirince diğerine geçeceğim :)) Artık Neutrogena ya da bu hangisi denk gelirse alıp kullanmayı düşünüyorum. İkisinin de fiyatları çok uygun, yani bir kreme öyle yüz küsur liralar vermeye gerek yok, gayet günlük nemlendirici olarak iş görüyorlar bence, çok da şe'etmeyin yani :)


Evet benim bu güzel kreme dair, yorum ve görüşlerim böyleydi, umarım keyifle okudunuz ! Yeni yazılarda da görüşmek dileğiyle! Yazımı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı ve blogumu sağ üst köşeden takibe almayı unutmayın :) Eğer beni sosyal medyadan da takip ederseniz yeni yazılarımdan ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz...

Seneye görüşürüz :))

Diğer Arko Nem Krem yorumum için şuraya tıklayabilirsiniz !

Takipte Kalın





hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️

You Might Also Like

2 yorum oku / yaz

  1. Severek kullanıp bitirmiştim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende kokusunu çok seviyorum ama yüzüme sürdüğümde yanma oluyor bu normalmidir acaba?

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))