Bayat Ekmekleri Degerlendirelim !

10.3.14

Selam!

Merhaba herkese yeniden... Bugün güzel bir Pazartesi günüyle haftayı açmış bulunuyoruz:) Umarım çok çabuk geçen bir hafta olur :) Bu yazımda sizlerle güzel bir değerlendirme yemeği tarifi paylaşacağım. Öncelikle bu tarifin diğer kanal ya da yemek programlarında gösterildiğini hiç görmedim. Çünkü oluşumu tamamen anneciğime ait :) Burdan ona sevgiler... Güzel ve başarılı bulduğum bir tarif... Daha fazla meraklanmadan başlayalım mı ? :)

Malzemelerimiz:

Bir adet bütün ekmek
Et ya da tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yemeklik soğan
Sıvı yağ
Yayvan bir borcam

Hadi Yapalım !

Öncelikle bir tane borcam alıyoruz. Bu borcamın yayvan ve genişçe olmasına dikkat ediyoruz :)


Ekmeklerimizi uzun bir tepsiye alıp borcamın içine parçalamaya başlıyoruz. Boyutlarının orta boy ya da küçük boy olmasına dikkat ederseniz yutmakta zorlanmazsınız :) 



Daha sonra orta boy bir tencere alıyoruz. Önce soğanımızı ince ince küp şeklinde doğrayıp tenceremizde pembeleşene dek kavuruyoruz. Sonrasında domates salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulduğundan emin olduktan sonra üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek miktarda su ekliyoruz. Suyumuzu ekledikten sonra et ya da tavuk bulyonu ya da suyunu da ekleyip tuzluyoruz. Sosumuzu 5-10 dakika kadar kaynatıyoruz.


Sosumuz soğumadan hemen ekmeklerimizin üstüne gezdiriyoruz...


İlk önce aşağıdaki gibi sulu bir görüntü sergileyecek olan yemeğimiz biraz bekledikten sonra suyunu çekince daha da bir güzelleşecek :)


Evet arkadaşlar, yemeğimiz bu kadar :)  Naçizane tavsiyem, soğutmadan afiyetle tüketmeniz :) Bu arada ister böyle borcamdan kaşık kaşık, isterseniz de tabak tabak tüketebilirsiniz :) Ama bence orijinal halini bozmadan borcamdan tüketmek daha bir tatlı olacaktır :)))

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️ 










You Might Also Like

3 yorum oku / yaz

  1. Annemde bayat ekmekleri peynirle sos yapıp bize yedirirdi sabah kahvaltıda =) yada yumurtalı ekmek yapardı hiç çöpe ekmek atmazdık.. Şimdi bakıyorum çöp kutularında hep ekmek var yazık günah.. Bu tarifte çok güzel gözüküyor en kısa sürede denemem lazım ellerine sağlık annene de saygılar sevgiler =)

    YanıtlaSil
  2. çok haklısın, artık ekmeklerin kıymeti yeterince bilinmiyor :( Önceden benim annem de bayat ekmekleri yumurtalı ekmek yapardı. Bazı şeyler hiç unutulmuyor di mi ? Güzel yorumun için teşekkürler :) Ben de senin annene sevgiler gönderip ellerinden öpüyorum, tüm anneler birer nimet ya :)) Annenin de değerlendirme yöntemi güzelmiş, ben de deneyeyim :D

    YanıtlaSil
  3. canım çok güzel bir yazı yazmışsın :) Ellerine emeğine sağlık, kesinlikle bayat ekmekleri değerlendirmek şart !

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))