Pasa Lokumu Tarifi
5.7.14
Herkese merhabalar...
Harika bir Ramazan gününü daha bitirip yeni günün sahuruna doğru yola çıktığımız vakitlerden yazıyorum sizlere... İki günlük yorucu ama mecburi Kütahya yolculuğumuz nihayet sona erdi ve biz saatler önce evimize ulaştık... Ben de aslında programıma göre bugün sabah saatlerinde hadi bilemedin en geç öğle saatlerinde yazmam gereken yazıyı yazmak üzere blogumun başındayım... Kütahya'daki gelişmelerse azımsanacak gibi değil, evimizi bulduk, okulda yeni görevime başladım ve maaş işlemleri için hesap olaylarını hallettik... Yazması bile yorucu olan bu etkinlikleri dün gerçekleştirmemiz de ayrı takdire şayan :) Artık bu güzel yazılarımın oluşturulma yeri Kütahya - Hisarcık olacak inşaallah... Her neyse, yine uzattım, bugün sizlerle bir tatlı krizim esnasında yaptığım ve tadına doyamadığım sütlü tatlıların bence paşası olan Paşa Lokumu isimli tarifi kendi yaptığım usule göre paylaşacağım :) Hadi o zaman kızlar :)
Harika bir Ramazan gününü daha bitirip yeni günün sahuruna doğru yola çıktığımız vakitlerden yazıyorum sizlere... İki günlük yorucu ama mecburi Kütahya yolculuğumuz nihayet sona erdi ve biz saatler önce evimize ulaştık... Ben de aslında programıma göre bugün sabah saatlerinde hadi bilemedin en geç öğle saatlerinde yazmam gereken yazıyı yazmak üzere blogumun başındayım... Kütahya'daki gelişmelerse azımsanacak gibi değil, evimizi bulduk, okulda yeni görevime başladım ve maaş işlemleri için hesap olaylarını hallettik... Yazması bile yorucu olan bu etkinlikleri dün gerçekleştirmemiz de ayrı takdire şayan :) Artık bu güzel yazılarımın oluşturulma yeri Kütahya - Hisarcık olacak inşaallah... Her neyse, yine uzattım, bugün sizlerle bir tatlı krizim esnasında yaptığım ve tadına doyamadığım sütlü tatlıların bence paşası olan Paşa Lokumu isimli tarifi kendi yaptığım usule göre paylaşacağım :) Hadi o zaman kızlar :)
NOT : Bu arada tarif her zamanki gibi Nefis Yemek Tarifleri'nden alınmıştır :)
Malzemelerimiz:
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağ ya da margarin
Tabanına ve üstüne serpmek için:
Hindistan cevizi
Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Süs ( Ceviz, fındık, pasta süsü vs. )
Yapalım !
Öncelikle süt, un ve şekerle muhallebimizi pişiriyoruz. Ocaktan indirip vanilyayla tereyağını ya da margarini ekliyoruz. Sonrasında arzuya göre istenilen derinlikte ve ende bir kap seçerek tabanını suyla ıslatıyoruz. Ben minik bir borcam seçtim çünkü kalın bir lokum elde etmek istedim...
Sonrasında tabanını hindistan ceviziyle kaplıyoruz.
Sonrasında muhallebimizi kabımıza döküp buzdolabında donduruyoruz. Ben bir gün beklettim :)
Ayrı bir kapta sütle şantimizi çırpıyoruz.
Sonrasında donan muhallebimizin üzerine isteğe bağlı bir kere daha hindistan cevizi dökerek üstünü tamamen krem şantiyle kaplıyoruz. Ve üzerine yine hindistan cevizi ekeliyoruz.
Tekrar buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz. Ben üzerine renkli pasta süsüyle süsledim, sizler dilediğinizce süsleyebilirsiniz.. :)
Evet arkadaşlar, tatlımız bu kadar... Hem pratik hem de sütlü bir tatlı tarifi arayanlara tavsiye edilir... Ben şahsen yeniden yapmak için sabırsızanıyorum.... Yedikten sonra bitsin istemeyeceksiniz :))
Takipte Kalın
^.^
hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler,
HC
7 yorum oku / yaz
Eline sağlık, ben genelde çikolatalı birşeylerle süslerim çünkü çikolatasız tatlılara hayır diyorum :)
YanıtlaSilSüper bir yorum, teşekkür ederim... Çikolata olmazsa olmaz tabi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık leziz görünüyor :) Bu renkli şekerlemeleri bende çok kullanırım
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Şekerlemeler hayat kurtarıyor yahu :D
YanıtlaSilAh o pasta süsleriyle ne de tatlı olmuş bu şeker şey....Ellerinize sağlık, yiyesim geldi bilgisayarın ekranından alıp ;)
YanıtlaSilPasta süsleri çok yakışmış :) Hemen deneyeceğim :)
YanıtlaSilçok güzel bir sütlü lokumu tarifi olmuş
YanıtlaSilFikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))