Revani Tarifi

24.2.14

Merhabalar...

Yeni bir haftaya başlarken bu güzel Pazartesi gününden herkese merhabalar ve sevgiler...Bugün blogumda sizler için benim aşık olduğum tatlılardan birini paylaşacağım. Geçenlerde bağımsız olarak ilk kez kendisini deneme ve tecrübe etme fırsatını bulabildim...Sonuçtan epey memnun kaldığımdan sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım beğenir, dener ve afiyetle yersiniz...


Hadi başlayalım!

Malzemelerimiz:

Kek İçin:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu


Yapılışı:

Öncelikle şerbet malzemelerimizle şerbetimizi ocağa alıyoruz. Şerbetimizin soğuması lazım çünkü. Tüm tatlılarda -genellikle- adet olduğu üzere şerbetimiz soğuk, tatlımız sıcak olmalı. Kek için de derince bir kapta malzemelerimizi karıştırıyoruz. Bunun bir sıralaması yazmıyordu tarifte. Ama her kek deneyiminde olduğu gibi önce yumurtalarla şekeri çırpıyoruz. Ardından yağ ve yoğurdu ekleyip kuru malzemelerle çırpıyoruz. 


Ben kalıp olarak bu borcamı kullandım. Eşim tatlı sevmediğinden kendime kadar olsun istedim. Bu arada kalıbı yağlamadım, iyi cesaret ama di mi? :))


Evet nihayet tatlımız hazır. Bu aşamada özellikle ortada dökmek ve her tarafa eşit bir dağılım sağlamak çok önemli. Yoksa bir tarafı yüksek bir tarafı alçak dağ gibi olur ve sunumunuzu baltalamış olursunuz :((


170 derecede biraz nazlıca pişirip sıklıkla da çok koyu bir renk almaması için kontrol ediyoruz. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz.



Ben sıcağı sıcağına kestim hemen tatlıyı. Siz isterseniz biraz soluklandırdıktan sonra da kesebilirsiniz. Ve istediğiniz şekli verebilirsiniz, bu aşamada becerebilenler için baklava deseni şahane olabilir :))


Afiyet olsun :))) Bir sonraki tarifte görüşürüz...


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️



















You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))